Miško technika- veikloje

POPULIARIAUSIOS „MASCUS“ MIŠKO TECHNIKOS APŽVALGA

0

Į kokį gamintoją, į kokius prekės ženklus verta atkreipti dėmesį renkantis miško techniką? Tai bene pirmas dalykas, apie kurį pagalvoja pirkėjas. Tačiau ne mažiau svarbu ir tai, kokias funkcijas atlieka technika, kokiais techniniais parametrais ji pasižymi ir kokių darbo rezultatų galima tikėtis.

Kad būtų lengviau išsirinkti, parengėme „Mascus“ miško technikos apžvalgą – pristatome skirtingas miško technikos rūšis, tipus ir galimybes, aptariame populiariausius miško technikos gamintojus ir labiausiai vertinamus prekės ženklus.

„Mascus“ miško technika: miškovežiai, medienos smulkintuvai, šakų smulkintuvai ir įvairios miško technikos atsarginės dalys

„Mascus“ parduodami naudoti forvarderiai, medienos smulkintuvai, šakų smulkintuvai ir kt. yra ne tik reikalingi, bet ir nepamainomi, kai reikia atlikti įvairius miško darbus. Apie tai, kokias funkcijas ši technika atlieka, į kokias rūšis klasifikuojama ir į ką atkreipti didžiausią dėmesį – sužinosite skaitydami toliau.

Naudoti miškovežiai (forvarderiai). Tai technika, skirta medienai (rąstams) išvežti iš kirtaviečių ir klasifikuojama atsižvelgiant į jos funkcines sritis. Populiariausi miškovežiai – tai sunkvežimiai, kurie gali būti arba su sumontuotais papildomais medienos laikikliais, arba su specialia medienos pervežimui skirta platforma, arba su manipuliatoriumi, kuris dažniausiai naudojamas medienai pakrauti ir iškrauti. Jei tokie miškovežiai naudojami be priekabos, jie išsiskiria itin puikiu manevringumu bei funkcionalumu (tinka važiuoti betoniniais keliais, žvyrkeliais, miško keliukais ir pan.).

Dar viena miškovežių rūšis – autotraukiniai, kurie laikomi galingiausia miško technika. Autotraukiniai išsiskiria savo konstrukcija, ypač  specialia krovinine važiuokle, prie kurios galima prikabinti kitus įrenginius.

Kartais numatytiems miško darbams atlikti pakanka miškovežių puspriekabės, kuri leidžia be vargo pervežti / gabenti supjautą medieną, pervežti skiedras, antrarūšes žaliavas.

Įsigyjant miškovežį, vertėtų apsvarstyti, kokio pobūdžio ir masto miško darbai su juo bus atliekami, kokiais keliais daugiausia bus važinėjama ir kokiais atstumais (ilgais ar trumpesniais).

Lietuvoje paklausiausiai parduodami naudoti miškovežiai su sumontuotais manipuliatoriais, nes jie laikomi efektyviausiais ir ekonomiškiausiais, puikiai tinkančiais pakrauti, transportuoti ir iškrauti medieną be jokios papildomos technikos.

Medienos smulkintuvai. Tai technika, reikalinga renkant žolės sangrėbas, pjaunant įvairius augalus, smulkinant juos ar supučiant į specialią talpą. Medienos smulkintuvai gali būti prikabinamieji arba pakabinamieji ir skiriasi savo prikabinimo arba pakabinimo prie technikos mechanizmais. Pakabinamieji smulkintuvai puikiai tinka laukams pjauti, nes jie susmulkintą masę tvarkingai supučia į priekabos kėbulą, prikabintą prie traktoriaus. Taip pat medienos smulkintuvai gali būti savaeigiai – tai sudėtingesnio veikimo smulkintuvai. Šios rūšies technikai gali būti pritaikomi įvairūs papildomi įrenginiai (priedai).

Įsigyjant medienos smulkintuvą, reikėtų neužmiršti, kad labai svarbi jų konstrukcijos dalis yra peiliai (ašmenys), nes nuo jų priklauso atliekamų darbų kokybė. Teikiamos masės slystantis pjovimas, nuoseklus pjaustinio transportavimas dugnu ir perdavimas maigikliui priklauso nuo peilių formos.

Šakų smulkintuvai. Tai mašina, kuri bet kokias masyvias medienos dalis susmulkina į mažesnes (pavyzdžiui, medžio skiedras ar medžio dulkes). Šakų smulkintuvai turėtų būti pasirenkami pagal tai, kokie darbai bus atliekami: medžių šakų smulkinimas, krūmų šakų smulkinimas, šakų parengimas mulčiavimui ar kompostui ruošti.

Šakų smulkintuvai klasifikuojami į elektrinius šakų smulkintuvus ir šakų smulkintuvus su vidaus degimo varikliu. Pirmoji smulkintuvo rūšis veikia itin tyliai ir idealiai tinka nedideliems sklypams. O šakų smulkintuvas su vidaus degimo varikliu turėtų būti pasirenkamas didesnio masto darbams ir storesnėms šakoms smulkinti. Tai itin našus įrenginys.

Įsigyjant šakų smulkintuvą, reikia įvertinti jo galingumą, šakų įtraukimo ir kitas jo funkcijas, taip pat atsižvelgti ir į prekės ženklą, kainą, reikalingas charakteristikas, įrangos svorį, jos mobilumą. Nuo šių savybių priklauso šakų smulkintuvo atliekamų darbų kokybė.

„Mascus“ asortimente ne tik forvarderiai, medienos smulkintuvai, šakų smulkintuvai ir kita miško technika, bet ir įvairios jos atsarginės dalys: technikos galvutės, variklio gaubtai, darbaračiai, pusiausvyros plokštės, dilimo plokštės, peiliai ir kt.

Lietuvos rinka: platus „Mascus“ naudotos miško technikos pasirinkimas

„Mascus“ siūlo kiekvienam pagal poreikius įsigyti reikalingą miško techniką. Čia parduodami naudoti miškovežiai, naudoti medienos smulkintuvai, naudoti šakų smulkintuvai ir įvairios miško technikos atsarginės dalys.

Miškovežiai (forvarderiai): „John Deere“, „Komatsu“, „Ponsse“ ir kitų gamintojų miškovežiai turi visų varančiųjų ratų sistemą, kuri užtikrina itin gerą pravažumą net ir labai sudėtingomis sąlygoms. Paprastai miškovežis vienu metu gali gabenti nuo 12 t iki 20 t medienos, o rąstų ilgis gali siekti iki 9 m. Tiesa, šie parametrai gali keistis, priklausomai nuo papildomai naudojamos įrangos.

Populiariausių gamintojų forvarderiai, kuriuos siūlo įsigyti „Mascus“:

„John Deere“

„Komatsu“

„Ponsse“

Medienos smulkintuvai: „Jenz“, „Kesla“, „Seppi“ ir kitų gamintojų medienos smulkintuvai turi skirtingos galios variklį, nuo kurio priklauso smulkintuvo našumas. Dažniausiai mažo ar vidutinio laidumo smulkintuvuose yra vienas dyzelinis variklis, o laidžiuose smulkintuvuose – du dyzeliniai varikliai, kurių galia yra 610/830 kW/AG arba 726/987 kW/AG. Technikos važiuoklė taip pat svarbi darbui, nes nuo jos priklauso traukos jėga. Beje, populiariausi gamintojai naujesniuose smulkintuvų rinktuvuose montuoja daugiau pirštų turinčius laikiklius, kurie išdėstyti patogiau ir leidžia darbus atlikti našiau.

Populiariausių gamintojų medienos smulkintuvai, kuriuos siūlo įsigyti „Mascus“:

„Jenz“

„TP“

„Kesla“ .

Šakų smulkintuvai: „Kesla“, „Teknamotor“, „TP“ ir kitų gamintojų šakų smulkintuvai būna skirtingų rūšių ir pasižymi skirtingu galingumu. Pavyzdžiui, elektrinių smulkintuvų galingumas gali siekti apie 2500 W, o vidaus degimo variklį turinčių smulkintuvų galingumas siekia ir iki 5000 W. Svarbus šios technikos parametras yra variklio galingumas, nes nuo jo priklauso, kokio skersmens šakos gali būti susmulkintos. Standartiniai modeliai smulkina apie 60 mm skersmens šakas, bet žinomi gamintojai siūlo ir našesnę įrangą. Atkreipti dėmesį vertėtų ir į smulkintuvo krepšio talpą.

Populiariausių gamintojų šakų smulkintuvai, kuriuos siūlo įsigyti „Mascus“:

 „Bruks“

„Teknamotor“

„Mascus“ asortimente galima rasti ne tik naudotos miško technikos, bet ir jos atsarginių dalių. Sugedus naudojamai miško technikai ne visada geriausias ir finansiškai naudingas dalykas yra pirkti naują, kartais užtenka pakeisti tam tikras miško technikos atsargines dalis, pavyzdžiui, ašmenis ar peilius, tvirtinimo plokštes ar šlifuoklį ir kt. Visa tai ir dar daugiau siūlo įsigyti „Mascus“.

„Mascus“ svetainėje platus naudotos miško technikos asortimentas – naudoti miškovežiai (forvarderiai), medienos smulkintuvai, šakų smulkintuvai ir kt. miško technika bei jos atsarginės dalys. Žinomi prekės ženklai, tokie kaip „John Deere“, „Ponsse“, „Seppi“, „Kesla“ ir kt., užtikrina, kad įsigyta technika bus kokybiška, patvari, ilgaamžiška ir naši įvairiems miško darbams.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą