MASCUS ASORTIMENTAS: PRIEKABŲ TIPAI

0

Priekaba – labai plačiai naudojama priemonė. Ji tinkama ir žemės ūkyje, ir statybose, ir logistikos srityje, ir bet kokiems darbams, kuriems reikalingas atitinkamų medžiagų pervežimas / transportavimas iš vienos vietos į kitą. Nuo to, kas, kokiu kiekiu bei mastu bus pervežama, priklauso kokį priekabos tipą geriausia pasirinkti. MASCUS asortimente esančios naudotos priekabos yra skirtingų tipų: bendrosios paskirties priekabos, savivartės priekabos, ryšulių priekabos, taip pat grūdų vežimėliai bei pašarų vežimai. Nuo priekabos tipo priklauso, kokiems kroviniams gabenti jos bus naudojamos. Tad naudinga išmanyti esminius skirtingų priekabų parametrus.

Bendrosios paskirties priekabos. Jos buvo kuriamos taip, kad būtų maksimaliai tvirtos ir gana funkcionalios (tinkamos įvairios paskirties kroviniams), pasižymėtų saugiomis, stabiliomis vilkimo savybėmis. Dauguma tokių bendrosios paskirties priekabų modelių yra pagaminti naudojant tvirtą plieną (būtent iš cinkuoto plieno gaminami priekabos bortai), grindis padengiant visiškai neslidžia danga. Tai leidžia transportuoti krovinį visiškai saugiai.

Tokio tipo priekabai dažnai naudojamos guminės pakabos ašys turi automatinius atbulinės eigos stabdžius, valdomus plienine hidrauline jungtimi, slopinančia važiavimo jungtį su rankiniu stabdžiu ir integruotu specialiu ratuku. Dviejų ašių modeliuose sumontuoti kelio žibintai, taip pat specialiai suprojektuoti pažeidimams atsparūs purvasargiai.

Bendrosios paskirties priekabos galimos su įvairia pasirenkama įranga, papildomomis galimybėmis, pavyzdžiui, prailgintais šonais. Tačiau reikia įvertinti tai, kad papildoma įranga padidins nepakrautos transporto priemonės svorį ir sumažins naudingąją apkrovą. Renkantis priekabą svarbu patikrinti, ar velkančioji transporto priemonė turi pakankamą vilkimo galią, o kai priekabas naudojama su komercine transporto priemone, įvertinti, ar jos svoris neviršija leistino bendrosios krovinio masės.

Savivartės priekabos. Įvertinus tai, kad savivartėmis priekabomis vežami kroviniai gali būti labai sunkūs, priekabos pagrindui pakelti naudojamos hidraulinės sistemos, kurios leidžia saugiai „padėti“ krovinį į norimą padėtį. Dažniausiai savivartėse priekabose naudojami trys kėlimo mechanizmai, kai kuriuose priekabų modeliuose yra „gravitacijos mažinimo“ parinktis, taupanti akumuliatoriaus veikimo laiką kėlimo metu. Verslui gali būti reikalingos ir savivartės puspriekabės, kurių irgi būna skirtingų tipų ir pasirinkti reikia pagal darbų pobūdį, pervežti planuojamas medžiagas, jų kiekį.

Ryšulių priekabos. Tai yra puikus sprendimas norint lengvai, greitai ir saugiai perkelti didelius kiekius ryšulių. Šios priekabos sunkiai pakeičiamos vidutiniuose ar didesniuose ūkiuose. Ryšulių pakrovimas negali būti paprastesnis: ryšulių priekabos suprojektuotos taip, kad jų pagrindas būtų gana žemai, todėl pakrauti gana lengva. Be to, galima rasti tokių priekabų, kurių abi pusės yra atskirai atidaromos / atveriamos, kad įkrauti ryšulius būtų dar lengviau. Naujesnių modelių priekabose pakanka paspausti mygtuką ir krovinys saugiai pritvirtinamas. Pakrovimas ir transportavimas su ryšulių priekabomis yra greitas – galima saugiai važiuoti tiek per lauką, tiek per kelią. Atkreipkite dėmesį, kad transportuojant ryšulius, juos reikia sukrauti tvarkingai.

Pašarų vežimai. Tai geriausias pasirinkimas užsiimant gyvulininkyste. Pašarų vežimai būna senesnių modelių arba naujesnių, nuo gamybos metų priklauso vežimo funkcijos. Vieni yra gana paprasti, skirti tik pašarams pervežti, o kiti atlieka ir daugiau funkcijų, pavyzdžiui, juose integruotas maišytuvas, svėrimo sistema, pjovimo peiliai, apšvietimas. Tokios savybės su viena priemone (pašarų vežimu) leidžia atlikti daugiau darbų.

Grūdų vežimėliai. Jie vaidina svarbų vaidmenį tam tikrais sezonais, ypač derliaus nuėmimo metu. Todėl būtina užtikrinti, kad pasirinktas grūdų vežimėlis būtų tinkamas planuojamiems atlikti darbams, pasižymėtų kokybe ir tvirta konstrukcija. Taip pat svarbu ir gamintojo vardas – pripažintas, vertinamas dėl savo siūlomos produkcijos kokybės. Norint, kad derliaus nuėmimas vyktų sklandžiai ir būtų našus, reikia atidžiai rinktis darbo priemones, šiuo atveju – grūdų vežimėlius. MASCUS siūlo platų įvairių dydžių grūdų vežimėlių pasirinkimą, tereikia žinoti savo poreikius ir įvertinti turimą biudžetą.

Kad ir kokie būtų jūsų poreikiai, reikalavimai naudojamai technikai ir finansinės galimybės, galite pasižvalgyti po MASCUS asortimentą, o neradę tinkamo varianto, susisiekti su MASCUS komanda ir pateikti savo individualius pageidavimus. Jeigu esate fizinis asmuo, turintis mažą ūkį, užsiimantis mažais darbais, tuomet naudinga apsvarstyti galimybę įsigyti ne naują, o naudotą priekabą. Bet net jeigu esate didelio, stambaus ūkio savininkas ir jūsų darbams atlikti reikia galingos ir našios priekabos ar kitokios technikos, dažnu atveju verta pirkti naudotą – už mažiau (finansų) galima turėti daugiau (technikos). Ir darbus nudirbti greičiau, lengviau, paprasčiau.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą