KOKIAIS ATVEJAIS MINI EKSKAVATORIAI YRA GERESNIS PASIRINKIMAS NEI STANDARTINIAI EKSKAVATORIAI?

0

Mini ekskavatoriaus galimybės labai panašios į standartinio ekskavatoriaus galimybes, tačiau esminis skirtumas yra tas, kad mini ekskavatoriai yra maža ir kompaktiška technika, pritaikyta dirbti mažose erdvėse.

SVARBIAUSI KLAUSIMAI, SUSIJĘ SU MINI EKSKAVATORIAIS

Kokie komponentai ir dalys sudaro mini ekskavatorių? Pagrindiniai komponentai yra važiuoklė, vikšrai arba ratai, strėlė, kaušas ir kabina, sumontuota ant besisukančio pagrindo. Dauguma tokių pagrindų gali pasisukti 360 laipsnių kampu. Mini ekskavatoriai gali turėti ir papildomų dalių – priedų, dar labiau padidinančių technikos funkcionalumą.

Kokios galimos mini ekskavatoriaus dydžio kategorijos? Mini ekskavatoriai yra suskirstyti į tam tikras svorio kategorijas, mažiausias darbinis svoris – maždaug 4 535 kg,  ribinis svoris – 8 165 kg. Tokių ekskavatorių kaušų dydžiai gali svyruoti nuo 30 iki 60 cm. Daugelis gamintojų savo mini ekskavatorius įvardija kaip itin kompaktiškus, galinčius tilpti net pro duris.

Kokiems darbams tinka mini ekskavatoriai? Dauguma mini ekskavatorių naudojami nesudėtingiems darbams, įvairių medžiagų tvarkymui, kelmų šalinimui, statyboms ar kraštovaizdžio tvarkymui. Dėl savo techninių savybių mini ekskavatoriai dažnai naudojami ir įrenginėjant lauko baseinus, atliekant kanalizacijos linijų remontą ar vykdant darbus keliuose.

Nauji ar naudoti mini ekskavatoriai? Iš esmės šis pasirinkimas priklauso nuo finansinių galimybių. Jeigu jos yra ribotos arba jeigu ekskavatorius reikalingas tik kartais atliekamiems nedideliems darbams, tuomet puikiai tinka naudoti mini ekskavatoriai.

Kaip savo darbams išsirinkti tinkamiausią ekskavatorių?

Geriausias būdas surasti ir įsigyti savo darbams tinkamiausią ekskavatorių – numatyti atliekamų darbų pobūdį.

Tiksliai žinant kokios ekskavatoriaus funkcijos bus reikalingos, bus lengviau nuspręsti, kokio ekskavatoriaus reikia.

MASCUS asortimente yra tokių žinomų gamintojų kaip „JCB“, „Hyundai“, „Komatsu“ ir daugybės kitų naudoti ekskavatoriai.

MINI EKSKAVATORIAI AR STANDARTINIAI EKSKAVATORIAI?

Tiek mini ekskavatoriai, tiek standartiniai ekskavatoriai turi savo panaudojimo laiką ir vietą. Kitaip tariant, mini ekskavatoriai yra pritaikyti vienokio pobūdžio darbams, o standartiniai ekskavatoriai – kitokio. Visada svarbu pasirinkti įrangos tipą, atsižvelgiant į darbo poreikius, o ne į asmenines nuostatas, nes tik tai gali užtikrinti, kad darbai vyktų .

Mini ekskavatoriai turėtų būti pasirenkami atsižvelgiant į svarbiausias jų savybes: dydį, svorį ir funkcionalumą.

  1. Mažesnė, lengvesnė technika. Mini ekskavatoriai yra mažesni ir lengvesni, tai reiškia, kad jie sumažina žemei daromą spaudimą, nepalieka gilių įspaudų. Panašiai kaip ir standartiniai ekskavatoriai, mini ekskavatoriai gali būti vikšriniai arba ratiniai ir pasirinkti reikia atsižvelgiant į darbų pobūdį bei teritorijos reljefą.
  2. Itin tinkami riboto dydžio vietose. Mažas mini ekskavatorių dydis išpopuliarino jų naudojimą  intensyvaus eismo darbo vietose arba dirbant šalia kitų įrenginių. Jie ne tik gali lengvai pravažiuoti pro siauras vietas, bet ir yra lengvai transportuojami iš vienos darbo vietos į kitą.
  3. Funkcionalumas. Kadangi mini ekskavatoriai paprastai naudojami mažiau intensyviems darbams, nei standartiniai ekskavatoriai, tai jų eksploatavimo laikas yra ilgesnis. Tiek standartiniai ekskavatoriai, tiek mini ekskavatoriai gali būti naudojami su įvairiais priedais.

NAUDOTI MINI EKSKAVATORIAI: KODĖL VERTA JUOS RINKTIS?

Naudoti mini ekskavatoriai yra pigesni, tačiau jų konstrukcija ir funkcijos dažnu atveju niekuo neprastesnės už naujų ekskavatorių. Yra keli aspektai, į kuriuos verta atkreipti dėmesį prieš įsigyjant ekskavatorių.

Kabina. Mini ekskavatoriaus kabina labai ilgai buvo tobulinama, kol tapo tinkama tiek ilgoms, tiek trumpoms darbo dienoms. Naujesni mini ekskavatoriai suprojektuoti su didesnėmis kabinomis ir reguliuojamomis sėdynėmis, kad visą dieną dirbti būtų dar patogiau. Vienas iš labai svarbių kabinos komponentų – sėdynė. Ji gali būti su atrama juosmeniui, reguliuojama, šildoma ir turėti kitų savybių, kurios didina komfortą, o kartu su juo ir darbo efektyvumą. Taip pat žinomų gamintojų ekskavatorių kabinose įrengti ergonomiški valdikliai, reguliuojami langai, puikų matomumą užtikrinantys priekiniai stiklai ir netgi klimato kontrolė.

Varikliai. Mini ekskavatoriai dažniausiai turi dyzelinius variklius. Tokių ekskavatorių galia siekia iki 70 AG.

Naujesnio modelio ekskavatorių dyzeliniai varikliai, kurių galia siekia nuo 13 iki 70 arklio galių. Naujesnio modelio varikliai atitinka naujausius EPA standartus.

Hidraulika ir priedai. Mini ekskavatoriai yra galingi dėl savo efektyvios hidraulikos. Technikos efektyvumą taip pat lemia ir ištobulintos sistemos, galinčios užtikrinti didesnį slėgį, ir optimalų alyvos srauto panaudojimą. Kai kurių gamintojų modeliuose galima naudoti atitinkamus nustatymus, leidžiančius operatoriui iš anksto nustatyti hidraulinio srauto greitį.

Miniekskavatorių priedai gali būti labai įvairūs: ašmenys, gręžtuvas, sraigtas, griebtuvas ir kt. Mini ekskavatorių prieduose yra buldozerio ašmenys, plaktukas, sraigtas, griebtuvas ar pertraukiklis ir daug daugiau.

Visus šiuos priedus – ir dar daugiau – galima išsinuomoti ar pirkti naudotus, tokiu būdu sutaupant. Kartais ekskavatoriaus priedas suteikia technikai daugiau universalumo.

GERIAUSIAI VERTINAMI MINI EKSKAVATORIAI

Šioje rinkoje yra daug žaidėjų – „Case“, „Caterpillar“, „Doosan“, „Hitachi“, „Hyundai“, JCB, „John Deere“, „Komatsu“, „Kubota“, „New Holland“, „Sany“, „Volvo“ , „Wacker Neuson“, „Yanmar“ ir daugybė kitų – tačiau populiariausiųjų viršūnėje yra ne visi.

  1. „Caterpillar“ mini ekskavatoriai

Bendrovė „Caterpillar“ buvo įkurta 1925 m. ir šiuo metu ji laikoma labiausiai pripažintu sunkiųjų technikų ir mašinų prekės ženklu. Tai viena didžiausių sunkiosios įrangos gamybos įmonių pasaulyje. Dažniausiai įsigyjami „Caterpillar“ gaminiai – mini ekskavatoriai, kurių darbinis svoris yra apie 5 200 kg, galia – 40 AG. Tai vidutinės klasės kompaktiški ekskavatoriai, prie kurių gali būti sumontuoti įvairūs priedai, padedantys visuose darbų etapuose.

2. „Hyundai“ mini ekskavatoriai

Korėjiečių įmonė „Hyundai“ savo veiklą pradėjo 1967 m. ir tik po dešimtmečio sukūrė pirmą lengvąjį automobilį, o kiek vėliau rinkai pasiūlė ir kitokios technikos, pavyzdžiui, mini ekskavatorius. „Hyundai“ miniekskavatoriai yra modernūs, efektyvūs ir itin ekonomiški ne tik laiko ir jėgų, bet ir finansinių išteklių atžvilgiu.

3. „JCB“ mini ekskavatoriai

„JCB“ gamina įvairių tipų ir modelių ekskavatorius.

Mini ekskavatoriai yra kompaktiški ir sukurti taip, kad užtikrintų komfortą, lengvą valdymą, patikimumą, sklandų aptarnavimą ir didelį našumą.

Tai esminės savybės, kurias „JBC“ stengiasi įdiegti visose savo įrangose ir technikose.

Tikslus valdymas ir patogi darbo vieta operatoriui, lengvas transportavimas ir idealus tinkamumas darbui uždarose erdvėse.

4. „Komatsu“ mini ekskavatoriai

Ši Japonijos bendrovė savo veiklą pradėjo 1931 m., pristatydama žemės ūkio traktorių. Ilgainiui įmonė savo asortimentą plėtė, rinkai siūlydami įvairių rūšių ekskavatorius, buldozerius ir kitas statybos bei kelių tiesimo mašinas. Per savo veiklos 100-metį „Komatsu“ išsiplėtė ir šiuo metu visame pasaulyje veikia 22 „Komatsu“ gamyklos.

5. „Hitachi“ mini ekskavatoriai

Visame pasaulyje „Hitachi“ yra pardavusi daugiau nei 2,5 milijono ekskavatorių.

Šiuo metu jie gamina per 30 skirtingų tipų ekskavatorių.

Vikšriniai ir ratiniai ekskavatoriai, kasimo, statybų ir gamybos darbams tinkami ekskavatoriai ir kt.

Sunkiausias kompaktiškas ekskavatorius yra ZX60USB-5 ir šiek tiek viršija 4,535 kg (9 999 svarų) „mini“ ekskavatoriaus svorį.

„Hitachi“ mini ekskavatoriai yra maža, bet galinga technika, kuri gali būti naudinga bet kurioje darbo vietoje.

6.  „Doosan“ mini ekskavatoriai

 „Doosan“ veiklą pradėjo 1896 m., rinkai pristatydama įvairios statybinės įrangos bei technikos. Paklausiausias „Doosan“ produktas – vikšriniai ekskavatoriai ir mini ekskavatoriai, turintys daugybę skirtingų modelių. Šių modelių pasirinkimas priklauso nuo kiekvieno asmeninių poreikių ir planuojamų atlikti darbų.

Daugiau apie paklausiausius MASCUS parduodamus ekskavatorių tipus galima paskaityti čia. Be to, MASCUS siūlomais ekskavatorių prekės ženklais stipriai domimasi ne tik Lietuvoje, bet ir  Rytų bei Vakarų Europos šalyse. Tai rodo, kad ši technika yra patikima ir vertinama.Bandoma iš naujo…

O JEIGU MINI EKSKAVATORIAI YRA NETINKAMI PLANUOJAMIEMS DARBAMS?

Jeigu po šios mini ekskavatorių apžvalgos supratote, kad tokia technika jūsų darbams yra netinkama, rinkitės kitą. MASCUS asortimente yra naudoti ekskavatoriai, naudoti vikšriniai ekskavatoriai, naudoti ratiniai ekskavatoriai – tai įvairių modelių, techninių parametrų ir pajėgumų technika, kuri įvairius darbus leidžia atlikti greičiau, lengviau, paprasčiau ir netgi kokybiškiau.

Ieškokite mini ekskavatorių MASCUS, kad atrastumėte sau tinkamiausio dydžio, gamintojo ir funkcionalumo techniką, kurią galėsite naudoti su įvairiais priedais.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą