NAUDOTI MINI EKSKAVATORIAI: VADOVAS PIRKĖJAMS

0

Šiandien rinkoje yra daugybė mini ekskavatorių pasirinkimų – ir naujų, ir naudotų, ir su bazine komplektacija, ir su maksimalia komplektacija, ir su pagrindinėmis funkcijomis, ir su įdiegtomis papildomomis funkcijomis. Daugybė statybinės įrangos gamintojų siūlo įsigyti mini ekskavatorius, tačiau jie nėra vienodi kokybės, tinkamumo naudoti konkretiems darbams ir numatomos eksploatavimo trukmės požiūriu. Taigi, kaip žinoti, kuris mini ekskavatorius geriausiai atitinka poreikius? Gali būti labai sunku išsirinkti geriausią ir tinkamiausią technikos variantą iš daugybės galimybių, todėl čia – keli patarimai, kaip įsigyti geriausią naudotą mini ekskavatorių, kurio svoris mažiau nei septynios tonos.

Įvertinkite ir palyginkite kelių patikusių mini ekskavatorių modelių technines specifikacijas

Palyginkite mini ekskavatorių modelių, kuriuos svarstote įsigyti, technines specifikacijas, kad išsirinktumėte pakankamo galingumo techniką ir neviršytumėte savo numatyto biudžeto. Į kokias technikos savybes turėtumėte atkreipti didžiausią dėmesį?

  1. Ekskavatoriaus dydis. Pagrindiniai mini ekskavatorių pirkimo kriterijai yra dydis (pakankamai maži matmenys ir manevringumas) bei mažesnė kaina. Vertindami naudotus mini ekskavatorius, atsižvelkite į matmenis ir eksploatacinį svorį, kad technika tiktų jūsų numatytiems darbams. Turėkite omenyje ir galinčias pasitaikyti kliūtis darbo vietoje ir kintančius reikalingus pajėgumus.
  2. Kasimo gylis. Daugumos parduodamų mini ekskavatorių kasimo gylis gali būti iki keturių metrų. Rekomenduojama rinktis techniką, kurios kasimo pajėgumas yra maždaug 20 procentų didesnis, nei gali prireikti jūsų darbams. Pavyzdžiui, jei darbams reikia dviejų metrų gylį iškasti galinčio ekskavatoriaus, tai rinkitės tokį modelį, kurio didžiausias kasimo gylis yra bent trys metrai.
  3. Kasimo pasiekiamumas. Jis gali būti nuo 3,5 metrų iki daugiau nei 6 metrų. Kasimo pasiekiamumas gali labai skirtis, priklausomai nuo ekskavatoriaus modelio. Kuo ilgesnis pasiekiamumas, tuo rečiau operatoriams teks kasti ir judėti su ekskavatoriumi po darbo vietą – tokiu būdu sutaupoma gana daug laiko. Norint padidinti kasimo pasiekiamumą, galima rinktis didesnius ekskavatoriaus kaušų dantis (dar kitaip vadinamus – kaušų nagus).
  4. Grynoji galia. Sunkiomis kasimo sąlygomis kiekvienas galios vienetas yra labai svarbus. Rekomenduojama pasirinkti mini ekskavatoriaus modelį su didžiausia galima galia.

Sužinokite, kokie priedai tinkami mini ekskavatoriams

Vienas geriausių dalykų, susijusių su mini ekskavatoriumi, yra tai, kad gamintojai suteikia galimybę naudoti priedus, tokiu būdu paverčiant techniką dar funkcionalesne. Kokius priedus galima naudoti su mini ekskavatoriais?

  1. Trenšerių grandinės. Nėra per minkšto ar per kieto grunto, yra netinkamai pasirinktas technikos priedas. Žinomų gamintojų trenšerių grandinių pasirinkimas – nuo skirtų minkštai, švariai žemei iki kiečiausiems skalūnams skirtų grandinių.
  2. Mulčeriai – augmenijai smulkinti.
  3. Greitosios jungtys. Paprastai ekskavatoriui naudojami trys kaušai: siauras kasimo kaušas, platus kasimo kaušas ir planiravimo kaušas. Greitoji jungtis naudojama tam, kad šiuos kaušus būtų galima greitai pakeisti, darbų vykdymo metu.
  4. Griebtuvai.
  5. Hidraulinės žirklės. Skirtos medžiams ar krūmams smulkinti ir prireikus juos pašalinti.
  6. Hidrauliniai žemės grąžtai.
  7. Hidrauliniai kūjai. Jie naudojami pastatams griauti, tranšėjams kasti, keliams remontuoti, karjeruose dirbti, tuneliams rausti ir daugybei kitų darbų.
  8. Įvairių rūšių kaušai. Norint mini ekskavatorių paversti tinkamu skirtingos apimties ir intensyvumo darbams, gali būti keičiami kaušai.

Naudoti mini ekskavatorius galima įvairiais būdais, priklausomai nuo naudojamų priedų. Su priedais mini ekskavatorius gali būti naudojamas ir kaip hidraulinis plaktukas, ir kaip kūjis, ir kaip griebtuvas ir kaip pagal poreikius pasirinktas įrenginys.

Išsiaiškinkite, kokie mini ekskavatoriai yra populiariausi

Kalbant apie populiariausią universalų mini ekskavatorių, MASCUS išskiria kelis variantus, t. y. Hyundai mini ekskavatoriai, JCB mini ekskavatoriai, Kubota mini ekskavatoriai. Ir ne veltui, nes būtent šiuos gamintojus sunku pralenki ir nukonkuruoti technikos kokybe ir patikimumu. Minėtų gamintojų mini ekskavatoriai yra su tokiomis funkcijomis kaip degalų ekonomijos sistema, didesnės galios ir ekonomiško darbo režimo pasirinkimai, mažesnio strėlės svyravimo konstrukcija, tiesioginio įpurškimo variklis ir kt. Be to,  dauguma Hyundai, JCB ir Kubota mini ekskavatorių išsiskiria didesne, nei įprasta, galia ir efektyvumu. Kompaktiška konstrukcija sukurta taip, kad darbas būtų atliktas produktyviai ir pelningai.

MASCUS siūlomi naudoti mini ekskavatorių modeliai ne tik efektyvūs, bet ir kurti siekiant maksimalaus patogumo operatoriui: pakankamo pločio durys, erdvi kabina, patogi sėdynė, platų matymo lauką užtikrinantis stiklas. Nesvarbu, ar reikalingas labai kompaktiško modelio mini ekskavatorius, ar galingesnis mini ekskavatorius, juos galima rasti ir įsigyti už labai gerą kainą.

Ką dar reikėtų įvertinti prieš perkant mini ekskavatorius?

Nesvarbu, ar papildote jau turimos technikos parką, ar perkate pirmą kompaktišką statybinę įrangą, rinkitės patikimą pardavėją, kuris bus pasiruošęs ne tik parduoti kokybišką naudotą techniką, bet ir atsakys į visus jums rūpimus klausimus. MASCUS – vieta,  kurioje yra daugybė mini ekskavatorių modelių, išsiskiriančių skirtingomis savybėmis, techniniais parametrais ir kainomis. MASCUS – bene didžiausias naudotos technikos pardavėjas, kurio asortimente ir naudota technika, įrenginiai ir jų dalys. Jei ieškote naudoto mini ekskavatoriaus, susisiekite su MASCUS ir gaukite dominančio modelio informaciją.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą