MONTUOJAMOS IR PRIKABINAMOS ŠIENAPJOVĖS

0

Savo darbo dieną pradedant ir baigiant laukuose, būtina apsirūpinti tvariomis, patikimomis ir galingomis technikomis, tvirtomis mašinomis. Tačiau nemažiau svarbus kriterijus – malonumas dirbti. Atsižvelgdami į tai, žinomi ūkio technikos gamintojai – Kuhn, AGM, Befco, CLAAS, GMR, Krone, Maschio, Peruzzo, Ransomes, Sitrex, Ventura ir kt. – sukūrė puikiomis savybėmis pasižyminčias montuojamas ir prikabinamas šienapjoves.

Beje, gamintojai turi svarbų patarimą – prieš įsigydami savo poreikiams tinkamiausią šienapjovę, įvertinkite turimo ūkio plotus, dydį ir darbo sąlygas, nes nuo to priklauso į kokią šienapjovių rūšį geriausia investuoti.

Šienapjovių klasifikacija

Paprastai žinomi šienapjovių gamintojai – AGM, Befco, CLAAS, GMR, Maschio, Peruzzo, Ransomes, Sitrex, Ventura, Samash ir kt. – siūlo kelias šienapjovių rūšis: pagal eksploatavimo būdą (pakabinamos, prikabinamos, montuojamos arba sudėtinės), pagal disko tipą (būgninės arba diskinės) ar kitus konkretiems darbams aktualius šienapjovių parametrus.

Vertėtų žinoti, kad pagal eksploatavimo būdą (pakabinamos, prikabinamos, montuojamos arba sudėtinės) šienapjovės pasirenkamos atsižvelgiant į ūkio dydį. Tokios rūšies šienapjovės optimaliausias ir ekonomiškiausias variantas dirbant mažuose ar vidutinio dydžio ūkiuose, nes jos dažniausiai pakabinamos ar prikabinamos prie vidutinės galios traktoriaus.

Tuo tarpu pagal disko tipą (būgninės arba diskinės) šienapjovės pasirenkamos dėl savo savybių. Pavyzdžiui būgninio disko tipošienapjovės tinkamiausios dirbant su mažos galios traktoriumi, nes jų reduktorius lengvai perduoda galią pavarai. Jos sunkiai pamainomos tuomet, kai reikia pjauti itin žemai.

Kokią naudą suteikia žinomų gamintojų montuojamos ir prikabinamos šienapjovės?

Pripažinti šienapjovių gamintojai – AGM, Befco, CLAAS, GMR, Maschio, Peruzzo, Ransomes, Sitrex, Ventura ir kt. – siūlo montuojamas ir prikabinamas šienapjoves, kurios išsiskiria svarbiais privalumais.

  1. Pažangi veikimo technologija. Šienapjovės turi specialios formos tvirtinamas dalis, kurios garantuoja puikią pjovimo kokybę. Veikimo procesas gana paprastas – toje vietoje, kur peiliai pradeda tolti vienas nuo kito, maksimaliai persidengia peilių sukimosi apskritimai ir  yra gaunamas didesnis pjovimo plotas.

Be to,AGM, Befco, CLAAS, GMR, Maschio, Peruzzo, Ransomes, Sitrex, Ventura ir kt. gamintojų šienapjovėse naudojamos pažangios varžtų konstrukcijos, kurios užtikrina tikslų ir patikimą dalių sujungimą, visiškai atsparų sukimams ir įvairiems smūgiams. Tokiu būdu išvengiama suvirintiems sujungimams būdingo konstrukcijos susilpnėjimo.

Dar vienas svarbus montuojamų ir prikabinamų šienapjovių privalumų – joms gaminti naudojamas itin stiprus smulkiagrūdis plienas. Net ir esant labai didelėms apkrovoms, šienapjovių pažangi veikimo technologija užtikrina maksimalų pjovimo sijos eksploatavimo laiką.

  • Aukščiausia pašarų kokybė. Šienapjovės sukurtos taip, kad būtų užtikrintas optimalus lauko paviršiaus kopijavimas ir būtų maksimaliai tausojama velėna. Be to, ši technika atitinka svarbiausius kokybės ir pažangos standartus: mažesnį galios ir degalų poreikį, mažesnį (nei įprasta šienapjovėms) devėjimąsi, didelį darbo greitį ir švarų pašarą.

Yra atlikta nemažai tyrimų, kurie įrodė, jog kokybiškai ir pagal visus griežčiausius reikalavimus sukurtos šienapjovės žymiai sumažina pašalinių medžiagų kiekį pašaruose.

Žinomiausi šienapjovių gamintojai – AGM, Befco, CLAAS, GMR, Maschio, Peruzzo, Ransomes, Sitrex, Ventura ir kt. – deda visas savo pastangas, kad su jų šienapjovėmis būtų gautas aukščiausios kokybės pašaras.

  • Ekonomiškumas. Tai garantuoja plačios šienapjovės pavažos, kurios lemia mažą lauko paviršiaus slėgį ir tokiu būdų susikaupia mažiau masės, todėl ir pasipriešinimas – mažesnis.

Be to, pjovimo sija gali veikti esant sumažintiems sūkiams ir tai nedaro neigiamos įtakos pjovimo kokybei, tačiau padeda sutaupyti degalų.  

4. Komfortas. Populiariausių šienapjovių gamintojų, tokių kaip AGM, Befco, CLAAS, GMR, Maschio, Peruzzo, Ransomes, Sitrex, Ventura ir kt., šienapjovės gali ilgą laiką atlaikyti maksimalias apkrovas ir kartu užtikrinti aukščiausią pjovimo kokybę.

Be to, šienapjovės išsiskiria itin lengvu jos prikabinimu ir atkabinimu, ypač naudojant greito prikabinimo trikampį prikabinimo įrenginį. Taip pat šone ar gale montuojamos šienapjovės turi tvirtinimo kaiščius skirtinguose aukščiuose – tai ne tik palengvina, bet ir paspartina šienapjovės eksploatavimą.

Renkantis šienapjovę, reikėtų atkreipti dėmesį ir į tai, kad daugumoje šienapjovių yra sumontuoti apsauginiai gaubtai, pagaminti iš aukščiausios klasės nerūdijančio plieno, todėl į akis nekrenta pirmieji, kraštuose atsirandantys dėvėjimosi požymiai.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą