Žvilgsnis į šiuolaikinės žemės ūkio ateitį

0

Šiuolaikinės žemės ūkio įmonės jau seniai pasitiki efektyvia atitinkama technine įranga ir mašinomis savo kasdieniame darbe, net jei naudojasi naudota žemės ūkio technika . Kad ir kaip jie būtų vertingi, akivaizdu, kad pažanga atneš tolesnių patobulinimų ir naujovių. Sužinokite daugiau apie naujas tendencijas perkant žemės ūkio techniką ir kaip apskritai atrodys rytojaus žemės ūkis.

Universalus įvairių įrenginių naudojimas

Šiuolaikinėje žemės ūkio technikoje nuo pat pradžių naudojamos technologijos, padedančios įdirbti laukus. Šiuolaikinė apželdinimo įranga apdoroja dirvą prieš ir po derliaus nuėmimo, todėl lauko darbai yra daug lengvesni. Derliaus nuėmimo mašinos, iš kurių žinomiausias yra kombainas, yra atsakingos už žemės ūkio darbų sritį nuo derliaus nuėmimo ar pjovimo iki grūdų ir pasėlių saugojimo. Nesvarbu, ar tai būtų sėjamoji, sėjamoji ar kombainas, ūkininkai vis dažniau renkasi pirkti naudotą žemės ūkio techniką.

Seniai žinoma, kad efektyviai įdirbti laukus galima tik nuosekliai tręšiant ir naudojant pesticidus ar insekticidus. Ką daryti tais laikais, kai tvarumas tampa vis svarbesnis? Viskas paprasta – pasikliaujate moderniais sijos purkštukais, kurie ne tik specialiai ir efektyviai purškia augalus insekticidais, bet ir yra naudojami šiuolaikiniam laistymui.

Prieš derliaus nuėmimą po derliaus nuėmimo – ir šiuolaikiškos šiaudų tvarkymo mašinos, taip pat sėjamosios ir dirvos įdirbimo įranga yra paklausios. Abu yra būtina sąlyga norint užtikrinti didelį derlių. Ir tai dar ne viskas, nes itin techniškos sėjamosios užtikrina, kad sėja būtų atlikta tiksliai ir nereikėtų sunkiai atlikti žmogaus rankų.

Šiuolaikinės žemės ūkio tendencijos

  • Elektrinės ir hibridinės žemės ūkio mašinos

Panašu, kad tai, kas jau seniai vyksta su elektromobiliais, iki galo neatkeliavo į Europos laukus. Kalbame apie elektrines arba hibridines žemės ūkio mašinas. Tačiau tendencijos, kuri prasidėjo 2016 m., kai John Deere pristatė pirmąjį elektrinį traktorių, negalima sustabdyti. Ir tai suteikia daug privalumų, nesvarbu, ar perkate naudotą, ar naują žemės ūkio techniką, nes žemės ūkio įranga su šiomis pavaromis yra labai tiksli, ją lengva prižiūrėti ir, žinoma, perteikia tvarumo ir ekologiškumo reputaciją. Nepriklausomai nuo to, ar tai drėkinimo sprendimai, ar traktoriai ir kombainai, šios elektrinės mašinos taip pat daro įspūdį, kai reikia padidinti derlių.

  • Dirbtinis intelektas

Kasdieniame gyvenime mes jau seniai atėjome į skaitmeninį pasaulį – tai pasakytina ir apie žemės ūkį. AI, t. y. dirbtinis intelektas, jau naudojamas daugelyje žemės ūkio sričių, pavyzdžiui, stebint dirvožemio būklę, kovojant su kenkėjais ir veiksmingai remiant bendrą darbo krūvį.

  • Bioinžinerija

Biotechnologijos leidžia ūkininkams gaminti geresnius produktus ir taip pasiekti didesnį pelningumą. Dėl DNR ir RNR, kurios gali būti naudojamos genetiškai modifikuoti produktus, galima ne tik pagerinti augalų kokybę, bet ir išnaikinti augalų ligas. O tai savo ruožtu naudinga ūkio produktų kokybei, kuri taps vis paklausesnė aplinką tausojančių klientų tarpe.

  • Atkuriamoji žemdirbystė atsiduria dėmesio centre

Viena vertus, vandens vartojimo svarba žemės ūkyje tampa vis svarbesnė, kita vertus, dirvožemio sveikata taip pat tampa vis svarbesnė. Nors lietaus vandens naudojimo tendencija išliks pirmiesiems, atkuriamoji žemdirbystė yra apie dirvožemio nesunaikinimą ir švelniai veikiančios žemės ūkio technikos naudojimą. Svarbus aspektas šiame kontekste yra pasikliauti sėjomaina, nes skirtingi augalai aprūpina dirvą skirtingomis maistinėmis medžiagomis.

  • Daiktų internetas kaip pagrindinis pavyzdys

Tai, ką Alexa ir Co atstovauja bendrame gyvenime, yra vadinamieji daiktų interneto įrenginiai žemės ūkyje. Jei ūkio operatorius nori įsigyti žemės ūkio techniką šiandien, pagrindinis dėmesys visada bus skiriamas tam, ar jis gali išmatuoti ir stebėti duomenis. Tai ypač pasakytina apie dirvožemio sveikatos palaikymą, bet taip pat ir efektyvų įrangos naudojimą. 

  • Galima nurodyti azoto naudojimą

Siekiant, kad augalai augtų efektyviai ir padidėtų bendras derlius, visada buvo naudojamas azotas. Tačiau tai nėra nei pigu, nei ekologiška! Būtent dėl ​​to didesnis dėmesys skiriamas tiksliam azoto panaudojimui, kuris taip pat lemia ekonomiškumą. Naudojamos tiesioginės sėjamosios arba dronai, kurie ekonomiškai tvariai ir tiksliai įpurškia į dirvą.

  • Dronai tampa vis svarbesni

Galbūt dabar savęs klausiate: dronai žemės ūkyje? Taip tiksliai. Šie pagalbininkai naudojami visur, kur reikia tikslaus, tačiau efektyvaus darbo. Pavyzdžiui, jie yra paklausūs ne tik sodinti, bet ir sėti bei laistyti, t. y. visur, kur svarbu dirvožemio sveikata. Nauja tendencija perkant žemės ūkio techniką – pasikliauti saulės dronais.

  • Vertikalios ūkininkavimo tendencijos

Ši ateities tendencija lengvai paaiškinama, nes čia daiktavardis yra tiesiog ženklas. Vertikalus ūkininkavimas iš esmės apima produkcijos auginimą vertikaliai sukrautuose sluoksniuose. Tai gali žymiai padidinti efektyvumą ir produktyvumą, o tai tampa nepaprastai svarbu ne tik didėjant maisto paklausai, bet ir dėl didėjančio kaprizingo oro ir ligų.

  • Skaičiai, duomenys, faktai

Ši tendencija apima visą daiktų internetą, nes analitika visada buvo svarbi, netgi labai svarbi žemės ūkio pasaulyje. Nesvarbu, ar ūkininkas pasirinks pirkti naudotą žemės ūkio techniką. Labai svarbu yra surinkti duomenys ir faktai, kuriais remiantis tiksliai analizuojami procesai ir procedūros. Tačiau dideli duomenys taip pat suteikia įdomių įžvalgų, pavyzdžiui, apie kritulių modelius tam tikrame regione arba skirtingus vandens ciklus. Tai leidžia optimizuoti ir padidinti pasėlių ar augalų augimą.

  • Svarbiausias dalykas yra tvarumas

Tvarumas jau seniai buvo ne tik populiarus žodis žemės ūkyje. Viena didžiausių pramonės šakų pasaulyje, būtent žemės ūkio sektorius, taip pat turi reaguoti į klimato krizės požymius. Ir būtent tai vyksta su kai kuriomis anksčiau išvardytomis tendencijomis ir tvariais sprendimais, pvz., saulės dronais ir daiktų internetu. Taip pat techninis reikalingos technikos ir transporto tobulinimas pritaikomas taip, kad net ir naudotą žemės ūkio techniką vis dar verta investuoti ir vertingai prisidėti prie šiuolaikinių darbų lauke ir ūkyje.

Apibendrinant galima teigti, kad žemės ūkis, jo operatoriai, bet ir asocijuoti mašinų bei įrengimų gamintojai laiko ženklus ne tik atpažino, bet į juos žiūri rimtai. Kelyje į tvarią ateitį, kurioje žmonės ir gyvūnai gerai gyvena, kiekvienas yra pasirengęs įnešti savo indėlį.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą