Linde šakiniai krautuvai – tipai ir populiariausi modeliai

0

MH Linde kompanija yra viena iš pripažintų ir gerbiamų šakinių krautuvų gamintojų. Per daugiau nei 50 veiklos metų ji plečia savo pasiūlą vis labiau specializuotais įrenginiais saugumo srityje. Jie pagaminti remiantis naujausiomis technologijomis. Iki šiol yra sukurta beveik 80 šakinių krautuvų serijų, o kiekvienoje iš jų yra apie 20 modelių. Svarbu tai, kad gamintojas daug dėmesio skiria mašinų ilgaamžiškumui ir efektyvumui užtikrinti. Kokybė kartu su plačiu gaminių asortimentu reiškia, kad antrinėje rinkoje galima rasti įvairių modelių labai geros būklės naudotų šakinių krautuvų.

Viena vertus, platus pasirinkimas turėtų džiuginti, nes dėl to yra labai didelė tikimybė rasti geriausiai jūsų įmonės poreikius atitinkantį krautuvą. Kita vertus, neturint bent elementarių šio dalyko žinių, sunku naršyti tarp šimtų naudotos technikos pardavimo pasiūlymų. Priklausomai nuo to, ar ieškome vežimėlio prekėms pervežti vietinėje parduotuvėje; vykdant veiklą kurjerių įmonėje, ar gabenant statybines medžiagas aktyvioje statybvietėje, reikėtų atsižvelgti į kitus parametrus. Todėl visų pirma verta susipažinti su trimis svarbiausiais šakinių krautuvų grupėmis, kurios skiriasi variklio tipu ir varymui naudojamos energijos tipu. Šis kriterijus turi didelę įtaką mašinos konstrukcijai, manevringumui ir ilgaamžiškumui, taigi ir optimaliam jos naudojimui.

Elektriniai šakiniai krautuvai

Populiarus šakinių krautuvų tipas yra elektrinis variklis. Čia svarbus akumuliatoriaus veikimas. Linde MH elektriniai šakiniai krautuvai buvo sukurti taip, kad kuo labiau sutrumpėtų reikiamas akumuliatoriaus įkrovimo laikas, kartu pailgėtų mašinos veikimo laikas. Be to, galima nuolat stebėti akumuliatoriaus temperatūrą ir jos įkrovimo būseną. Visa tai leidžia išvengti prastovų eksploatuojant šakinį krautuvą ir sumažina eksploatavimo išlaidas. Dėl elektros maitinimo įrenginiuose buvo galima panaudoti itin lengvą konstrukciją. Juose sumontuota kompaktiška ašis, susidedanti iš dviejų nepriklausomų trifazių variklių, alyvos vonios stabdžių ir hidraulinio kėlimo variklio. Šie elementai dedami į korpusą, kuris apsaugo juos nuo dulkių ir nešvarumų. Todėl jiems nereikia jokios priežiūros. Sunkvežimiuose taip pat sumontuota vairo stiprintuvo sistema ir jie valdomi dviem pedalais. Dėl to mašinos judėjimas su kroviniu yra ypač sklandus.

Todėl galima daryti išvadą, kad naudojami Linde elektriniai šakiniai krautuvai pirmiausia pasižymi manevringumu ir valdymo tikslumu. Modeliai sukurti atsižvelgiant į didžiausią įmanomą ergonomiką ir energijos taupymą. Dėl to elektriniai šakiniai krautuvai idealiai tinka manevruoti mažesniuose sandėliuose ir mažesnėse įmonėse.

Tarp mūsų svetainėje esančių naudotų šakinių krautuvų modelių populiariausi yra E16, E14 ir E15 serijų modeliai.

Dyzeliniai šakiniai krautuvai

Jei ieškote transporto priemonių kovinėms užduotims, būtinai turėtumėte pasidomėti dyzelinių šakinių krautuvų pardavimo pasiūlymais. Jie itin patvarūs, pritaikyti nuolatiniam darbui ekstremaliomis sąlygomis tiek karštyje, dulkėse ir saulėje, tiek šaltyje, purve ir lietuje. Uždaroje hidraulinėje sistemoje pramoninio variklio galia be nuostolių perduodama varantiesiems ratams ir hidraulinei kėlimo sistemai. Tokiu būdu galima reguliuoti vežimėlio galią tokią, kokios reikia šiuo metu. Į variklį pumpuojamos alyvos kryptis ir kiekis valdomas dviem atskirais pedalais. Kartu buvo pasirūpinta ir operatoriaus bei jo aplinkos saugumu. Kabinos stogas ir rėmas yra vientisa konstrukcija. Kita vertus, saugos įrenginiai yra įmontuoti į transporto priemonę gamykloje. Be to, valdymo sistemoje įrengti du atskiri pedalai, kurie varo vežimėlį pirmyn arba atgal. Dėl to važiavimas yra sklandus ir, svarbiausia, saugus, nes šakinio krautuvo operatorius atlieka manevrus nejudindamas kojų. Be to, dvi porankiuose integruotos svirtys padidina mašinos vairavimo tikslumą. Dėl aukštos pakabos galima saugiai manevruoti ir ant nelygios žemės. Žemas svorio centras leidžia stabiliai judėti ir transportuoti net ir sunkiausius krovinius (iki 18 tonų!). Todėl įrenginio konstrukcija buvo sukurta atsižvelgiant į maksimalų valdymo pajėgumą ir minimalias degalų sąnaudas.

Dėl šių priežasčių dyzeliniais varikliais varomi šakiniai krautuvai yra skirti gabenti stambias ir sunkias medžiagas. Todėl jie bus ypač naudojami metalurgijos, statybos, medienos ir popieriaus pramonėje.

Pastaruoju metu populiariausi naudotų dyzelinių šakinių krautuvų modeliai yra H50D, H45 ir H30 serijų mašinos. Kiekvienam iš jų leistina apkrova yra atitinkamai 5 tonos, 4,5 tonos ir 3 tonos.

LPG šakiniai krautuvai

Tarp universaliausių Linde MH transporto priemonių neabejotinai yra LPG varomi šakiniai krautuvai. Galimi modeliai, kurių keliamoji galia nuo 1,4 iki 18 tonų, kas leidžia pritaikyti įrenginį prie sandėlio patalpos poreikių. Hidrostatinės pavaros, dviejų pedalų valdymo ir „Linde Load Control“ sistemos derinys užtikrina manevrų (tiek judėjimo, tiek kėlimo) tikslumą ir greitį. Kita vertus, sunkvežimio efektyvumą didina išmanusis valdymas ir LPG variklis. Be to, šios kategorijos vežimėliai pasižymi plonu dizainu, kuris garantuoja išskirtinį manevringumą, bet ne stabilumo ar matomumo sąskaita. Taip siekiama ne tik pagerinti aktyviąją ir pasyviąją saugą, bet ir aprūpinti įrenginius mechanine bei elektronine apsauga.

Svarbu ir tai, kad buvo pasirūpinta, kad krautuvuose sumontuoti varikliai atitiktų ES išmetamųjų teršalų standartus. Jie taip pat pasižymi mažu gedimų dažniu ir mažu priežiūros poreikiu. Dėl to variklis degimo sunkvežimyje yra itin efektyvus. Šie veiksniai žymiai sumažina sunkvežimių eksploatavimo išlaidas. Verta pridurti, kad, kaip ir dyzeliniai krautuvai, jie yra atsparūs oro sąlygoms. Todėl jie puikiai tiks atliekų tvarkymo įmonėms ar statybų sandėliams, taip pat ir esantiems lauke, aptarnauti.

Naudotų SND šakinių krautuvų prekyboje populiariausi H16, H25 ir H30 serijų modeliai, t.y., kurių maksimali apkrova yra 1,6-3 tonos.

Linde krautuvų kategorijoje taip pat yra skelbimai apie naudotus rietuvus, užsakymų rinktuvus, šoninius krautuvus ir padėklų krautuvus.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą