Vertingi sprendimai žemės ūkiui 4.0 – išbaigti, nepriklausomi nuo prekės ženklo, paprasti

0

Skaitmeninė žemės ūkio era dar tik prasidėjo, tačiau ūkininkams svarbu, kad nauji, pažangūs sprendimai pateiktų sprendimą, o ne padidintų organizacijos sudėtingumą. Nors keli žemės ūkio technikos prekės ženklai siūlo savo skaitmeninius sprendimus, jiems trūksta sąveikos. 

Žemės ūkio 4.0 iššūkiai rinkoje 

Ūkininkai Lenkijoje ir Lietuvoje dažnai turi daug senesnių mašinų, kurių dėl nesenstančios kokybės nereikia keisti, tačiau jiems trūksta technologijos, kad būtų galima visiškai integruotis į žemės ūkio 4.0 epochą . 

Be to, daugelis naujų skaitmeninių sprendimų gali pasiūlyti tik dalinį sprendimą arba trūkti pritaikymo galimybių, kad būtų verta investuoti. 

Ūkininkų rinka nepanaši į jokią kitą tuo, kad turi susidurti su daugybe nekontroliuojamų veiksnių. Skaitmeninėms sistemoms keliamus reikalavimus lemia tokie veiksniai kaip auginamų javų tipas, dirvožemio tipas, oras, mašinų įvairovė ( traktoriai , kombainai , purkštuvai ) ir daugelis kitų veiksnių. Kiekvienas ūkininkas turi unikalią istoriją ir pagrindą, kuris nesuderinamas su skaitmeniniais verslo modeliais, siūlančiais visiems tinkantį sprendimą visų tipų ūkininkams. 

Ūkininkams reikia visiško skaitmeninio sprendimo 

Nors GPS sistemos gali pasiūlyti ūkininkams bendrą žemės ūkio technikos vietos vaizdą, jie negali padaryti daug daugiau. Ūkio valdymo programoms dažnai reikia įvesti duomenis rankiniu būdu , todėl reikia mažiau popierizmo, tačiau vis tiek pasitaiko klaidų. 

Lenkijos gamintojas ant naujovių slenksčio

Nauja Nyderlandų ir Lenkijos įmonė bando sukurti pilną ūkio valdymo sprendimą . F24 grupės koncepcija remiasi vizija, kad kiekvienas veiksmas, veikla, judėjimas ir įvykis ūkyje, įmonėje ar sandėlyje bus visiškai automatiškai fiksuojamas. Operatoriams nereikia įvesti jokių duomenų rankiniu būdu, kiekviena veikla nuo pradžios iki pabaigos bus įrašoma, net jei nėra tinklo ryšio. Sistema nepriklauso nuo prekės ženklo ( John Deere , Claas , New Holland , Zetor ir kt.) ir veikia visose mašinose, naujose ir senose. 

Naudojant aparatūros dėžutes, vadinamas A-Box ir S-Box, prie sistemos galima prijungti visų rūšių jutiklius, siunčiančius duomenis ir informaciją į Farm24. Visa informacija renkama per Wi-Fi, GPS, 4G, Canbus ir Bluetooth ryšius. Naudojant visus šiuos signalus galima sujungti ir į platformą įtraukti visų tipų informaciją , pvz., dujų suvartojimą, darbuotojų įrašus, spalvų jutiklių žemėlapius, pasėlių matavimus ir informaciją apie veiklą su visa svarbia informacija. Net jei ūkyje yra specialūs matavimo reikalavimai, prie platformos galima prijungti ir prijungti atskirus jutiklius .

Lenkijos žemės ūkis pasiruošęs kitai naujovių bangai

Šis įrankis gali padėti ūkininkams tiksliai užfiksuoti, kas nutiko jų laukuose, ir labai tiksliai valdyti pasėlių augimą bei operacijas. Ypač dideli ūkiai dažnai susiduria su veiklos valdymu ir administravimu, nes dalyvauja daug skirtingų žmonių ir ne visi viską stebi.

Nors per pastaruosius kelerius metus vidutinis ūkio dydis ir toliau augo, o Lenkijos ūkininkai labai naudojasi skaitmeniniais sprendimais, šie pažangūs sprendimai tikrai bus įdiegti daugelyje Lenkijos ūkių.

Teksto autorius: Clemens Jongen, F24 grupė

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą