10 SVARBIAUSIŲ DALYKŲ, Į KURIUOS REIKIA ATKREIPTI DĖMESĮ PERKANT NAUDOTĄ ŠAKINĮ KRAUTUVĄ

0

Poreikis įsigyti naują šakinį krautuvą ne visada reiškia, kad reikalingas naujausio modelio arba visiškai nenaudotas šakinis krautuvas. Kokybiški naudoti šakiniai krautuvai irgi gali būti labai našūs ir padėti sutaupyti pinigų. Tačiau labai svarbu rasti veiklai tinkamiausią techniką ir jos modelį – tai padaryti galima MASCUS.

Jei anksčiau niekada nesate įsigiję naudoto šakinio krautuvo, tikriausiai jums bus įdomu sužinoti, į ką atkreipti didžiausią dėmesį ir kaip tinkamai išsirinkti šakinį krautuvą. Ši technika yra skirtingų gamintojų, įvairių dydžių ir modelių, skirtų konkrečioms užduotims ir kroviniams. Prieš pirkdami naudotą šakinį krautuvą, atsakykite į 10 klausimų – tai, tikėtina, padės geriau įvertinti šakinį krautuvą.

  1. Kokie kroviniai su juo bus transportuojami / perkeliami?

Netinkamai pasirinktas šakinis krautuvas gali neatlikti darbo, kurį reikia atlikti itin kokybiškai. Nors sutaupysite pirkdami naudotą šakinį krautuvą, tačiau nusipirkę darbams netinkamą krautuvą tiesiog veltui iššvaistysite pinigus. Rekomenduojama prieš perkant krautuvą, atsakyti į klausimus: ką jis transportuos? Kiek toli jam reiks transportuoti krovinį? Ar jis veiks patalpoje ar lauko sąlygomis? Kiek svorio jam reikės nuolat atlaikyti? Ar dažnai bus naudojamas? Pasirinkite šakinį krautuvą, atitinkantį darbo poreikius. Jei technika neatliks užduoties arba neatlaikys reikiamo krovinio svorio, ji gali sugesti ir reikalauti brangaus remonto. Kai kurios šakinio krautuvo dalys reikalauja itin daug dėmesio – apie jas irgi vertėtų pasidomėti iš anksto.

Dar labai svarbus aspektas – priedai. Tinkamai parinkti šakinio krautuvo priedai gali paversti techniką dar funkcionalesne. Įsigydami šakinį krautuvą, išsiaiškinkite, ar jis turi priedų. Būtinai apžiūrėkite naudotus priedus ir pasirinkite geriausius variantus.

  • Ar šakinis krautuvas nesugadintas?

Dauguma naudotų šakinių krautuvų gali turėti įlenkimų ir įbrėžimų, kurie neturi įtakos jų veikimui ar likusiam eksploatavimo laikui. Kai kurias mažas problemas gali būti sunku pastebėti, tačiau jos gali būti labai svarbaus gedimo požymis. Apžiūrėdami krautuvą įsitikinkite bet kokio matomo defekto rimtumu. Testuokite krautuvą ir įsitikinkite, kad jis gali atlikti jums reikalingas užduotis. Pažeistos šakės ar padangos gali sukelti rimtų problemų.

  • Kada krautuvas buvo pagamintas?

Senesnis nei dešimties metų krautuvas turėtų būti nebrangus, o jo remonto darbai – gana lengvai atliekami. Tuo tarpu krautuvas, senesnis nei penkerių metų, gali būti gana brangus, palyginti su naujos technikos kaina. Raskite geriausią variantą, atitinkantį jūsų poreikius ir biudžetą.

  • Kokia šakinio krautuvo eksploatacijos istorija?

Svarbu išsiaiškinti, ar buvę krautuvo naudotojai tinkamai jį prižiūrėjo. Net ir naujesnio modelio šakinis krautuvas gali būti labai intensyviai naudotas. Patikrinkite naudojimo valandas. Per dažnas ir per intensyvus naudojimas be reguliarios priežiūros gali sumažinti šakinio krautuvo efektyvumą. Verta susidaryti išsamų vaizdą apie tai, kaip dažnai krautuvas buvo naudojamas ir kokius krovinius jis gabeno.

  • Ar jo detalės ir dalys geros būklės?

Įvertinkite krautuvo konstrukciją ir visas detales. Gerai veikianti technika gali reikšti gerą pirkinį, tačiau nepraleiskite įspėjamųjų signalų, kurie pasirodo įšilus varikliui. Įvertinkite, ar nėra nuotėkio, susidėvėjusių diržų, atsilaisvinusių varžtų ar laikiklių ir defektuotų ar sulūžusių dalių. Kai kurių išvardytų defektų šalinimas gali būti nebrangus, tačiau, pavyzdžiui, variklio problemos gali kainuoti labai daug.

  • Ar šakės ir padangos – svarbiausi krautuvo elementai – neturi defektų?

Apžiūrėdami šakinį krautuvą, pradėkite nuo priekio – ieškokite įtrūkimų, įlenkimų ar kitų nusidėvėjimo požymių. Įtrūkimai yra pirminiai požymiai, kad krautuvo šakes netrukus gali prireikti keisti. Įvertinkite ir šakių susidėvėjimo lygį. Taip pat reikia įvertinti ir padangas – jų protektoriaus gylį. Pastebėjus, kad padangos labai susidėvėjusios, jas būtina keisti.

  • Ar šakinis krautuvas turi techninės priežiūros įrašus?

Eksploatuojant šakinį krautuvą, turi būti laikomasi griežto techninės priežiūros grafiko, kad jis kuo ilgiau išliktų geros būklės ir puikiai veiktų. Net jei atrodo, kad technika veikia gerai, paprašykite techninės priežiūros įrašų, kad įsitikintumėte technikos patikimumu. Įsigijus naudotą šakinį krautuvą, kuriam nebuvo atlikta nuolatinė priežiūra ir patikrinimai, jis gali būti ne tik neefektyvus, bet ir nesaugus.

8. Koks krautuvo akumuliatoriaus veikimo laikas?

Bandydami užvesti techniką, pažiūrėkite, ar nėra korozijos požymių ar nusilpusio akumuliatoriaus. Išsiaiškinkite, kada paskutinį kartą buvo keistas akumuliatorius. Paprastai jis turėtų būti keičiamas kas penkerius metus. Jei krautuvas buvo naudojamas daugiau nei vieną pamainą per dieną, akumuliatoriaus tarnavimo laikas sutrumpėja.

9. Ar veikia saugos sistemos?

Kiekvienai technikai svarbios saugos sistemos, apsaugančios nuo nelaimingų atsitikimų ir traumų. Prieš pirkdami ir pradėdami naudoti naudotą krautuvą, išbandykite arba patikrinkite, kaip veikia kiekviena krautuvo saugos funkcija, pavyzdžiui, saugos diržas, stabdžiai, sėdynės reguliavimas ir kt. Taip pat įsitikinkite, kad visos svirtys veikia tinkamai.

10. Ar kaina atitinka šakinio krautuvo būklę?

Naudoto šakinio krautuvo kaina nustatoma atsižvelgiant į krautuvo komplektaciją, įrangą, susidėvėjimo lygį ir būklę. MASCUS asortimente esantys naudoti šakiniai krautuvai yra įvairių gamybos metų – tiek skaičiuojantys dešimtmečius, tiek vos kelerių metų senumo.

Linde šakiniai krautuvai, Toyota šakiniai krautuvai, Hyster šakiniai krautuvai, Caterpillar šakiniai krautuvai, Still šakiniai krautuvai ir daugybė kitų – siūlo įsigyti MASCUS.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą