PRIVALUMAI IR TRŪKUMAI PERKANT NAUDOTĄ TRAKTORIŲ

0

Tie, kurie planuoja pirkti traktorių, tikrai yra pasvarstę, kas geriau – naujas ar naudotas traktorius. Tokiais atvejais, norint sužinoti atsakymą, geriausia išsiaiškinti visus naujos ir naudotos technikos privalumus ir trūkumus. Tad šiame straipsnyje – pagrindiniai „už“ ir „prieš“ argumentai, perkant naudotą traktorių. Net jeigu esate iš tų, kurie pirmenybę teikia naujam traktoriui, turėtumėte žinoti, kiek pranašumų įvairiose srityse gali turėti naudotas traktorius.

Traktorius yra didelė investicija, reikalaujanti nemenkų finansinių galimybių, ypač, jei perkamas naujas traktorius. Tuo tarpu perkant naudotą traktorių galima sutaupyti, tačiau dažnai kyla dvejonių dėl traktoriaus būklės – ar ji pakankamai gera, ar greitu metu nekils technikos gedimų ir pan. Tokios grėsmės nelieka, jei naudotas traktorius perkamas iš patikimo pardavėjo, kuris kartu pateikia ir traktoriaus eksploatavimo istoriją, ir techninės priežiūros įrašus, ir visa kitą teisingą informaciją. Iš tiesų naudotas traktorius turi didelę vertę. Tad atsižvelkite į savo biudžetą bei poreikius ir tuomet priimkite sau geriausią sprendimą.

Naudotas traktorius išsiskiria mažesne kaina ir išlaidomis

Ne veltui pirmas dalykas, apie kurį pagalvojama perkant bet kokią techniką, yra kaina. Ji labai svarbi kiekvienam. Traktorius – investicija, o jo pirkimas – turėtų būti atsakingas sprendimas. Reiktų žinoti, kad perkant naują traktorių, patiriamos tam tikros papildomos išlaidos, pavyzdžiui, draudimas, garantija, nusidėvėjimas ir kt. Tokių išlaidų galima išvengti, perkant naudotą traktorių. Be to, naudotą traktorių galima pirkti už mažesnę kainą iš privataus pardavėjo arba iš naudotą techniką siūlančios įmonės, kuri tikrai sąžiningai suteiks nuosavybės perdavimo paslaugas ir sutvarkys visus reikalingus dokumentus.

Dažniausiai naudotas traktorius, kurį įsigyti siūlo įmonė, yra pakankamai gerai prižiūrėtas, jam atlikti visi būtini remonto ar nusidėvėjusių detalių keitimo darbai. Tokį  traktorių galima sėkmingai eksploatuoti mažiausiai kelerius metus. Naudotos technikos pirkimas reiškia ir mažiau mokesčių bei mažesnę pradinę kainą. Sutaupytos lėšos, palyginti su naujo traktoriaus pirkimu, gali būti panaudotos techninei priežiūrai ir kitoms ūkio išlaidoms.

Naudotas traktorius atitinka visus darbui keliamus reikalavimus

Visada reikia pagalvoti apie ateinančius bent penkerius metus ir pažiūrėti, ar planuojamas pirkti traktorius atitiks poreikius ateityje. Nedideli traktoriai ne visada patogūs naudoti ir ne visada atitinka darbo reikalavimus. Nebent reikalingas traktorius smulkiems ūkio darbams.

Tad pirmiausia tikslinga įvertinti darbo krūvį ir tuomet apsispręsti. Jei darbai yra nedidelės apimties, mažo intensyvumo ar nereikalaujantys daug pastangų, geriausia įsigyti naudotą traktorių. Toks sprendimas nesukels nei didelių eksploatacijos išlaidų, nei trikdžių technikos naudojimo metu. Pirkdami naudotą traktorių, atkreipkite dėmesį į išdirbtas valandas, nes labai daug eksploatuota technika kartais būna pernelyg stipriai susidėvėjusi ir jai gali prireikti didelių remonto darbų.

Ūkininkai, pirmenybę teikiantys naudotai technikai, siūlo visuomet susidaryti sąrašą funkcijų, kurias turėtų turėti jūsų įsigyjamas traktorius. Tuomet palyginkite naujo ir naudoto traktoriaus techninius parametrus. Nustebsite, tačiau 99 proc. atvejų, naudotas traktorius turi visas reikalingas pagrindines funkcijas, užtikrinančias našų darbo rezultatą. Svarbiausia yra patikrinti, ar visos funkcijos, kurių reikia, yra sename traktoriuje ir ar jos veikia. Jei naudotą traktirių įsigysite iš patikimo pardavėjo, tuomet neabejotinai, traktorius atliks visas specifikacijoje nurodytas funkcijas.

Beje, naujos technikos detalės ir merchanizmai, gaminami kasmet, labai dažnai būna panašūs į to paties modelio pirmtakų detales ir mechanizmus. Jos dažnai gaminamos pagal tą patį prototipą. Technologijos, susijusios su kompiuteriais ir elektronika, dažnai atnaujinamos, tačiau pagrindinės funkcijos paprastai nekinta. Lietuvoje paklausiausi traktoriai, kurie atitinka visus darbui keliamus reikalavimus –  naudoti John Deere traktoriai, naudoti Case Ih traktoriai ar naudoti Fendt traktoriai. Pageidaujant rinktis galima ir iš kitų gamintojų siūlomų technikos variantų.

Naudotas traktorius gali atitikti aukščiausios kokybės standartus

Jei ketinate pirkti naudotą traktorių, labai svarbu atlikti išsamią jo apžiūrą ir įvertinti susidėvėjimą. Patikrinkite, ar nėra deaglų nuotėkio, daugybės rūdžių, ar traktorius neskleidžia neįprasto triukšmo. Ar neturi kokių nors kitokių problemų, kurios vėliau gali sukelti rimtų bėdų (dažniausiai pareikalaujančių didelių išlaidų). Jei perkate naudotą traktorių iš patikimo pardavėjo, tikėtina, kad traktorius jau buvo išbandytas ir „testuotas“, kad būtų įsitikinta, jog jis tinkamas pardavimui.

Pirkdami naudotą traktorių įvertinkite dažniausiai gendančias jo dalis, tokias kaip padangos, pavarų dėžė, variklis, hidraulika ir elektronika. Kaip teigia technikos ekspertai, net jeigu naudotas traktorius neturės įdiegtų naujausių sistemų, jeigu jame bus ne naujausios detalės, jis vis tiek bus kokybiška priemonė, leidžianti darbus atlikti lengviau, paprasčiau ir produktyviau. Ypač žinomų gamintojų technika – naudoti John Deere traktoriai, naudoti Case Ih traktoriai ar naudoti Fendt traktoriai – džiugina palyginti nedidele kaina, bet puikia kokybe.

Naudotos technikos įsigijimo laikas – trumpesnis

Naudotus traktorius paprastai galima nusipirkti ir išsivežti iš karto. O naujų traktorių gali tekti laukti kelias dienas ar savaites – kol jie bus pristatyti, patikrinti, kol bus sutvarkyti dokumentų formalumai, registracijos ir kt. Jei skubate, geriausias pasirinkimas yra naudotas traktorius iš patikimo naudotų traktorių pardavėjo. Pasinaudokite pardavimo platforma MASCUS – čia naudoti traktoriai su galimybe labai greitai juos turėti savo ūkyje. Visą reikalingą informaciją, pavyzdžiui, gamintoją, technikos metus, važiavimo valandas, nuotraukas ir t. t. galima lengvai rasti svetainėje. Atradus MASCUS, nebereikės lankytis daugybėje įvairių pardavėjų svetainių, kad nusipirktumėte naudotą traktorių.

Palankios naudoto traktoriaus įsigijimo sąlygos

Dauguma mano, kad tik naują traktorių galima pirkti išsimokėtinai, tačiau šiuo metu tokia galimybė yra ir perkant naudotą traktorių. Ir tokių pasiūlymų yra gana nemažai. Norint, už traktorių galima sumokėti ir iš karto.

Dar vienas aspektas, susijęs su naudotos technikos įsigijimu, – platus asortimentas. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad naudotos technikos pasirinkimas yra gana siauras. Tačiau taip nėra. Naudotos technikos gali pasiūlyti ne tik fiziniai asmenys, bet ir įvairios įmonės. Naudota technika prekiaujančios įmonės, pavyzdžiui, MASCUS, turi savo interneto svetainę, kurioje ne tik platus asortimentas, bet ir visa svarbiausia informacija apie siūlomą produkciją.

Taigi naudoto traktoriaus privalumai labai aiškūs – pigesnis, išsaugoję savo kokybę (jei perkamas iš patikimo pardavėjo), nereikalaujantis papildomų išlaidų, greitai ir patraukliomis sąlygomis įsigyjamas bei atliekantis visas savo pagrindines funkcijas, reikalingas našiam darbui. O naudotų traktorių trūkumai – susidėvėjęs (ypač kai kurios detalės), dažniausiai be ilgamečių garantijų, neturintis įdiegtų naujausių sistemų. Vis dėlto garsiausių gamintojų technika – pavyzdžiui, naudoti John Deere traktoriai, naudoti Case Ih traktoriai ar naudoti Fendt traktoriai – gali būti labai aukštos vertės, dažniausiai atitinka svarbiausius poreikius ir yra parduodami patikimo pardavėjo už tinkamą kainą. Tiesiog nusimatykite visas reikalingas šios technikos funkcijas ir ieškokite jų svetainėje MASCUS. Tikrai rasite naudotą traktorių, atitinkantį jūsų poreikius ir biudžetą. Rinkitės protingai!

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą