„MASCUS“ ĮVAIRIŲ TIPŲ PRIEKABOS, NAUDOJAMOS KROVINIAMS GABENTI

0

Pasaulis pastaruoju metu yra tapęs milžinišku tarpusavyje susijusių prekių ir produktų (medžiagų, žaliavų ir kt.), nuolat transportuojamų iš vienos vietos į kitą, tinklu. Kaskart vykdant transportavimą privaloma įsitikinti ir užtikrinti, kad kroviniai yra gabenami saugiai ir paisant visų svarbiausių reikalavimų.  Tam, be abejonės, reikalinga specializuota įranga, vienas iš populiariausių pasirinkimų – naudota priekaba. Traktorius su naudota priekaba arba sunkvežimis / vilkikas su naudota priekaba – universalus sprendimas. Pasaulinės statistikos duomenimis, sunkvežimiai / vilkikai nuo 2015 m. gabeno maždaug 50 proc. visų krovinių.

Šį straipsnį perskaityti verta, jei norite daugiau sužinoti apie įvairių tipų priekabas, apie jų optimaliausią panaudojimo būdą ir atitiktį individualiems kiekvieno poreikiams.

Naudota priekaba: kas tai ir kaip pasirinkti?

Priekaba – tai prie pasirinktinos transporto priemonės prijungta papildoma kraunamoji dalis, kurios paskirtis yra padėti transportuoti norimus krovinius iš vienos vietos į kitą. MASCUS siūlo įsigyti žinomų gamintojų – Bigab, CLAAS, Dinapolis, Fliegl, Ifor Williams, Krampe, Palms, Pronar, Strautmann, Tim, Western ir kt. – naudotas priekabas. Tereikia apsilankyti – Mascus– ir išsirinkti tai, kas reikalinga. O jei vis tik dvejojate, ką rinktis, tuomet skaitykite toliau ir susipažinkite su populiariausiomis priekabų rūšimis.

Naudota priekaba: kokį jos tipą pasirinkti?

Priekabos gali būti klasifikuojamos labai įvairiai, atsižvelgiant į skirtingus aspektus – jų paskirtį, keliamąją galią, ašių skaičių ir kt. Vis tik populiariausias sprendimas priekabą rinktis pagal jos paskirtį. Tiek priekabos, tiek puspriekabės skirstomos į krovinines, keleivines ir specialios paskirties. Krovininės priekabos pagal kėlimo tipą skirstomos į bortines, furgonines, savivartes, cisternines, platformines ir specialios paskirties priekabas. Priekabos gali būti skirstomos ir pagal tam tikras grupes: prikabinamos, pusiau prikabinamos ir pakabinamos.

Bent kartą domėjęsi priekabomis, žino, kad pagal savo konstrukciją ir pagal atliekamas funkcijas priekabos gali būti visiškai paprastos arba labai sudėtingos, atliekančios vieną ar kelias funkcijas, turinčios savo atraminius ratus arba visu svoriu veikiančios transporto priemonę prie kurios yra prikabinta. Kai kurios priekabos atlieka tik transportavimo funkciją, kitos naudojamos augalų priežiūrai ir apsaugai, žemės dirbimui, pašarų ruošimui, o dar kitos gali atlikti ir gamybos funkcijas. Gamintojai įsitikinę, kad kai kurios priekabos yra universalaus naudojimo, nes jos vienu metu gali atlikti kelias funkcijas.

Daugumą pasirinkimų sudaro tos priekabos ir puspriekabės, kuriomis atliekami įvairių birių, skystų ir gabaritinių krovinių transportavimo darbai. MASCUS parduoda priekabas, kurios apima įvairius tipus ir kategorijas. Tad pristatome populiariausias priekabas ir optimaliausią jų panaudojimo būdą.

Savivartės priekabos. Paprastai jos yra skirtos didelių matmenų, tačiau mažesnės masės kroviniams gabenti, pavyzdžiui, nuopjovoms, grūdams ir t. t. Tokių naudotų priekabų keliamoji galia yra 10–19 tonų, o talpa nuo 11 iki 21,6 m3, tačiau pritvirtinus specialius antborčius priekabos talpą galima padidinti. Kai šios rūšies naudota priekaba būna visiškai pakrauta, jos svorio centras būna gana aukštai, todėl priekabos pakaba yra labai svarbi užtikrinant efektyvų ir saugų darbą. Savivartės priekabos gali būti tiek su paprasta, tiek su lingine pakaba.

Plačios galimybės greitai ir lengvai išsirinkti kokybiškas ir ilgaamžes MASCUS savivartes naudotas priekabas .

Lengvosios priekabos. Dažniausiai šios priekabos naudojamos komunalinėms ar statybinėms reikmėms, smulkesniems žemės ūkio ar sodininkystės darbams. Langvoji naudota priekaba gali būti 3,5–10 tonų ir 2,7–6,9 m3 talpos, priekabos gabaritai ir pakrautos priekabos masė yra gana nedidelė, todėl nesunku išlaikyti priekabos manevringumą net ir ribotuose plotuose.

Lengvoji naudota priekaba turėtų būti pasirenkama pagal jos modelį. Pavyzdžiui, vieni modeliai puikiai tinka žemės paviršiaus apdirbimo darbams, nes turi ergonomiškus bortus, funkcionalų priekinį paaukštinimą. Kiti modeliai itin praktiški, nes gali atlikti tiek savivartės, tiek keltuvo funkcijas. Su šiomis priekabomis nedidelius transportavimo darbus nesunkiai gali atlikti ir vienas vairuotojas, o tai laikoma dideliu šių priekabų privalumu.

Plačios galimybės greitai ir lengvai išsirinkti kokybiškas ir ilgaamžes MASCUS lengvąsias naudotas priekabas .

Priekabos šaldytuvai.  Tai standartinė stačiakampė priekaba, kuri gali būti įvairaus dydžio. Šio tipo naudota priekaba išsiskiria viena esmine savybe – įmontuotais šaldymo įrenginiais ar sistemomis. Šios priekabos vidinė temperatūra nustatoma laikantis griežtų oro srauto nuostatų, padedančių išlaikyti pastovią vidinę temperatūrą, kai lauke oro sąlygos nuolat keičiasi. Tokio tipo naudota priekaba leidžia laikyti produktus užšaldytus arba šviežius, taip pat gali saugoti nuo nereikalingo užšalimo. Tai labai patogus pasirinkimas gabenant maisto krovinius.

Plačios galimybės greitai ir lengvai išsirinkti kokybiškas ir ilgaamžes MASCUS naudotas priekabas- šaldytuvus .

Autovežių priekabos (kitaip dar vadinamos technikos transportavimo priekabos). Populiariausios yra dviejų rūšių priekabos – dviejų ašių ir trijų ašių (jų skirtumas – didesnė keliamoji galia). Abi priekabų rūšys gali būti su hidraulinėmis galinėmis rampomis, visuose tiltuose sumontuotomis padangomis ir stebulėmis, leidžiančiomis pasiekti iki 60 km/val. greitį. Paprastai tokių priekabų platformos aukštis nuo žemės yra nedidesnis nei 1 m. Šių priekabų naudotojai didžiausiu jų privalumu laiko tai, kad su šia naudota priekaba viešaisiais keliais galima judėti be jokių apribojimų.

Plačios galimybės greitai ir lengvai išsirinkti kokybiškas ir ilgaamžes MASCUS autovežių naudotas priekabas .

Cisternos. Šio tipo naudota priekaba, ypač benzinvežiai, dažniausiai turi apsauginius elementus. Taip pat turi apsauginį vožtuvą, sodintuvus su vandens skirtuvais, priešgaisrinės saugos sistemas. Cisternos, kaip priekabos, turi atskirą klasifikaciją, t. y. pagal cisternos vietą ir sujungimą su transporto priemone bei pagal krovinį. Tokių priekabų talpa gali siekti iki 30 tūkstančių litrų.

Plačios galimybės greitai ir lengvai išsirinkti kokybiškas ir ilgaamžes MASCUS cisternas- priekabas .

Gyvulių pervežimo priekabos. Paprastai tokių priekabų ilgis svyruoja nuo 4,3 iki 8 metrų. Tokios rūšies priekabą galima nesunkiai padalinti į dvi arba tris sekcijas panaudojant specialias skiriamąsias sieneles. Žinomi gamintojai gyvulių pervežimo priekabas gamina taip, kad priekinėje dalyje būtų papildomos durys, nuimamas PVC tentas, grindys išklotos metalo plokštėmis, saugančiomis nuo slydimo. Be to, tokia naudota priekaba paprastai turi žemą pagrindą ir mayvią konstrukciją – tai gali atlikti trapo funkciją, itin pravarčią, kai reikia gyvulius suvaryti ir išvaryti. Kad masyvias duris būtų lengviau atverti / užverti, jose būna įtaisyta speciali spyruoklė. Priklausomai nuo pasirinkto modelio priekabos stogą ir šoninius bortus galima nuimti, tuomet ši priekaba tampa funkcionalesnė ir gali būti naudojama ne tik gyvuliams pervežti, bet ir kitiems transportavimo darbams atlikti.

Plačios galimybės greitai ir lengvai išsirinkti kokybiškas ir ilgaamžes MASCUS gyvulių pervežimo naudotas priekabas .

Konteinerių gabenimo priekabos. Šio tipo priekabos nepakeičiamos tais atvejais, kai reikia vežti  įvairius krovinius arba kai reikia žemo pakrovimo aukščio. Dažnai ant tokių priekabų rėmo galima pritaisyti įvairios talpos krovinių konteinerius ir įvairių rūšių platformas (kurių keliamoji galia yra 14–16,5 tonų). Šio tipo naudota priekaba turi savo išskirtinumų – priekabos galiniame tilte yra įtaisyta fiksuojanti hidraulinė užrakto sistema, todėl priekabos pakėlimas ir krovinių pakrovimas būna stabilesnis. Didesnėse šio tipo priekabose yra kintamo kampo konteinerių tvirtinimo kablys, leidžiantis konteinerius pakelti sklandžiau, patikimiau, lengviau.

Plačios galimybės greitai ir lengvai išsirinkti kokybiškas ir ilgaamžes MASCUS konteinerių gabenimo naudotas priekabas .

Nesvarbu, kokio tipo krovinius planuojate gabenti, vienas iš šių priekabų tipų veikiausiai idealiai atitiks jūsų poreikius. Kiekviena priekaba gaminama taip, kad geriausiai atitiktų savo nišą. MASCUS parduoda priekabas, kurios vertos būti įsigytos!

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą