Rinkos tendencijų apžvalga: naudotos komercinio transporto priemonės ir pramonės mašinos, Europos leidimas, 2021 m. III ketvirtis

0

Nemokama ataskaita, apžvelgianti pasiūlos ir paklausos tendencijas

Ketvirčio rinkos tendencijų ataskaitoje pateikiame vertingų pastebėjimų apie naudotos įrangos rinkos tendencijas Europoje, remiantis duomenimis, gautais iš Mascus – pirmaujančią Europos naudotų sunkiųjų mašinų ir pramoninių transporto priemonių pardavimų internetinę platformą – ir „Ritchie Bros.“, pasaulinę sunkiosios technikos aukcionų pardavimo lyderę.

Šiame leidime mes atidžiau apžvelgsime parduodamos technikos apimtis ir 2021 m. trečiąjį ketvirtį užregistruotų mini ekskavatorių, teleskopinių krautuvų, dyzelinių šakinių krautuvų ir sijos keltuvų (šarnyrinių ir teleskopinių) paklausą.

„Skelbiama, kad tam tikrų gaminių ir prekinių ženklų naujos įrangos pristatymai vėluoja iki 2022 m. vidurio, pabaigos ir net 2023 m. pradžios. Dėl to išaugo naudotos technikos paklausa, o kartu ir naudotos įrangos brangimu. Todėl pastarųjų mėnesių kainodara buvo beprecedentė.

Jeroen Rijk

SVP, Managing Director, EMEA & LATAM

Toliau pateikiamas rinkos įžvalgų pavyzdys, kurį rasite šioje ataskaitoje.

Dyzeliniai šakiniai krautuvai

2021 m. trečiąjį ketvirtį, palyginti su 2020 m., Mascus parduodamų naudotų dyzelinių šakinių krautuvų sąraše buvo mažiau. Tačiau bendra paklausa 2021 m. trečiąjį ketvirtį buvo didesnė nei praėjusiais metais. Pirkėjų skambučių pardavėjams skaičius padidėjo +35%, o užklausų el. paštu sumažėjo: -8%, palyginti su 2020 m. III ketvirčiu.

5 populiariausi prekių ženklai ir populiariausios šalys, perkančios dyzelinius šakinius krautuvus Mascus svetainėje

„Linde“ 2021 m. trečiąjį ketvirtį buvo paklausiausias dyzelinių šakinių krautuvų prekės ženklas Europoje, o didžiausias tokio tipo įrangos poreikis buvo Nyderlanduose, Vokietijoje ir Lenkijoje. Šie duomenys paremti pirkimo užklausų (el. laiškų, telefono skambučių) pardavėjams skaičiumi.

Top demand for diesel forklifts on Mascus during Q3 2021

Teleskopiniai krautuvai

Vidutinė teleskopinių krautuvų, parduotų Ritchie Bros. aukcionuose visoje Europoje, kaina padidėjo +31 %

Per 2021 m. trečiąjį ketvirtį „Ritchie Bros.“ pardavė 47 % mažiau teleskopinių krautuvų visoje Europoje, palyginti su 2020 m. trečiuoju ketvirčiu. Dėl rinkoje esančios mažos pasiūlos vidutinė kaina gerokai padidėjo +31 %, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. „Manitou“, „JCB“ ir „Dieci“ buvo labiausiai parduodami teleskopiniai krautuvai 2021 m. trečiąjį ketvirtį.

Telescopic handlers sold by Ritchie Bros. in Europe in Q3 2021

Atsisiųskite šią pdf ataskaitą nemokamai ir sužinokite naujausias pramonės tendencijas. Tikimės, kad šis skaitymas jums bus įdomus.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą