Kultivatoriai – populiariausių prekės ženklų tipai ir apžvalga

0

Kultivatoriai yra svarbūs žemės dirbimo procese. Jais ūkininkai paruošia dirvą sodinimui. Kultivatoriai padeda išlaikyti aukštą dirvožemio kokybę. Kokios yra šių padargų rūšys? Kokių markių kultivatoriai yra populiariausi?

Kultivatorių tipai

Antrinėje rinkoje galima įsigyti įvairių tipų traktorinių kultivatorių. Kiekvieno jų paskirtis skiriasi priklausomai nuo tokių veiksnių, kaip dirvos tipas ar kultivavimo tikslas. Šias žemės ūkio mašinas galima suskirstyti į penkis tipus.

Lėkštiniai kultivatoriai

Šie padargai turi didelius diskus. Jie sukasi aplink vertikalią ašį. Svarbiausia lėkštinių skutiklių užduotis – suskaldyti augalines liekanas ir sumaišyti dirvą. Ūkininkai šiuos žemės dirbimo skutiklius dažniausiai naudoja laukuose po derliaus nuėmimo.

Noraginiai kultivatoriai

Kaip matyti iš pavadinimo, šie traktoriniai kultivatoriai turi dantukus, kuriais įsiskverbia į dirvą ir ją purena. Jie taip pat gerai naikina piktžoles. Jie naudojami dirvai paruošti sėjai ir augalų sodinimui.

Plokštieji kultivatoriai

Tai kultivatorių su plokščiais peiliais tipas. Jie dirba dirvos paviršiuje. Jie naudojami dirvai išlyginti ir lauko nelygumams pašalinti. Taip sudaromos optimalios sąlygos sėjai.

Diskiniai kultivatoriai

Šio tipo žemės ūkio padarguose įrengti diskai, kurie sukasi dirvos paviršiuje. Jų paskirtis – purenti ir maišyti dirvą. Diskai taip pat suformuoja tolygius griovelius sėjai.

Universalūs kultivatoriai

Universalūs kultivatoriai – tai tokie, kuriuose derinami noraginiai, lėkštiniai ir plokšti kultivatoriai. Jie yra universalūs ir leidžia pakeisti kelių tipų padargus vienu. Juos galima naudoti ir prieš sėją, ir po derliaus nuėmimo.

Populiariausi kultivatorių prekės ženklai


Traktoriniai kultivatoriai praverčia bet kuriame ūkyje, todėl svarbu aukšta kokybė ir patikimumas. Verta žinoti, kokių prekės ženklų kultivatoriai yra populiariausi tarp ūkininkų. Mascus svetainėje daugiausia skelbimų yra apie parduodamus Lemken, Horsch, Vaderstad, Kverneland kultivatorius. Kuo išsiskiria šių gamintojų kultivatoriai?

Lemken kultivatoriai

Lemken yra vienas iš pirmaujančių žemės ūkio kultivatorių gamintojų. Šis prekės ženklas žinomas ir gerbiamas visame pasaulyje. Bendrovė gamina priešsėjinio ir arimo kultivatorius. Mascus rasite įvairių parduodamų Lemken kultivatorių modelių. Tarp jų yra šie:

  • Lemken RUBIN – diskinis skutiklis, kurio darbinis plotis nuo 2,5 iki 12 metrų; atstumas tarp diskų eilių yra 107 cm, todėl mašina neužsikemša net ir esant dideliam organinių medžiagų kiekiui; šoniniai diskai išlaiko medžiagas padargų pločio ribose, todėl išvengiama šoninių volų.
  • Lemken KRISTALL – daugiapakopiam dirvos purenimui iki 18 cm gylyje, dviejų sijų kultivatorius, trumpas ir kompaktiškas, nereikalaujantis didelės kėlimo jėgos; jo darbinis plotis – nuo 3 iki 6 metrų.
  • Lemken KARAT – sekliam ir giliam dirvos purenimui (iki 30 cm), skirtas intensyviems lauko darbams; ypač tinka šiaudų kiekiui viršutiniame dirvos sluoksnyje mažinti; rekomenduojamas dirvai paruošti mulčiavimui; darbinis plotis nuo 3 iki 7 metrų.

Horsch kultivatoriai


Kompanija „Horsch” specializuojasi pažangių kultivatorių gamyboje. Šis prekės ženklas išsiskiria novatoriškais sprendimais, taip pat aukšta mašinų kokybe ir našumu. Šiuos „Horsch” kultivatorių modelius galite rasti „Mascus” skelbimų portale:

  • Terrano – tai kompaktiškas universalus kultivatorius, naudojamas tiek sekliam žemės dirbimui, tiek šiaudų ir augalinių liekanų maišymui iki 30 cm gyliu; trijų peilių, su didele prošvaisa; pasižymi lengvu ir greitu įrankių keitimu. Tiger – noraginis kultivatorius, skirtas lengvoms ir vidutinio sunkumo dirvoms, purena iki 35 cm gylio; vienu važiavimu kultivuoja ir paruošia dirvą sėjai; naujesni modeliai turi besisukančią važiuoklę.
  • Tiger – noraginis kultivatorius, skirtas lengvoms ir vidutinio sunkumo dirvoms, purena iki 35 cm gylio; vienu važiavimu kultivuoja ir paruošia dirvą sėjai; naujesni modeliai turi besisukančią važiuoklę.

Vaderstad kultivatoriai

„Vaderstad” kultivatoriai pasižymi tikslumu, efektyvumu ir plačiu modelių pasirinkimu. Didelis mašinų asortimentas leidžia rasti darbo sąlygas ir žemės dirbimo paskirtį atitinkančius padargus. Mascus svetainėje galima rasti modelių pardavimo skelbimus:

  • „Vaderstad Cultus” – sunkus noraginis skutiklis, skirtas 3-4 m darbiniam pločiui; įdirbimo gylis iki 25 cm; dvigubos spyruoklės, apsaugančios rėmą nuo smūgių; trijų noragų skutiklis su kas 30 cm sumontuotais noragais.
  • Vaderstad Swift – lengvas noraginis kultivatorius sausoms ir drėgnoms sąlygoms; darbinis plotis nuo 4 iki 8,7 m; dirvos maišymas iki 20 cm gylyje; noragų vibracijos dažnis – 100 virpesių per sekundę; ant kiekvienos sijos po du noragus – vienas priešais, kitas už jos; tarpai tarp noragų 19,3 cm.
  • Vaderstad Opus – šis galingas noraginis skutiklis naudojamas intensyviam augalinių liekanų maišymui su dirva; darbinis gylis iki 30 cm; darbinis plotis nuo 4 iki 7 metrų; atstumas tarp noragų 27 cm.

Kverneland kultivatoriai

Kverneland mašinos vertinamos dėl savo ilgaamžiškumo ir efektyvumo. Įmonė yra pripažinta visame pasaulyje ir siūlo ūkininkams kokybiškus darbo įrankius. Tarp Mascus siūlomų Kverneland kultivatorių yra šie:

  • Enduro – naudojamas ražienoms įdirbti, t. y. po derliaus nuėmimo likusioms liekanoms maišyti su dirva, dirvai išlyginti ir sutankinti; darbinis plotis nuo 3 iki 5 metrų; 3 eilės noragų; galima rinktis standų arba sulankstomą rėmą.
    Turbo – universalus kultivatorius, naudojamas sėklų guoliavietėms ruošti ir dirvai po derliaus nuėmimo įdirbti; dirba iki 20 cm gylyje; darbinis plotis nuo 3 iki 7,68 m; 4 eilės noragų; priklausomai nuo modelio, pakabinamas arba sulankstomas rėmas.
    CTC – ražienų skutiklis; 2 tipų noragai; darbinis plotis nuo 4 iki 6 metrų; 3 eilės noragų 27 cm tarpueiliais; dirba iki 30 cm gylyje.

Žemės ūkyje nepakeičiamos mašinos – kultivatoriai padeda lengviau paruošti lauką įdirbimui ir padeda palaikyti aukštą dirvožemio kokybę. Tinkamą įrankį reikėtų pasirinkti atsižvelgiant į ūkio sąlygas. Gerai parinktas žemės ūkio kultivatorius lemia geresnius darbo rezultatus.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą