NAUDOTOS PRIEKABOS. Į KĄ ATKREIPTI DĖMESĮ PRIEŠ PERKANT?

0

Atrodytų – logiška, kad turint mažą biudžetą ir įsigyjant naudotą techniką ar įrangą, galima sutaupyti. Deja. Taip yra ne visada. Perkant naudotą priekabą kyla rizika įsigyti defektuotą ar neefektyvų daiktą, o tuomet jau kils problemų – reikės jį taisyti, keisti jo detales naujomis ir pan. Kitaip tariant, atsiras daugiau išlaidų. Tačiau. Yra būdų, kaip visų šių nesklandumų išvengti. Svarbu žinoti priekabos istoriją ir techninės priežiūros intervalus. Vertinga pasinaudoti ir šio straipsnio patarimais bei rekomendacijomis, į ką atkreipti dėmesį perkant naudotą priekabą.

Ką reiktų patikrinti prieš perkant naudotą priekabą?

MASCUS asortimente esančios naudotos traktorinės priekabos ir naudotos puspriekabės – žinomų gamintojų ir aukštos kokybės. Tačiau kad ir kur pirktumėte naudotas priekabas, įvertinkite tam tikras jų dalis ar komponentus.

  1. Padangos. Geros būklės padangos yra būtinos, kad priekaba maksimaliai efektyviai galėtų būti naudojama pagal jos paskirtį. Apžiūrėkite padangas – ar nėra įtrūkimų, vizualiai užkimštų skylių. Taip pat įvertinkite, ar padangos yra tinkamo dydžio ir tinkamos talpos. Juk padangos turės atlaikyti krovinį, kurį ketinate vežti ant priekabos. Tad geriau iš anksto atkreipti dėmesį, ar padangos yra geros būklės, nes vėliau jų keitimas gali kainuoti šimtus eurų.
  2. Stabdžiai. Stabdžiai yra neatskiriama saugumo dalis. Būtinai paklauskite pardavėjo apie ašių pertraukimo funkciją. Jei įmanoma, apžiūrėkite viską, kas susiję su stabdžiais.
  3. Guoliai. Priekabos ratų guoliai iš esmės „neša“ visą priekabos svorį. Tikrindami ar testuodami naudotas traktorines priekabas, atkreipkite dėmesį, ar guoliai yra sutepti ir tinkamai pritvirtinti.
  4. Važiuoklė. Patikrinkite spyruokles. Bet kokie skilimai, lūžiai ar akivaizdžiai matomi požymiai, kad važiuoklė buvo remontuota rodo, kad priekaba praeityje tikriausiai buvo perkrauta. Jei matomas ašių poslinkis, tai gali rodyti buvusį staigų smūgį į žemę. Įsigyti priekabą su nelygiomis ašimis yra rizikinga, nes labai greitai susidėvi padangos.
  5. Rėmas. Defektuotas rėmas rodo, kad priekaba buvo perkrauta, netinkamai prikabinta ar pastatyta. Geriau vengti priekabos su defektuotu rėmu, nes tai sukels nepatogumų ateityje.
  6. Apšvietimas ir kitos elektroninės sistemos. Rinkitės priekabą su veikiančiu apšvietimu. Jei apšvietimas neveikia, išsiaiškinkite, kodėl. Jeigu jį sutaisyti nesunku, pavyzdžiui, perdegė lemputė ar iškrito koks nors varžtas, tai nėra didelis ar brangus defektas, tad jį galėsite nesunkiai sutaisyti. Tačiau jei priežastis yra netinkami laidai, gali tekti išleisti nemažai pinigų jų keitimui.
  7. Grindys. Nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad priekabos grindys yra paprasčiausias komponentas, kurį nesunku pakeisti, taip yra ne visada. Grindų pakeitimas reikalauja papildomų medžiagų ir darbo. Visa tai sukelia papildomų išlaidų. MASCUS asortimente – kokybiškos naudotos puspriekabės su grindimis, tereikia išsirinkti savo darbams tinkamiausią.
  8. Rampos. Tikrindami priekabos rampą, būtinai patikrinkite jos ilgį, plotį, stiprumą ir tiesumą. Taip pat reikėtų atsižvelgti, ar nėra akivaizdžių defektų. Rampa turi būti suprojektuota taip, kad būtų galima pakrauti bet kokį krovinį, kuriam skirta priekaba, kitaip priekaba neatliks savo naudingos funkcijos.
  9. Ankstesnės nuosavybės teisės. Vienas iš svarbiausių dalykų, kuriuos reikia patikrinti perkant naudotas priekabas, yra ankstesnė nuosavybė. Įsitikinkite, kad transporto priemonės priekaba nėra vogta ar skolinta. Tai galite nustatyti patikrinę VIN bei visus dokumentus. Netyčia įsigijus pavogtą transporto priemonę, ateityje turėsite nenumatytų pasekmių.
  10. Tentas. Jeigu dairotės naudotos tentinės puspriekabės, atkreipkite dėmesį iš kokios medžiagos jis pagamintas. Naujesni modeliai dažnai yra iš patvaresnio ir storesnio tento, naudojamo puspriekabių tentų, užuolaidinių priekabų tentų ir kt. priekabų gamyboje. Rinkitės tokį tentą, pavyzdžiui, „Panama“, kuris yra daug atsparesnis vėjui, saulei, blukimui ar kitiems atmosferos poveikiams.

Be abejo, be visų išvardytų dalykų svarbi ir naudotos priekabos kaina. Ją irgi reikia įvertinti. Ji turi būti adekvati ir mažesnė, nei naujų puspriekabių. MASCUS siūlo naudotas traktorines priekabas, naudotas dengtas puspriekabes ir įvairių kitų rūšių priekabas bei puspriekabes. Rinkoje pripažintų ir puikiai vertinamų gamintojų. Su įvairiais techniniais parametrais. Įvairių dydžių. Įvairių gamybos metų. Tereikia žinoti, ko jums labiausiai reikia ir kokia priekaba ar puspriekabė labiausiai pravers planuojamiems darbams atlikti. MASCUS platformoje esančios naudotos puspriekabės dažnai turi išsamius aprašymus, kad išsirinkti būtų dar lengviau!

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą