TOP 5 ŠAKINIŲ KRAUTUVŲ PREKĖS ŽENKLAI, KURIUOS SIŪLO MASCUS

0

Šakiniai krautuvai yra pagrindinė priemonė dirbant sandėliuose. Krautuvai padeda lengvai, greitai ir saugiai perkelti įvairius (lengvus ir sunkius) krovinius iš vienos vietos į kitą. Tačiau daugelis verslininkų ir vadovų svarsto, kuris šakinis krautuvas yra geriausias jų sandėliui? Kokie šakinio krautuvo gamintojai yra patikimiausi?

Nors iš pirmo žvilgsnio ši technika atrodo paprasta, tačiau išsirinkti tinkamiausią šakinį krautuvą iš skirtingų jo modelių ir tipų nėra lengva užduotis. Be to, sandėlio įranga gali būti brangi, todėl svarbu įsigyti gerą, patikimą šakinį krautuvą, nes dėl sugedusių ar nepatikimų gaminių gali strigti darbai arba, dar blogiau, susižaloti darbuotojai. Čia ir vėl susiduriama su svarstymais – kaip nustatyti, kad šakinio krautuvo gamintojas yra patikimas? Vienas iš būdų yra pažvelgti į gamintojo veiklos sėkmę – patikimi gamintojai linkę nuolat augti ir plėtotis, pasiūlyti rinkai vis modernesnių, dar efektyvesnių priemonių. Kitas dalykas – pasidomėti, kaip gamintoją vertina vartotojai – nekokybiškus gaminius gaminančios įmonės internete dažniausiai sulaukia daug nusiskundimų, o patikimi gamintojai būna gerai įvertinti. Jeigu finansinės galimybės neleidžia įsigyti naujos technikos, visada verta pagalvoti apie naudotus šakinius krautuvus.

TOP šakinių krautuvų gamintojai pagal MASCUS

MASCUS įvertindama paklausą ir klientų vertinimus, sudarė 5 geriausių šakinių krautuvų gamintojų sąrašą.

Hyster šakiniai krautuvai

Ilgametis pramonės lyderis, siūlantis daugybę skirtingų šakinių krautuvų variantų. Hyster yra pirmaujanti keltuvų projektuotoja ir gamintoja, sukaupusi daugiau nei 90 metų patirtį ir besilaikanti tvirtų įmonės vertybių. Įmonės sėkmę lėmė dėmesys klientų poreikiams ir aukštų kokybės standartų laikymasis.

MASCUS asortimente esantys Hyster šakiniai krautuvai yra skirtingų gamybos metų, t. y. nuo 1996 metų iki 2022 metų. Nuo metų priklauso ir technikos kaina, kuri svyruoja nuo 4500 eurų iki 60 000 eurų. Taip pat šio gamintojo asortimente yra skirtingo tipo krautuvai – dyzeliniai, dujiniai bei elektriniai.  Nuo šakinio krautuvo tipo ir modelio labai stipriai priklauso technikos charakteristika. Tai reiškia, kad skiriasi jos maksimali kėlimo galia, važiuoklės aukštis, kėlimo stiebas, šakių ilgis. Šiuos duomenis būtina įvertinti, nes jie lemia darbų efektyvumą. Kaip teigia šios technikos naudotojai, Hyster šakiniai krautuvai – universalus ir patikimas sprendimas.

Clark šakiniai krautuvai

Clark siūlo daugybę šakinių krautuvų –  dyzelinių, elektrinių, dujinių – įvairiems poreikiams. Tarp populiariausių šakinių krautuvų yra S serijos ir GEX serijos šakiniai krautuvai. Šis gamintojas rinkai iki šiol jau yra pasiūlęs daugiau nei milijoną krautuvų. Labiausiai vertinama tai, kad Clark šakiniai krautuvai yra modernūs, t. y. kuo naujesnis modelis, tuo modernesnės sistemos jame įdiegtos. Taip pat privalumu laikomas technikos ergonominis dizainas, paprastas ir lengvas naudojimas, patikimumas ir ilgaamžiškumas.

MASCUS asortimente esantys Clark šakiniai krautuvai yra skirtingų gamybos metų, t. y. nuo 1994 metų iki 2021 metų. Atitinkamai skiriasi ir šios technikos kaina, svyruojanti nuo 4 000 eurų iki 35 000 eurų. Tačiau galima rasti ir 2015 metų šakinį krautuvą, kurio kaina siekia apie 60 000 eurų. Tokią kainą nulemia technikos savybės, pajėgumas ir komplektacija. Minėtas vokiškas krautuvas išsiskiria labai didele maksimalia kėlimo galia, kėlimo aukščiu, ypač elastingomis padangomis, galingu varikliu. Be to, nors tai yra naudotas šakinis krautuvas, tačiau jo susidėvėjimas gana mažas. Clark šakiniai krautuvai – saugiam ir našiam kasdieniniam darbui sandėliuose.

Linde šakiniai krautuvai

Linde istorija paženklinta naujovėmis. Daugiau nei prieš 50 metų Linde sukėlė revoliuciją šakinių krautuvų gamyboje, sukurdami krautuvą su novatoriška hidrostatinės pavaros sistema. Krautuvo techninė koncepcija buvo skirta sumažinti operatorių darbo krūvį ir padidinti darbo efektyvumą. Linde šakiniai krautuvai gali būti skirtingų modelių, ženklinamų tam tikromis raidėmis: E, H, L, M, N, P, R ar T. Tarp jų yra labai tvirtų ir išskirtinai mažai priežiūros reikalaujančių krautuvų su greito pakėlimo mechanizmu, labai manevringų ir idealiai tinkančių dirbti uždarose patalpose. Pavyzdžiui Linde M šakiniai krautuvai yra labai tvirtos konstrukcijos, leidžiančios naudoti šį krautuvo modelį dirbant su didesnėmis apkrovomis, t. y. iki 2500 kg.

MASCUS asortimente esantys naudoti šakiniai krautuvai gali būti dyzeliniai, elektriniai arba dujiniai. Dauguma Linde krautuvų pasižymi tvirta konstrukcija – dėžinio skerspjūvio važiuoklė su apkrovą matuojančia hidrauline sistema sudaro platformą, ant kurios montuojama asmeninius poreikius atitinkanti ir atskirai, kaip technikos priedas, pasirinkta įranga.

Ieškant naudotų šakinių krautuvų Linde, galima rasti įvairių gamybos metų technikos – nuo 1983 metų iki 2018 metų. Tokių krautuvų kainos irgi svyruoja nuo 4 000 eurų iki 40 000 eurų. Tik ne visada seniausia technika yra pigiausia technika, nes kaina stipriai priklauso nuo technikos įrangos ir komplektacijos.

UniCarriers šakiniai krautuvai

UniCarriers šakiniai krautuvai – tai manevringa ir didelio našumo technika. Šis gamintojas siūlo daugybę krautuvų, išsiskiriančių pažangiomis ir standartinėmis funkcijomis. UniCarriers modeliai yra kompaktiški ir tvirtos konstrukcijos, labai manevringi ir dažnai turi įdiegtas išmanias valdymo sistemas. UniCarriers šakiniai krautuvai puikiai tinka dirbti  sunkiomis sąlygomis. Kai kurie šios technikos modeliai išlaiko labai didelį produktyvumą dėl turimos galios ir judrumo, o dėl ergonomiškumo, lengvo ir patogaus naudojimo šią techniką nesunku pritaikyti skirtingiems darbo poreikiams. UniCarriers šakiniai krautuvai pasižymi žemu triukšmo lygiu, mažomis energijos sąnaudomis ir puikiomis saugos funkcijomis. Dėl to jie idealiai tinka dinamiškoms užduotims atlikti sudėtingoje, uždaroje aplinkoje.

MASCUS asortimente esantys naudoti šakiniai krautuvai gali būti dyzeliniai, elektriniai arba dujiniai. Net ir naudotus šakinius krautuvus UniCarriers galima rinktis nuo 2013 metų. Asortimente matomos kainos svyruoja nuo 8 000 eurų iki 25 000 eurų.

Nissan šakiniai krautuvai

Nissan siūlo rinktis iš daugybės skirtingų pajėgumų ir savybių dujinių, elektrinių, dyzelinių krautuvų. MASCUS asortimente galima rinktis Nissan šakinius krautuvus pagamintus nuo 2000 metų iki 2016 metų. Šių krautuvų kainos gana patrauklios, svyruojančios nuo 6 000 eurų iki 20 000 eurų. Šio gamintojo šakiniai krautuvai pasižymi kokybe, našumu, mažomis eksploatavimo išlaidomis, patikimumu, paprasta priežiūra, saugumu dirbantiesiems ir aplinkai. Yra tokių krautuvo modelių, kurie išsiskiria ypač geru matomumu, atsparumu bet kokioms oro sąlygoms, komfortu operatoriui, nes skleidžia mažiau vibracijos.

Svarstote, kaip išsirinkti geriausią šakinį krautuvą? Reikėtų pasakyti, kad egzistuoja dar keli kriterijai, į kuriuos reikėtų atsižvelgti ir kurie padės nustatyti, kuris šakinis krautuvas būtų tinkamiausias jūsų poreikiams. Atsakykite sau į kelis paprastus klausimus:

  1. Koks krautuvo pajėgumas reikalingas?
  2. Kokios darbo vietos sąlygos (grindų danga, patalpos aukštis ir pan.)?
  3. Kokia krautuvo charakteristika reikalinga (dyzelinis, dujinis, elektrinis ar kt.)?

Išanalizuokite savo darbo vietą, užsukite į www.mascus.lt ir iš gausaus šakinių krautuvų asortimento išsirinkite tai, kas labiausiai patiko. O prieš pirkdami visada susipažinkite su populiariausiais šakinių krautuvų prekės ženklais bei jų tipais. Tiesa, šakinių krautuvų dalys – irgi yra tas elementas, kurį būtina atsakingai įvertinti ir prižiūrėti.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą