POPULIARIAUSIOS PAŠARŲ RUOŠIMO MAŠINOS, SIŪLOMOS MASCUS PLATFORMOJE

0

Įdomu sužinoti, kurie prekės ženklai, kokie gamintojai užima lyderių pozicijas pašarų ruošimo mašinų rinkoje Lietuvoje? MASCUS įvertino 2022 metų pardavimus, kad išsiaiškintų, kokia naudota savaeigė pašarų ruošimo technika populiariausia Lietuvoje.

Galima susidaryti gana aiškų vaizdą apie tai, kaip praėjusių metų technikos skaičius pasiskirstė tarp įvairių gamintojų (prekės ženklų). Naudota Claas pašarų ruošimo technika – 15, John Deere – 12, New Holland – 9, Krone – 8, o Fendt – 4 vienetai. Kodėl taip yra? Veikiausiai dėl šių gamintojų ypatingo dėmesio savo gaminiams ir jų kokybei, kurią išsaugoti pavyksta net po kelerių metų technikos eksploatavimo. Naudotojams šie gamintojai patrauklūs dėl kelių ypatumų.

Claas pašarų ruošimo technika. Ji sukurta taip, kad atitiktų reikliausių klientų poreikius. Didžiausias dėmesys čia skiriamas varikliui, galios perdavimo sistemai ir automatizavimo sistemai. Kaskart stengiamasi gerinti ir techninius duomenis. Pavyzdžiui, gaminant savaeigius pašarų smulkintuvus, dėmesys nuolat kreipiamas į variklio darbinį tūrį, didžiausią variklio galią technikos darbo metu, smulkinimo būgno plotį, smulkinimo būgno peilių kokybę, pjausnio ilgio reguliavimo sistemą, žolės rinktuvo ypatumus. Kaskart stengiamasi ieškoti vis naujų būdų, kaip būtų galima ištobulinti kiekvieną technikos konstrukcijos dalį.

John Deere pašarų ruošimo technika. Ją naudotojai vertina dėl kaskart atliekamų gamintojų atnaujinimų, kurie itin praverčia našesniam, lengvesniam darbui. Kiekvienas technikos modelis turi vis daugiau galios, taip pat įdiegiamos naujesnės našumą didinančios funkcijos, keičiami seni variklių modeliai į tokius, kurie gali išvystyti dar didesnę galią. Pavyzdžiui, naujo didesnio 13,5 l darbinio tūrio variklio atnaujintame technikos modelyje galia išauga net 34 AG. John Deere nuolat investuoja ir į išmetimo kolektorius – 20 cm ilgesnė versija užtikrina didesnį pralaidumą, o naujas dizainas geresnį matomumą apdirbant derlių.

New Holland pašarų ruošimo technika. Jau daugelį metų šis gamintojas išlieka tarp garsiausių prekinių ženklų pasaulyje, pasiūlęs daugybę naujų pašarų ruošimo mašinų technologijų, sukėlusių perversmą pašarų gamybos sektoriuje. Natūralu, kad tos technologijos yra diegiamos ir paties gamintojo produkcijoje. Pavyzdžiui, nauji savaeigiai pašarų smulkintuvai kilstelėjo New Holland pašarų smulkinimo technologijas į naują lygį, kuriame efektyvumu pasižyminčios technologijos yra suderintos su išskirtiniu komfortu technikos valdytojui. Šio gamintojo mašinų dizainas apima ne tik didelę galią, bet ir išskirtinius produktyvumo ypatumus, kuriuos užtikrina novatoriškos ir optimizuotos technologijos. Tad nenuostabu, kad gamintojų pastangos sulaukia teigiamų atgarsių iš technikos naudotojų, kurie New Holland pašarų ruošimo mašinas vertina itin palankiai ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje.

Krone pašarų ruošimo technika. Šis gamintojas siūlo įsigyti aukščiausios kokybės šienapjoves, šieno vartytuvus ir grėblius, ritinių ir stačiakampių ryšulių presus, šieno rinktuves ir universalias priekabas, savaeigius smulkintuvus. Krone pašarų ruošimo technika gaminama automatizuotai ir kompiuterizuotai, t. y. kaskart pasitelkiant pažangiausias technologijas, inovatyvius sprendimus. Įdomu pažvelgti ir į patį technikos gamybos procesą, kuris, pasak gamintojo, nėra paprastas, nes konvejeriais gabenamos mašinos komplektuojamos per kelis gamyklos cechus, o  sudėtingiausias savo įranga ir atliekamomis operacijomis – dažymo cechas, nes būtent nuo šio gamybos žingsnio priklauso technikos patvarumas ir paviršiaus lygumas. Toks preciziškas dėmesys savo gaminiams neabejotinai padeda sukurti aukščiausios kokybės, itin tvirtą ir ilgaamžę techniką, kurią labai greitai pamėgsta naudotojai.

Fendt pašarų ruošimo technika. Vis dažniau galima išgirsti vartotojų komentarą, kad nemažai abejonių, ar koks nors kitas gamintojas galėtų taip stipriai paveikti šiuolaikinį ūkininkavimą kaip Fendt. Šis gamintojas savo ilgametes žinias, patirtį bei naujoves susieja ir pritaiko gaminant pašarų ruošimo techniką. Fendt pašarų ruošimo technika – profesionali technika vidutinio dydžio ūkiams. Esminiai šios technikos privalumai: aukščiausios kokybės derlius, didelė krovimo talpa, greitas iškrovimas. Tereikia tinkamai pasirinkti modelį.

MASCUS asortimente ne tik naudota pašarų ruošimo technika, bet ir savaeigių pašarų ruošimo mašinų priedai, jeigu prireiktų padidinti technikos funkcionalumą ar pagerinti veikimą.

Taip pat galite susipažinti su ankstesnių metų MASCUS siūlomos dėvėtos žemės ūkio technikos apžvalga. Tačiau trumpą išvadą galima padaryti jau dabar – naudota žemės ūkio technika Lietuvoje visada buvo reikalinga ir paklausi, labai tikėtina, kad tokia situacija išliks ir ateityje.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą