AR SAUGU PIRKTI NAUDOTĄ ŠAKINĮ KRAUTUVĄ?

0

Turint neribotą biudžetą, neabejotinai dauguma renkasi naujas technikas, įrangas ir priemones savo darbams atlikti. Vis tik Lietuvoje paklausesnis variantas – naudota technika. Ne išimtis ir kalbant apie šakinius krautuvus. Jeigu planuojate pirkti šakinį krautuvą, pagalvokite, ar jūsų darbams atlikti tikrai reikalingas visiškai naujas krautuvas? Galbūt visus darbus efektyviai nudirbti galima ir su naudotu šakiniu krautuvu? Tiesa, pastaruoju atveju klientai užduoda dar vieną klausimą pardavėjams – ar saugu pirkti ir dirbti su naudotu šakiniu krautuvu. Ir šiame straipsnyje – aiškus atsakymas bei patarimai, į ką atkreipti dėmesį, kad įsigytumėte gerą, kokybišką techniką.

Pardavėjai sutinka, kad kokybiški naudoti šakiniai krautuvai gali padėti sutaupyti pinigų, tačiau labai svarbu rasti sau tinkamą techniką. Šakiniai krautuvai yra įvairių dydžių ir modelių, skirtų konkrečioms užduotims atlikti ir kroviniams transportuoti. Taip pat šakiniai krautuvai gali būti skirtingų rūšių: naudoti dyzeliniai šakiniai krautuvai, naudoti elektriniai šakiniai krautuvai, naudoti LPG (dujiniai) šakiniai krautuvai ir kt. Yra aštuoni itin svarbūs dalykai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį perkant naudotą krautuvą.

1. Kokios medžiagos su juo bus kraunamos ir perkeliamos?

Netinkamas šakinis krautuvas gali neatlikti to darbo, kurį reikia atlikti. Tad prieš pirkdami, įvertinkite sau reikalingo krautuvo paskirtį. Užduokite sau tokius klausimus: Kokios medžiagos bus kraunamos? Kokiais atstumais bus perkeliamos medžiagos? Ar krautuvo darbo vieta bus patalpoje ar lauke? Kiek svorio jis turi pakelti? Kaip dažnai ir kokiu intensyvumu krautuvas bus naudojamas?

Peržiūrėkite, kokie naudoti šakiniai krautuvai yra siūlomi MASCUS asortimente ir pasirinkite tokį, kuris atitinka darbo poreikius. Jei technika neatlieka užduoties arba negali atlaikyti reikiamo svorio, ji gali greitai sugesti ir reikalauti remonto (kuris pareikalaus papildomų išlaidų).

Beje, šakinis krautuvas gali prisitaikyti prie konkrečių darbo poreikių, jeigu jam bus tinkamai parinkti priedai. Pirkdami šakinį krautuvą, pasidomėkite, ar jis yra su priedais. Jeigu ne, visada galite papildomai patys pasirinkti naudotus šakinių krautuvų priedus. Dažnu atveju jie savo kokybe ir efektyvumu nenusileidžia naujiems.

2. Ar naudotas šakinis krautuvas be defektų?

Nieko nuostabaus, kad naudoti šakiniai krautuvai gali turėti žymių ar nežymių įlenkimų ar įbrėžimų, kurie neturi įtakos technikos veikimui ar eksploatavimo laikui. Tačiau kai kurias problemas gali būti sunku pastebėti, tad atidžiai apžiūrėkite krautuvą, patikrinkite, ar nėra didelių defektų (ypač, ar nepažeistos šakės – pagrindinis krautuvo konstrukcijos elementas). Netgi galite prašyti leisti išbandyti krautuvo veikimo galimybes.

3. Kokie šakinio krautuvo gamybos metai?

Labai pigus šakinis krautuvas, kuris senesnis nei dešimt metų, gali reikalauti atnaujinimo darbų, remonto. Tačiau pasirinkus naudotą krautuvą, kuris yra naujesnis nei penkerių metų, gali nepavykti daug sutaupyti (lyginant su naujos technikos kaina). Tad pasidomėkite ne tik gamybos metais, bet ir krautuvo istorija, kad žinotumėte, kokia yra jo būsena. Rinkitės naudotą šakinį krautuvą, kuris yra jums prieinamas (biudžeto atžvilgiu) ir nėra per senas.

4. Kaip krautuvas buvo naudojamas?

Netgi naujesnis šakinio krautuvo modelis gali būti per daug naudotas. Verta pasidomėti naudoto šakinio krautuvo eksploatavimo valandomis. Per dažnas ir per intensyvus naudojimas be tinkamos įprastinės techninės priežiūros gali sumažinti šakinio krautuvo efektyvumą.

Kad ir kokio žinomo gamintojo – naudotas Linde krautuvas, naudotas Hyster krautuvas, naudotas Jungheinrich krautuvas ar kt. – bus pasirinktas, bet iš anksto susidarykite išsamų vaizdą apie tai, kaip dažnai jis buvo naudotas ir kokius krovinius jis krovė, perkėlinėjo. Taip pat galite peržvelgti, kokie populiariausi šakinių krautuvų gamintojai, kuriuos įsigyti siūlė MASCUS, buvo 2022 metais.

5. Kokia yra šakinio krautuvo konstrukcija?

Išbandę krautuvą (jei suteikiama galimybė bandomajam važiavimui), patikrinkite po gaubtu. Trumpą laiką gerai veikianti technika nebūtinai gali reikšti gerą pirkinį, todėl nepraleiskite jokių „raudonų vėliavėlių“, kurios gali pasirodyti po to, kai variklis įšils.

Įvertinkite, ar nėra nuotėkio, kiek susidėvėję diržai, kiek atsilaisvinusių varžtų ar laikiklių bei pažeistų (pavyzdžiui, įtrūkusių) ar sulūžusių dalių. Kai kurie remonto darbai (detalių keitimai) gali būti nebrangūs, o kai kurie (pavyzdžiui, variklio problemos) nėra vertos išlaidų, kurias patirsite pirkdami naudotą techniką ir taisydami ją.

6. Ar naudotas krautuvas turi techninės priežiūros įrašus?

Šakinių krautuvų savininkai turi laikytis griežto techninės priežiūros grafiko, kad išsaugotų technikos gerą būklę ir ji sklandžiai veiktų daugybę metų. Net jei atrodo, kad naudota technika veikia gerai, paprašykite techninės priežiūros įrašų. Jei buvęs savininkas neatliko planinės priežiūros, naudotas šakinis krautuvas gali dažnai gesti.

7. Koks krautuvo baterijos (akumuliatoriaus) veikimo laikas?

Tinkamai prižiūrint techniką, jo baterija (akumuliatorius) gali itin efektyviai veikti ilgiau penkerius metus. Pasidomėkite, kada technikai paskutinį kartą buvo keistas akumuliatorius. Svarbu žinoti, kad jei krautuvas buvo naudojamas daugiau nei vieną pamainą per dieną, jo akumuliatoriaus tarnavimo laikas sutrumpėja.

8. Ar veikia saugos priemonės?

Kiekviename krautuve yra įdiegtos tam tikros saugos funkcijos, kad būtų išvengta nelaimingų atsitikimų ir sužalojimų. Prieš pirkdami ir pradėdami naudoti naudotą šakinį krautuvą, išbandykite arba patikrinkite kiekvieną krautuvo saugos funkciją (saugos diržus, šviesas, stabdžius, sėdynės reguliavimo galimybes ir pan.). Prieš pirkdami techniką, būkite tikri, kad viskas veikia tinkamai.

Pabaigai – prieš pirkdami naudotą šakinį krautuvą, gerai jį įvertinkite

Prieš džiaugdamiesi naudotu šakiniu krautuvu ir jo galimybėmis, gerai ir kruopščiai jį įvertinkite. Atkreipkite dėmesį, ar nėra netikslumų technikos aprašyme, ar nėra akivaizdžiai sugedusių dalių Pasinaudokite ir šiame straipsnyje pateiktais patarimais, kad įsitikintumėte, jog jūsų pasirinktą naudotą techniką pirkti saugu. Taip pat galite susipažinti ir su dalykais, kuriuos privalu patikrinti prieš pradedant naudoti šakinį krautuvą.

MASCUS komanda siūlo platų naudotų šakinių krautuvų pasirinkimą, kuris „praeina“ griežtą tikrinimo procesą. Leiskite padėti jums atrasti tinkamą techniką, kuri atitiktų jūsų poreikius!

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą