Paklausiausi naudotų traktorių prekių ženklai rinkoje pirmąjį 2020 m. pusmetį

0

Traktoriai yra labiausiai paplitusi technika visuose ūkiuose ir kartais gali būti vienintelė universali įranga, reikalinga visų tipų darbams atlikti. Šiuo metu Mascus svetainėje parduodama daugiau nei 16 000 naudotų traktorių. Remiantis mūsų statistika, pirkėjai vidutiniškai per mėnesį išsiunčia 3400 el. Pašto užklausų naudotų traktorių pardavėjams ir profesionalams, reklamuojantiems „Mascus“ visame pasaulyje. Be to, naudotojai, besidomintys traktorių skelbimais sugeneruoja daugiausia skambučių.

Traktoriai sudaro maždaug pusę el. Pašto kontaktinių užklausų, kurias pirkėjai siunčia pardavėjams apie visą naudotą žemės ūkio įrangą, nurodytą Mascus.

Poreikis traktoriams auga

Per pirmąjį 2020 m. pusmetį „Mascus“ nurodytų traktorių el. Pašto užklausų skaičius padidėjo 51%, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Email contact requests for tractors on Mascus, 2019 vs 2020 trend
Email contact requests for tractors on Mascus, 2019 vs 2020 trend

Top 10 paklausiausių traktorių prekių ženklai

John Deere“ yra didelis žemės ūkio sektoriaus žaidėjas, tai akivaizdu ir Mascus, kur jie užima 23% traktorių paklausos. Po jų seka Massey Ferguson (21 proc.). Vis dėlto verta paminėti, kad „John Deere“ traktorių pasiūlymas Mascus yra daugiau nei du kartus didesnis nei parduodamų „Massey Ferguson“ traktorių kiekis.

Populiariausių traktorių markių dešimtukas išlieka toks pat kaip ir praėjusiais metais, o „Massey Ferguson“ šiemet iš „John Deere“ paklausos dalies laimėjo tik 1 proc.

„New Holland“ užima 3 vietą populiariausių traktorių sąraše su 12% paklausos. Be to, „CNH Industrial“ iš viso gauna 20% el. Pašto užklausųsavo žemės ūkio įrangos prekių ženklams: „New Holland“ (12%) ir „Case IH“ (8%).

Top 10 most demanded tractor brands on Mascus, Jan-Jun 2020
Top 10 most demanded tractor brands on Mascus, Jan-Jun 2020

Toliau nagrinėsime išsamiau kiekvieno regiono pasirinkimą ir atskleisime 3 populiariausius kiekvienos šalies paklausiausius traktorių ženklus. Ši statistika yra pagrįsta el. Pašto kontaktinių užklausų, kurias pirkėjai (Mascus vartotojai) iš konkrečios šalies išsiuntė vietiniams ar tarptautiniams pardavėjams, reklamuojantiems „Mascus“, skaičiais.

Paklausiausi traktorių prekių ženklai Vakarų Europoje

3 populiariausi traktorių prekių ženklai, kuriems pirmenybę teikia pirkėjai iš Vakarų Europos, yra „Massey Ferguson“ (gaunanti 23% el. Pašto kontaktų), „John Deere“ (22%) ir „New Holland“ (12%).

Mažesnėje lygoje „Fendt“ traktoriai gauna 10% pirkimo užklausų šiame regione, tada „Case IH“ (7%), „Ford“ (6%) ir „Fiat“ (6%).

Top tractor brands requested by buyers from West Europe

Paklausiausi traktorių prekių ženklai Šiaurės Europoje ir Pabaltijyje

„John Deere“ yra stipriausias traktorių prekės ženklas Šiaurės ir Baltijos šalių regione. Pirmąjį 2020 m. pusmetį ji sudarė 22 proc. paklausos, o nuo praėjusių metų išaugo 3 proc. „Massey Ferguson“ (15 proc.), „Valtra“ (13 proc.), „New Holland“ (12 proc.), „Case IH“ (11 proc.) laikosi panašios paklausos pirkėjų pageidavimų.

Top tractor brands requested by buyers from the Nordic and Baltic region

Paklausiausi traktorių prekių ženklai Rytų Europoje

„John Deere“ traktorių pasirinkimas labiausiai pastebimas Rytų Europos šalyse, kur jie gauna didžiausią el. Pašto kontaktų užklausų procentą, jei žiūrime ne į JAV: 28 proc. Tai palieka mažesnę paklausos dalį visiems kitiems prekės ženklams: „New Holland“ (12%), „Massey Ferguson“ (11%), „Fendt“ (10%), „Case IH“ (9%).

Top tractor brands requested by buyers from East Europe

Paklausiausi traktorių prekių ženklai Šiaurės Amerikoje ir Kanadoje

Natūralu, kad namuose JAV „John Deere“ gauna 29% el. Pašto pirkimo užklausų traktoriams, 10% daugiau nei „Massey Ferguson“ (19%).

Tačiau Kanadoje naudotų traktorių el. Pašto užklausų skaičius yra vienodas tiek „Massey Ferguson“, tiek „John Deere“ markėms, kurių kiekviena turi 22% paklausos.

„New Holland“ yra trečia pageidaujama traktorių markė tiek JAV, tiek Kanadoje, sulaukusi 13% pirkimo užklausų.

Top tractor brands requested by buyers from the United States and Canada

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą