MASCUS: POPULIARŪS TRAKTORIAI IŠ VOKIETIJOS

0

Prireikus apdirbti žemę, atlikti miško darbus, paruošti pašarus, patręšti laukus, iškrauti šiaudus, išvežti po darbų likusias šiukšles ar atlikti bet kokius kitus didesnės apimties žemės ūkio darbus reikalinga kokybiška technika ir įrenginiai. Veikiausiai dėl tokio jų funkcionalumo ir plataus darbų spektro, naudoti traktoriai yra labai paklausūs Lietuvos rinkoje. Dideliu privalumu laikoma tai, kad MASCUS parduodami traktoriai gali būti sukomplektuojami su įvairiais padargais – plūgais, kultivatoriais, šienapjovėmis, akėčiomis, purkštuvais, krautuvais, volais ar kt. – tokiu būdu dar labiau padidinant technikos funkcionalumą. Nors renkantis techniką yra svarbu žinoti, kokie yra žemės ūkio traktorių tipai ir jų panaudojimo galimybės, svarbu atkreipti dėmesį į traktoriaus rūšį, modelį, pajėgumus ir įvertinti jo techninius parametrus, tačiau dar svarbesniu kriterijumi neretai yra laikomas gamintojas – jo reputacija, patikimumas ir rinkai tiekiama produkcija. MASCUS duomenimis, Lietuvoje populiariausi naudoti traktoriai iš Vokietijos. Kokie jie? Pateikiame tuos, kurie Lietuvos ūkininkų dėmesio sulaukia daugiausiai.

  1. Deutz-Fahr traktoriai

Kurį laiką prekės ženklą Deutz-Fahr sudarė du skirtingi prekės ženklai – Deutz ir Fahr – kurie ilgainiui suvienijo savo pajėgumus, kad rinkoje taptų stipresni ir paklausesni. Deutz-Fahr buvo įkurta Kelne, Vokietijoje, 1961 m. Šiandien Deutz-Fahr yra garsiausias traktorių gamintojas pasaulyje. Jo pagrindinis tikslas – pasiūlyti klientams naujoviškus, modernius ir aukštos kokybės traktorius, kurie padidintų žemės ūkio darbų produktyvumą.

MASCUS asortimente esantys Deutz-Fahr naudoti traktoriai pasižymi universalumu ir komfortu. Net ir traktorių gamybos koncepcija buvo paremta dviem esminiais kriterijais – komfortu ir traktorininkų darbo našumu. Patikimos vokiškos technologijos leido sukurti tokią techniką, kuri užtikrintų našų darbą, darbinį, važiavimo ir valdymo patogumą, lankstų pritaikymą. Deutz-Fahr traktoriai – tai naudoti traktoriai iš Vokietijos, kurie nenuvils nei savo komplektacija (patogi kabina, patogus valdymas, aplinką tausojantis variklio našumas, efektyvi transmisija, maksimalus vairavimo komfortas ir sauga bei kt.), nei pasiektais darbų rezultatais.

Claas – šiuo metu puikiai žinomas ir labai populiarus žemės ūkio technikos gamintojas. Oficialiai šią įmonę 1913 m. įkūrė August Claas, Vokietijoje. Jau daugelį metų Claas platina savo gaminius visame pasaulyje. Jie su savo derliaus nuėmimo technika lyderiauja Europoje, o su savaeige technika – pasaulyje.

Claas asortimente įvairių tipų traktoriai, žoliapjovės, presai ir kita žemės ūkio technika. Claas prioritetas buvo ir yra ūkininkų nauda, todėl šios įmonės tikslas – tiekti efektyvią ir kokybišką žemės ūkio techniką už prieinamą kainą. Jei finansinės galimybės neleidžia įsigyti naujo gaminio, yra puiki alternatyva – naudoti Claas traktoriai.

Net ir naudoti Claas traktoriai yra konkurencingi kokybinių parametrų požiūriu, t. y. vertinamas jų galingumas ir našumas. Claas traktoriai – tai naudoti traktoriai iš Vokietijos, kurie leidžia žemės ūkio darbus nudirbti efektyviau ir greičiau.

Hanomag kompaniją 1871 m. įkūrė George Egestorff. Kompanija veikė daugiau nei šimtmetį, kol 1989 m. susijungė ir tapo Komatsu – antros pagal dydį statybinių mašinų korporacijos pasaulyje – dalimi. Ši kompanija įsikūrusi Hanoveryje, Vokietijoje. Jos asortimente – garvežiai, karinės transporto priemonės, sunkvežimiai ir traktoriai. Būtent traktoriai pastaruoju metu pradeda sulaukti vis didesnio pirkėjų dėmesio.

Paklausą turi ir naudoti Hanomag traktoriai. Jų išskirtinumas slypi ilgametėje gamintojo patirtyje. Per daugybę metų, nuolat tobulinant ir investuojant į techniką, ji kaskart būna vis aukštesnių kokybės standartų. Svarbiausia traktorių pasirinkti pagal tai, kokie darbai su juo bus atliekami. Hanomag traktoriai – tai naudoti traktoriai iš Vokietijos, kuriuos galima rinktis iš kelių skirtingų modelių su skirtingais techniniais parametrais.

Vokiečių traktorių įmonė Fendt buvo įkurta 1937 m., tačiau 1997 m. Fendt įsigijo AGCO Corporation ir iki šiol tai yra jos dalis. Fendt įmonė gamina ir prekiauja visų rūšių presais ir traktoriais, pastaruoju metu pradėjo prekiauti ir kombainais. Taip pat ši įmonė garsėja vario pavarų dėžių, kurias galima rasti Valtra, JCB ir Massey Ferguson technikose, gamyba. Tokios pavarų dėžės yra pelniusios inovatyviausio produkto vardą.

Traktoriai, kurių komplektacijoje yra tokia pavarų dėžė, važiuoja greičiau ir sklandžiau. Net ir naudoti traktoriai leidžia geriau ir efektyviau paruošti dirvą sėjai, nes jie gaminti atsakingai ir laikantis griežčiausių standartų. Nėra abejonių, kad geras technikos darbas susijęs su tam tikrais dydžiais – technologiniu greičiu, dirbimo gyliu ir agregato darbinių dalių skaičiumi. Į visa tai kreipia dėmesį Fendt kompanija. Nuolat atnaujindami savo techniką jie siekia didesnio efektyvumo (naudojami efektyvesni, taupiau energijos išteklius naudojantys, taršos reikalavimus atitinkantys varikliai), geresnės traukos (naujos konstrukcijos važiuoklė, varytuvų pakaba, efektyvesnė bepakopė transmisija), patogesnio valdymo ir didesnio komforto (patogios kabinos, atitinkančios aukščiausius ergonomikos ir darbo aplikos standartus).

Eicher kompaniją 1936 m. įkūrė broliai Albertas ir Josefas Eicheriai, kurie jautė didelį norą nuolat tobulinti žemės ūkio sektorių. Eicher asortimentas gana platus, jame galima rasti nuo žemės ūkio technikos variklių iki žemės ūkio traktorių.

Broliai, atlikę eksperimentus su įvairiais traktorių tipais, sulaukė didelės sėkmės – ypač pripažinti tapo jų dyzeliniai traktoriai. Pirmas toks buvo pagamintas 1936 m. Šis pasiekimas leido Eicher prekės ženklui pasirodyti parodoje (1937 m.) ir tapti dar žinomesniam.

MASCUS asortimente esantys Eicher naudoti traktoriai yra mėgstami dėl savo variklio. Būtent dėl variklio transformacijos Eicher traktoriai išpopuliarėjo ne tik Vokietijoje, bet ir Austrijoje. Jie mėgstami naudoti ir Lietuvoje.

Taigi kai kurie traktoriai iš Vokietijos ir toliau tvirtinasi rinkoje, didina savo paklausą žemės ūkio technikos srityje, o kiti tiesiog išilieka mėgstami dėl savo efektyvaus darbo ir našių rezultatų. Augalininkystės, pienininkystės, gyvulininkystės ūkiai ir jų plėtra nulemia, kad reikia atlikti vis daugiau skirtingų darbų per dieną. Ir tik jei universalus traktorius atitinka kiekvieną darbo pobūdžio reikalavimą, jis gali būti komerciškai sėkmingas.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą