Naudoti žirkliniai keltuvai. Į ką reikėtų atkreipti dėmesį planuojant pirkinį?

0

Naudoti geros techninės būklės keltuvai gali būti pigesnė alternatyva naujoms mašinoms. Mes jums patarsime, ką atsiminti renkantis savaeigį žirklinį keltuvą. Pavaros tipas, keliamoji galia, kėlimo aukštis ir kiti parametrai, papildoma įranga, dalių prieinamumas ir papildomos išlaidos – tai tik keletas svarbių klausimų. Taip pat nurodome, kurių markių ir modelių žirkliniai keltuvai yra ypač populiarūs Lietuvos ir Europos antrinėje rinkoje.

Kuo žirklinis keltuvas skiriasi nuo kitų tipų keltuvų?

Žirklinis keltuvas turi rankas, kurios sukryžiuotos kaip žirklės ir ištiesinamos, kai pakelia darbo platformą. Ši konstrukcija užtikrina didžiausią stabilumą ir didžiausią keliamąją galią iš visų tipų keltuvų.

Žirklinis keltuvas išsiskiria ir kompaktišku dydžiu, lyginant su gana dideliu platformos paviršiumi bei kėlimo aukščiu nuo kelių iki kelių metrų, o kartais ir aukštesniu. Pagrindinis įrangos apribojimas yra horizontalaus išplėtimo trūkumas, o tai reiškia, kad darbo platforma juda tik vertikaliai.

Savaeigis žirklinis keltuvas – elektrinis ar varomas vidaus degimo varikliu?

Didžioji dauguma rinkoje esančių žirklinių keltuvų yra savaeigės mašinos, t.y. su savo elektrine arba degimo pavara. Elektriniai modeliai gali būti naudojami ant mažiau reikalaujančių, asfaltuotų paviršių, įskaitant pastatų viduje (pvz., atliekant surinkimo, montavimo ir valymo darbus). Kompaktiškiausia tokio tipo įranga naudojama tik patalpose.

Savo ruožtu savaeigį žirklinį keltuvą su vidaus degimo varikliu, dažniausiai dyzeliniu, galima naudoti tik lauke (pvz., atliekant statybos darbus, montuojant konstrukcijas ar dažant fasadus). Dėl keturių ratų pavaros, didesnės galios ir gabaritų bei papildomo stabilizavimo jį galima naudoti net ir sunkesnėje vietovėje.

Žirklinių keltuvų parametrai – kurie svarbiausi?

Be pavaros tipo, pagrindiniai žirklinio keltuvo parametrai yra keliamoji galia ir maksimalus kėlimo aukštis. Keliamoji galia turi įtakos darbo tipui, kurį galima atlikti su mašina, nes nuo jos priklauso, kokie įrankiai ir medžiagos bei kiek darbuotojų gali būti ant darbo platformos. Tačiau maksimalus kėlimo aukštis turėtų būti tinkamai pritaikytas prie darbo vietos ir pobūdžio. . Taip pat svarbūs kiti veiksniai, įskaitant:

  • platformos matmenys ir ištraukiamų platformų buvimas – turi įtakos darbo patogumui ir lifto funkcionalumui;
  • įrenginio svoris ir matmenys – ypač svarbūs transportuojant ir sandėliuojant įrangą bei manevravimo patogumą;
  • ratų dydis ir padangos pritaikytos prie paviršiaus (pvz. maži, nežymūs ratai idealiai tiks naudoti patalpose, o didesni ratai su visureigių padangomis – darbui sunkiomis lauko sąlygomis).

Kokią papildomą įrangą gali turėti žirklinis keltuvas?

Savaeigis žirklinis keltuvas gali turėti papildomų funkcijų, kurios padarys jūsų darbą efektyvesnį. Svarbiausi tokio tipo sprendimai:

  • pneumatinių įrankių suspausto oro žarna;
  • kištukai ir lizdai, leidžiantys naudoti elektrinius įrankius be ilgintuvų;
  • prožektoriai darbo vietai apšviesti;
  • Įspėjamieji stroboskopiniai žibintai;
  • santechnikų ir elektrikų paketai ant platformos (gali būti, pavyzdžiui, vamzdžių / kabelių stovai, vadinamasis elektriko medis, vamzdžio spaustukas arba spaustukas medžiagoms laikyti);
  • biologiškai skaidi hidraulinė alyva (jei mašina naudojama maisto gamybos vietoje, reikalingas pasirinkimas).

Ką reikėtų patikrinti prieš perkant naudotą savaeigį žirklinį keltuvą?

  • Renkantis naudotą keltuvą, lemiamą reikšmę turi mašinos techninė būklė. Ypatingą dėmesį atkreipkite į:
  •  
  • įrangos, įskaitant žirkles, konstrukcija (įskaitant galimus įtrūkimus ir suvirinimo siūles);
  • elektrinio keltuvo akumuliatorių sunaudojimo laipsnis;
  • dažų danga ir rūdys (ypač atraminėje konstrukcijoje, kuri turi sunkiau pasiekiamas vietas);
  • padangų būklė (daugiausia svarbi modeliuose su dyzeliniu varikliu, skirtu važiuoti bekelėje).

Ne tik techninė būklė, ar kaip nusipirkti naudotą keltuvą, kad nereikėtų gailėtis?

Net jei žirklinis keltuvas atrodo gerai, norėsite įsitikinti, kad pardavėjas tinkamai pasirūpino įranga. Pardavėjas turėtų pateikti pirkėjui visą dokumentaciją ir serviso istoriją, o kartais net galite gauti garantiją naudotam keltuvui. Taip pat reikėtų įvertinti, ar dėl mašinos ridos ar amžiaus neprireiks papildomos patikros prieš registraciją.

Perkant įrangą iš antrinės rinkos, itin svarbus ir atsarginių dalių bei serviso prieinamumas. Todėl geriau vengti nišinių prekių ženklų arba tų, kurie jau seniai tokių mašinų negamina, keltuvų. Daug saugiau rinktis populiarius žinomų gamintojų modelius.

Kokie žirklinių keltuvų prekės ženklai yra populiarūs Europos ir Lenkijos rinkoje?

Mascus svetainėje rasite daugybę ir įvairių žirklinių keltuvų – dažniausiai naudojamų, bet kartais ir naujų – iš daugelio žinomų gamintojų. Populiariausi šių mašinų prekės ženklai tarp Lenkijos ir Europos reklamų yra Genie, JLG, Haulotte ir Skyjack. Labiausiai paplitę šių gamintojų modeliai, išvardyti žemiau, yra savaeigiai žirkliniai keltuvai su elektrine pavara (jei nenurodyta kitaip).

Naudotas Genie žirklinis keltuvas

Amerikiečių prekės ženklas Genie jau beveik 60 metų gamina visame pasaulyje vertinamą kėlimo įrangą. Šio prekės ženklo mašinos yra žinomos dėl naujovių, stabilumo, saugumo ir naudojimo paprastumo. Populiariausi Genie žirkliniai keltuvai yra šie modeliai:

  • Genie GS 1930 (maksimalus darbinis aukštis: 7,8 m, maksimali keliamoji galia: 227 kg);
  • Genie GS 3246 (maksimalus darbinis aukštis: 11,75 m, maksimali keliamoji galia: 317 kg).

Naudotas JLG žirklinis keltuvas

Kitas Amerikos milžinas JLG žirkliniai keltuvai taip pat turi tvirtą poziciją Lenkijos ir Europos antrinėje rinkoje . Gamintojo įranga ypač išsiskiria patvarumu, efektyvumu ir ilgu baterijos veikimo laiku. Naudoti keltuvai yra ypač populiarūs:

  • JLG 3246 (didžiausia keliamoji galia: 320 kg, maksimalus darbinis aukštis: 11,68 m);
  • JLG 1930 (didžiausia keliamoji galia: 230 kg, maksimalus darbinis aukštis: 7,72 m).

Naudotas Haulotte žirklinis keltuvas

Prancūzų kompanija „Haulotte“ gyvuoja jau 100 metų ir yra trečia pagal dydį keltuvų ir platformų gamintoja pasaulyje. Naudoti Haulotte žirkliniai keltuvai pasižymi labai gerais eksploataciniais parametrais, tvirtu apdirbimu ir stabilumu. Visų pirma, Masucus dažnai reklamuojami šie modeliai:

Naudotas Skyjack žirklinis keltuvas

„Skyjack“ žirkliniai keltuvai taip pat labai populiarūs Lenkijoje ir kitose Europos šalyse – prekės ženklas, gyvuojantis nuo 1985 metų ir šiuo metu priklauso Kanados koncernui „Linamar Corporation“. Šio gamintojo mašinos pasižymi patikimumu, paprastu valdymu ir ilgu komponentų tarnavimo laiku. Dažniausiai naudojami „Skyjack“ savaeigiai žirkliniai keltuvai apima:

  • Skyjack SJ III 3219 (didžiausia keliamoji galia: 227 kg, maksimalus darbinis aukštis: 7,8 m);
  • Skyjack SJ 6832 (didžiausia keliamoji galia: 454 kg, maksimalus darbinis aukštis: 11,75 m; modelis gali būti tiek su dyzeliniais, tiek su elektriniais varikliais).

Mascus svetainėje yra įvairių tipų naudotų ir naujų keltuvų

Mascus.lt keltuvų ir platformų kategorijoje galite rasti ne tik savaeigius žirklinius keltuvus. Pasiūlymas taip pat apima kitų tipų mašinas, tokias kaip šarnyriniai keltuvai arba teleskopiniai sijos keltuvai . Taip pat netrūksta reklaminių krepšinių keltuvų ant automobilių , stiebo keltuvų ir kitų keltuvų . Iš viso parduodama daugiau nei 9000 keltuvų iš visos Europos, iš jų beveik 400 Lietuvos pardavėjų.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą