PATIKIMIAUSI KOMPRESORIŲ PREKĖS ŽENKLAI

0

Oro kompresorius – tai nepamainomas įrenginys, plačiai naudojamas gana skirtingose sferose, tokiose kaip statybos, automobilių servisas, medžio apdirbimas, aviacija ir panašiai. Šį įranga labai praktiška, esminė jos paskirtis – savyje suspausti oro slėgį ir išpūsti aukšto slėgio orą. Su tokia įranga galima atlikti įvairias funkcijas, todėl ji ir yra naudojama skirtingose sferose. Plačiau pristatant kompresorius, reiktų pasakyti, kad jų konstrukcija nesudėtinga, o pagrindinė detalė yra variklis, suspaudžiantis orą specialioje laikymo talpykloje. Kai suslėgtas oras yra išleidžiamas, slėgis suformuoja oro srauto pliūpsnį, kuris gali būti panaudotas įvairiose veiklos srityse.

Vis dėlto, nors kompresorių naudojimas yra paprastas, konkstrukcija visiškai nesudėtinga, bet nusprendus juos įsigyti, yra apie ką pagalvoti. Išsirinkti tinkamą oro kompresorių ne visada lengva, kadangi rinkoje siūlomi įvairūs nauji ir naudoti kompresoriai, kurie skiriasi ne tik kaina, bet ir funkcionalumu.

Svarbu ne tik kompresoriaus gamintojas, bet ir įrangos tipas

Rinkoje yra daug gamintojų, siūlančių įsigyti kompresorius. Geriausius ir populiariausius gamintojus ir jų įrangos privalumus žinoti reikėtų, tačiau taip pat svarbūs ir pačių oro kompresorių tipai, kurie būna sraigtiniai bei stūmokliniai.  Sraigtiniai oro kompresoriai skirti profesionaliam naudojimui ir pagrindinis jų privalumas yra funkcija, kurios dėka kompresorius gali nepertraukiamai dirbti parą ar ilgiau. Dėl šios priežasties paprastai jie naudojami pramonėje. Sraigtiniai oro kompresoriai pasižymi dideliu našumu, efektyvumu, tyliu darbu, mažu energijos suvartojimu. O stūmokliniai kompresoriai dažnu atveju naudojami buities reikmės. Šio kompresoriaus tipą verta rinktis, jei nėra reikalinga nepertraukiamo darbo funkcija, o suspausto oro kiekis neviršija 1000 l/min. Be kita ko, stūmokliniai kompresoriai yra mobilesni ir pasižymi žemesne kaina nei sraigtiniai, tai, žinoma, reiškia, kad jie yra mažiau efektyvūs.

Renkantis stūmoklinį kompresorių svarbu atkreipti dėmesį ir į jo porūšius. Šio tipo kompresorius gali būti tepalinis, be tepalo arba su diržu. Dažnu atveju populiariausias pasirinkimas yra kompresorius su diržu. Pastaruosius modelius yra itin lengva prižiūrėti, jie pasižymi ekspertų pripažintu patikimumu bei efektyvumu. Tepalinius kompresorius geriausiai rinktis darbui su įrankiais, bet vengti naudoti su dažų purkštuvais dėl rizikos, jog darbo metu gali susimaišyti dažai su alyva. Ši problema gali būti lengvai išvengta, jei darbui su dažų purkštuvais rinksitės oro kompresorių be tepalo.

Kompresorių specifikacijos

Siekiant išsirinkti tinkamą kompresorių, svarbu nusimanyti ir apie kompresorių specifikacijas. Itin svarbus rodiklis į kurį verta atkreipti dėmesį yra kompresoriaus našumas. Pastarasis matuojamas oro litrais, kuriuos įrenginys gali išleisti per minutę. Įvertinę, kokio našumo reikia atitinkamam prietaisui, pridėkite dar 100-200 l/min. Pridėję papildomo našumo rodiklį galėsite neabejoti, kad naudojamas kompresorius nebus perkrautas. Taip pat, atsižvelgiant į naudojamo įrankio poreikius, svarbu atkreipti dėmesį ne tik į našumą, bet ir į slėgį. Be kita ko, sklandžiam kompresoriaus darbui būtina įvertinti galią. Vadinasi, reikia įsitikinti, jog naudojamas elektros įvadas turi užtektinai galios.

Prieš įsigyjant oro kompresorių svarbu įvertinti rinktuvo talpą. Nuo šios dydžio priklauso kiek ilgai kompresorius galės nepertraukiamai dirbti.

Patikimiausi oro kompresorių prekės ženklai

Visi garsiausi ir rinkoje pripažinti prekių ženklai yra patikimi, nes kiekvienas stengiasi išsaugoti savo gerą reputaciją ir pirkėjui pasiūlyti aukščiausios kokybės standartus atitinkančią įrangą. Vis dėlto, net ir geriausio gamintojo kompresoriai gali neišpildyti kliento lūkesčių, jei bus pasirinkti tik pagal prekės ženklą, o ne pagal reikiamas specifikacijas. Siekiant įsigyti tinkamiausią kompresorių svarbu įvertinti aukščiau minimas specifikacijas ir ypatybes, o tada rinktis patraukliausią ir kainos atžvilgiu prieinamą variantą.

Žinome, kad šiuolaikinis pirkėjas retai renkasi prekę, nepasidomėjęs atsiliepimais, neįvertinęs kitų asmenų patirties. Tad pristatome Lietuvoje populiariausius ir paklausiausius kompresorių prekės ženklus.

Atlas Copco kompresoriai: specialistų vertinamas, kaip prekės ženklas, kuris siūlo geriausią kokybę kainos atžvilgiu. Taip pat šis prekės ženklas siūlo kompresorius tiek profesionaliam, tiek buitiniam naudojimui.

Šis kompresorius išskirtinis tuo, jog naujesni jo modeliai komplektuojami su specialiu freoniniu džiovintuvu, kuris tiekia švarų, sausą orą – tai padidina sistemos patikimumą, leidžia išvengti brangiai kainuojančių prastovų ir užtikrina gerą produkto kokybę. Atlas Copco kompresoriai turi veiksmingą šilumokaitį, kuris užtikrina nedidelius slėgio nuostolius. Apskritai, renkantis naujesnį šio prekės ženklo modelį, reikėtų žinoti, kad jis pasižymi itin efektyviu energijos naudojimu, tvarumu, inovacijomis ir ilgalaikiu patvarumu.

Ingresoll rand kompresoriai: ekspertų rekomenduojamas prekės ženklas, pasižymintis tvirtumu bei patvarumu. Buitiniam naudojimui skirti kompresoriai veikia itin sklandžiai ir yra vertinami netgi profesionalų. Prie pagrindinių šio prekės ženklo kompresorių privalumų reikėtų priskirti tokias savybes kaip aukštesnė suspausto oro kokybė, lengvesnis valdymas, mažesnė gedimų tikimybė ir mažesnės eksploatavimo išlaidos. Tai nulemia ištobulinta kompresoriaus gamybos technologija ir paties proceso tikslumas.

Kaeser kompresoriai: šio gamintojo kompresoriai pasižymi tuo, jog net ir buitiniai bei mažai energijos naudojantys įrenginiai gaminami su papildomomis patogumo ypatybėmis. Profesionalų vertinama ypatybė: apsauga nuo perkaitimo, ją turi kai kurie Kaeser kompresorių modeliai. Gamintojas stengėsi, kad išmaniai naudont suspaustą orą būtų užtikrinamas efektyvumas ir taupoma energija. Didžiausiais šio prekės ženklo kompresorių privalumais galima laikyti lanksčią suspausto oro valdymo sistemą, itin didelį našumą, labai didelį patikimumą (veikimo metu), saugumą.

Doosan kompresoriai: šis prekės ženklas pasižymi ilgaamžiškumu, patikimumu bei stabilumu. Tarp šio prekės ženklo kompresorių modelių yra tokių, kurie turi išskirtinai patvarų variklį, pasižymi labai patogiu valdymu, todėl idealiai tinka nuomos kompanijoms, kuriose naudotojai dažnai nebūna profesionaliai apmokyti. Be to, dažnai yra galimybė keisti važiuoklę, jei kompresorių reikia montuoti tiesiog ant sunkvežimio.

Compair kompresoriai: Viską pasako tai, kad Compair yra lyderiaujantis kompresorių gamintojas visame pasaulyje. Tai reiškia, kad jis siūlo pasauliniu mastu pripažintus kompresorius – skirtingų modelių, skirtingų tipų ir skirtingomis techninėmis specifikacijomis. Priklausomai nuo poreikio, galima rinktis itin profesionaliai sukomponuotus kompresorius (su papildomomis funkcijomis ir galimybėmis) arba šiek tiek paprastesnius, su minimalesne komplektacija.

Siekiant įsigyti ilgaamžį ir tinkamai tarnaujantį įrenginį svarbu atidžiai išstudijuoti, kokios ypatybės reikalingos darbui atlikti. Tik tinkamai įsivertinus aplinkybes įmanoma išsirinkti tinkamiausią įrangą, kuri išpildys keliamus lūkesčius.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą