Vejos priežiūra.

PATARIMAI, KAIP ĮSIGYTI GERĄ NAUDOTĄ APLINKOS TVARKYMO IR PRIEŽIŪROS TECHNIKĄ

0

Graži, tvarkinga ir išpuoselėta aplinka yra daugumos žmonių, ypač gyvenančių nuosavuose namuose ar turinčių sodus, poreikis. Kad aplinkos tvarkymo darbus atlikti būtų lengviau ir paprasčiau, dažnai prireikia specialios technikos ir įrangos. Vienus domina tik nauja technika, o kiti ieško būdų, kaip galėtų sutaupyti. Įsigydami naudotas žoliapjoves, vejapjoves, šienapjoves ar sodo traktoriukus–vejapjoves iš tiesų gali sutaupyti nemažai pinigų. Net ir nusipirkus prastesnės būklės naudotą žoliapjovę, visuomet galima įsigyti  naudotas žoliapjovių dalis. Vis tik svarbiausia, ką reikia padaryti perkant naudotą vejapjovę – fiziškai ją apžiūrėti bei pasidomėti gamintojų patarimais.

Į ką atkreipti dėmesį perkant naudotas žoliapjoves ar naudotus sodo traktoriukus–vejapjoves?

Jeigu norite įsigyti gerą daiktą, į visą pirkimo procesą reikėtų žvelgti atsakingai. Pasinaudokite sodo technikos ekspertų patarimais, peržvelkite, kokie yra sodo traktoriukų atsiliepimai ir tuomet priimkite sprendimą.

  1. Atlikite rinkos analizę. Pasidomėkite kokie naudotų vejapjovių modeliai šiuo metu siūlomi rinkoje, kiek ir kokių funkcijų ta technika atlieka ir kiek kainuoja. Taip pat labai svarbu, kad technikos pardavėjas būtų patikimas. Kartais būna sunku iškart suprasti, ar perkate gerą daiktą, todėl visuomet naudinga pirmiausia pasižvalgyti po interneto platybes ir paieškoti atsiliepimų apie dominančią techniką. Naudotų sodo traktoriukų atsiliepimai – labai svarbu, nes atskleidžia, kokia yra buvusių technikos naudotojų patirtis.
  2. Pasidomėkite technikos istorija. Jei įmanoma, patariama išsiaiškinti visą perkamos technikos istoriją ar kiek įmanoma smulkesnių detalių apie naudotos vejapjovės praeitį. Paklauskite pardavėjo informacijos apie žoliapjoves – kiek laiko ir kaip jos buvo eksploatuojamos, kada pagamintos, kokios naudotos žoliapjovės dalys yra pakeistos,  paprašykite naudojimo(si) instrukcijos. Ši informacija reikalinga, norint sužinoti apie galinčias kilti naudotos technikos problemas. Kuo daugiau sužinosite apie naudoto sodo traktoriuko–vejapjovės istoriją, tuo daugiau turėsite informacijos, kuri padės nuspręsti, ar tai gera investicija, ar ne.
  3. Įvertinkite naudotos vejapjovės išvaizdą. Yra skirtumas tarp dažnai naudotos ir sunkiomis sąlygomis naudotos vejapjovės. Nusidėvėjimo žymės ir šiek tiek nusilupę dažai nerimo dažniausiai nekelia, tačiau dideli įbrėžimai, įlenkimai ir rūdys gali rodyti netinkamą technikos priežiūrą. Pirkdami naudotą vejapjovę, vertinkite viską, įskaitant ir padangas bei variklį. Probleminės padangos, tekantys skysčiai, nutrūkę laidai ir kiti akivaizdūs defektai rodo, kad žoliapjovei ar vejapjovei netrukus prireiks remonto.Taip pat apžiūrėkite vejapjovėsašmenis – venkite vejapjovių, ant kurių ašmenų yra daug įbrėžimų arba kurie atrodo sulinkę, ideformuoti.
  4. Pasinaudokite bandomaisiais važiavimais. Ar pirktumėte automobilį prieš tai jo neišbandę? Tikriausiai, ne. Todėl ir naudotą vejapjovę patestuokite. Bandomasis važiavimas ne tik atskleis, ar vejapjovė efektyviai veikia, bet ir leis pamatyti, ar su ja lengva dirbti. Saugus vejapjovės sustabdymas yra toks pat svarbus kaip ir jos judėjimas, todėl patikrinkite stabdžius bandomojo važiavimo metu. Įsitikinkite, kad vejapjovės saugos funkcijos veikia. Daugelis vejapjovių taip pat turi mechanizmą, kuris sustabdo ašmenų sukimąsi, kai vejapjovė važiuoja atbuline eiga – pasidomėkite tuo. Venkite naudotų žoliapjovių su sugedusiomis saugos funkcijomis.

Kur įsigyjami naudoti sodo traktoriukai-vejapjovės?

Naudoti sodo traktoriukai, naudotos žoliapjovės, naudotos vejapjovės–traktoriukai ir netgi naudotos žoliapjovių dalys dažnai perkamos iš fizinių asmenų, kurie pardavimo skelbimus įkelia į skelbimų svetaines. Tačiau toks pasirinkimas nėra saugiausias, tokie sandoriai neretai nuvilia. Daug geresnis sprendimas – įsigyti naudotą techniką iš specialios pardavimų platformos. Mascus – tai tarptautinė sunkiosios technikos pardavimų platforma, kurioje labai platus įvairiausios aplinkos tvarkymo (ir ne tik) technikos pasirinkimas. Šios svetainės privalumas – joje pateikiami ne tik pagrindiniai technikos duomenys, pirkėjui naudinga žinoti informacija, bet ir įkeliamos parduodamos technikos nuotraukos. Taip pat visada galima susisiekti su įmonės atstovais ir operatyviai gauti visus reikalingus atsakymus.

Kiek laiko tarnauja naudoti sodo traktoriukai–vejapjovės?

Ekspertai akcentuoja, jog technikos eksploatavimo laikas priklauso nuo to, kaip ji buvo prižiūrima. Būna, jog net ir naudoti sodo traktoriukai, naudotos žoliapjovės, naudotos vejapjovės–traktoriukai yra ilgaamžiškesni ir efektyviau dirbantys, nei apynaujė technika. Svarbiausias patarimas – nereikėtų naudotos technikos nuvertinti anksčiau laiko.

Kiek kainuoja naudotos vejapjovės?

Tiek naujų, tiek naudotų vejapjovių kainos skiriasi. Jų kainos varijuoja nuo kelių šimtų eurų iki keliolikos tūkstančių eurų, priklausomai nuo gamintojo, rūšies, techninių parametrų ir atliekamų funkcijų. Kuo naujesnė, modernesnė, geriau prižiūrėta ir funkcionalesnė naudota technika, tuo ji brangesnė. Prieš įsigydami naudotą aplinkos tvarkymo techniką, apsvarstykite kada, kur ir kokiu intensyvumu ji bus naudojama. Taip pat atsižvelkite į technikos konstrukciją: variklio galią, pavarų rūšis, darbinę įrangą (va­las, peilis, diskas). Be abejo, reikia įvertinti ir savo finansines galimybes.

TOP populiariausios vejapjovės Lietuvoje

Naudoti sodo traktoriukai, naudotos žoliapjovės, naudotos vejapjovės–traktoriukai dažnai vertinami pagal tai, kas yra jų gamintojas. Šiuo metu Lietuvoje populiariausia aplinkos tvarkymo technika:

  1. Sodo traktoriukai–vejapjovės Kubota

Japonijoje įkurta įmonė „Kubota“ su savo gaminama technika pirmauja visame pasaulyje. Technikos gamybai naudojamos konstrukcinės dalys ir detalės yra aukštos kokybės, todėl technikai sukuria didesnius pajėgumus. Su tokia technika galima lengvai atlikti bet kokios apimties ir bet kokio intensyvumo aplinkos tvarkymo darbus.

Tai patikimą ir aukštos kokybės žemės ūkio, miško ir aplinkos tvarkymo techniką gaminanti įmonė. John Deere techniką kuria ne tik pagal naujausias technologijas, bet ir atsižvelgdama į naudotojų atsiliepimus, pasiūlymus. John Deere naudoti sodo traktoriukai–vejapjovės išties yra geriausias pasirinkimas tiems, kurie nori našesnių darbų rezultatų ir lengvesnio darbo eigos. Pats gamintojas teigia, kad toks sodo traktoriukas dirbs, o jo valdytojas tiesiog komfortiškai važinėsis.

  • Sodo traktoriukai–vejapjovės Stiga

Stiga naudoti sodo traktoriukai–vejapjovės taip pat patenka į populiariausios aplinkos tvarkymo technikos gretas. Ši patikima ir ilgaamžiška technika dažniausiai pasirenkama tada, kai reikia dirbti dideliuose vejos plotuose.

Mascus svetainėje ne tik naudoti sodo traktoriukai, žoliapjovės, vejapjovės–traktoriukai, naudotos žoliapjovių–traktoriukų dalys, bet ir patarimai, kaip išsirinkti geriausiai poreikius atitinkančią techniką. Išsirinkę naudotą techniką, pasidomėkite ir kokie sodo traktoriukų atsiliepimai yra paliekami jų naudotojų.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą