Populiariausia miško technika Mascus

0

Pirmosios miško mašinos, pagerinusios medienos pjovimo ir apdirbimo procesą, pasirodė Rytų Europoje devintajame dešimtmetyje. Jų poreikis auga kiekvienais metais. Kokia miško technika yra geidžiamiausia ir kodėl? Susipažinkite su 3 populiariausiais prekių ženklais, kuriuos galima rasti Mascus.

John Deere -populiariausia miško technika

„Deere & Company“ yra pasaulinė žemės ūkio ir miško technikos pardavėjų lyderė. Ją 1837 metais įkūrė amerikietis John Deere, kuris buvo aistros kalvis. Be traktorių, vejapjovių ir purkštuvų, įmonės pasiūloje taip pat gausu medkirčių, t. y. miško technikos, skirtų specialioms užduotims atlikti. Europiečiai ypač vertina „John Deere“ gaminius ne tik dėl jų pripažinimo, bet ir patikimumo, naujovių ir šiuolaikinių technologijų.

1. Naudotose ekspeditoriuose sumontuota išmanioji strėlės kontrolė (IBC). Ši sistema leidžia mašinos operatoriui visą dėmesį skirti griebtuvo valdymui ir planuoti tolesnius darbo etapus. Sijos veikimas ir jo kelias automatiškai pritaikomi prie medkirtės darbo ciklo. Dėl to medienos pjovimas ir apdirbimas yra greitesnis, efektyvesnis ir tikslesnis.

2.Taip pat naudinga besisukanti ir savaime išsilyginanti kabina, kuri teigiamai veikia ir darbo efektyvumą, ir operatoriaus sveikatą. Tačiau funkciją galima išjungti.

Tarp parduodamų naudotų miškovežių Europoje populiariausias yra John Deere 1270. Ši 6 ratų mašina turi galingą 200 kW variklį ir 178-197 kN traukos jėgą. Jis sunaudoja mažiau degalų, nors parametrai yra panašūs į 8 ratų versiją. Nuo 2005 m. Gaminami D, E ir G serijos modeliai gali važiuoti vikšrais. Besisukanti kabina ir aukščiausios klasės technologiniai sprendimai leidžia efektyviai judėti medkirtei, nepaisant didelių matmenų (ilgis 7,69 m, plotis 2,75 m).

Dėvėtos Ponsse medkirtės – moderni miško technika

Prekės ženklas „Ponsse“ kilęs iš Suomijos. Įmonės įkūrėjas yra medžio drožėjas Einari Vidgrén. Dėl nepakankamo medienos apdirbimo įrangos kiekio jis pats suprojektavo ir pagamino ekspeditorių. Skirtingai nei „Deere & Company“, „Ponsee“ specializuojasi tik miško technikos pardavimo srityje.

Ar žinojote: „Ponsse“ egzistuoja nuo 1970 m. Per pirmuosius 45 gyvavimo metus bendrovė pagamino daugiau nei 10 000 prietaisų, skirtų miškininkystės darbams.

Nors „Ponsee“ medkirtės pasirodė tik 1973 m., Juos noriai renkasi verslininkai. Kodėl? Kadangi jie yra kruopščiai pagaminti ir ilgaamžiai, nepriklausomai nuo oro sąlygų. Jie gerai veikia esant stipriems šalčiams ir varginančiai šilumai. Tiek nauji, tiek naudotos medkirtės iš Suomijos puikiai tinka intensyviai retinti ar valyti. Įmonė akcentuoja ergonomišką valdymą, lengvą valdymą, operatoriaus patogumą ir gerą matomumą medienos ruošos ar medienos apdirbimo metu. Tarp mūsų siūlomų kombainų Ponsee Ergo yra populiariausias pasirinkimas. Palyginti su „John Deere 1270“, variklis yra galingesnis – 205 kW. Vilkimo jėga yra 160–195 kN. Jie pirmiausia pasirenkami sunkesniems darbams sudėtingesnėse vietovėse ar stačiuose šlaituose dėl jų didesnių matmenų (ilgis 8,02 metro 6 ratų ir 8,13 metro 8 ratų).

Medkirtės Timberjack – tik dėvėtos, bet vis dar labai populiarios

„Timberjack“ galima įsigyti tik naudotų medkirčių. Kanados kompanija Wesley Maggill ir Robertas Simonsas pradėjo veikti 1950 -aisiais. Ji užsiėmė mašinų, skirtų miško darbams, pardavimu. Amerikos milžinas „John Deere“ kompaniją perėmė 2000 m. Po 6 metų miško technikos gamyba baigėsi.

Ar žinojote: parduodami kombainai iš pradžių buvo oranžinės raudonos spalvos? 1992 metais pradėjo karaliauti žalias atspalvis su juodais ir geltonais elementais.

Vis dar pasitikima Timberjack naudotomis medkirtėmis. Jos yra ne tik patvarios, bet ir pigesnės nei konkuruojančios mašinos. „Timberjack 1270“, nepaisant mažų matmenų (ilgis 7,07 metro, plotis 2,86 metro), palyginti su konkurentais, turi aukštą, daugiau nei 10 metrų, projekciją. Kombainas gali susidoroti su kosmetiniu medžių genėjimu, suplanuotais kirtimais ar darbais darže. Tačiau nėra jokių technologinių patobulinimų, dėl kurių nereikia jaudintis, parduodant „Deere & Company“ ar „Ponsee“ medkirtes.

Šis paveikslėlis neturi alt atributo; jo failo pavadinimas yra AdobeStock_312853644-002-forestry-s.jpeg
Miško darbai
Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą