Market Trends Report Q4 2021

Rinkos tendencijų apžvalga: naudota sunkiosioji technika ir transporto priemonės, Europos leidimas, 2021 m. IV ketvirtis

0

Nemokama ataskaita, apžvelgianti pasiūlos ir paklausos tendencijas

Ketvirčio rinkos tendencijų ataskaitoje pateikiame vertingų įžvalgų apie naudotos įrangos rinkos tendencijas Europoje, remdamiesi duomenimis gautais iš Ritchie Bros. – pasaulinės sunkiųjų mašinų ir pramoninių transporto priemonių dispozicijos lyderės; ir Mascus – pirmaujanti Europos dėvėtos technikos pardavimų platforma.

Šiame leidime mes atidžiau pažvelgsime į parduodamų mašinų apimtį ir paskutinį 2021 m. ketvirtį užregistruotą karjerinių savivarčių, ekskavatorių, vidutinės galios ekskavatorių, ratinių ekskavatorių, vikšrinių buldozerių ir visureigių kranų paklausą.

Statistika, pagrįsta Mascus skelbimais, rodo akivaizdų įrangos atsargų sumažėjimą mūsų klientų aikštelėse, o vidutinis parduodamos naudotos technikos amžius auga. Ta pati tendencija pastebima ir aukcione parduodamose aikštelėse, kur didėja ir mašinų amžius, ir kainos “.

Johan Lustig
Product Manager, Valuation Services

Žemiau pateikiamas apžvalgos pavyzdys

Visureigiai kranai

2021 m. parduodamų visureigių kranų kiekis 2021 m. ketvirtąjį ketvirtį išliko didesnis, palyginti su ankstesniais metais. Šių kranų paklausa Europoje viršijo 2020 m. ketvirtąjį ketvirtį 32% , tai rodo tiesioginiai skambučiai pardavėjams ir užklausos el. paštu.

Visureigių kranų skelbimai Mascus Europoje

5 populiariausi prekių ženklai ir populiariausios šalys

Paskutinį 2021 m. ketvirtį Liebherr buvo paklausiausias visureigių kranų prekės ženklas Europoje. Šie duomenys pagrįsti pirkimo užklausų (el. laiškų, skambučių) pardavėjams skaičiumi. Didžiausia paklausa buvo Nyderlanduose ir Vokietijoje.

Top demand for all-terrain cranes on Mascus during Q4 2021

Ekskavatoriniai krautuvai

Vidutinė ekskavatorinių krautuvų kaina parduota per Ritchie Bros. aukcionus Europoje išaugo +44%

2021 m. ekskavatorių krautuvų, parduodavimai per „Ritchie Bros.“ pardavimo kanalus, baigėsi itin sėkmingai – ketvirtąjį ketvirtį parduotų vienetų skaičius išaugo beveik dvigubai, palyginti su ankstesniais metais.

2021 m. 4 ketv. ekskavatorinių krautuvų parduotų per Ritchie Bros. Europoje

Šių vienetų vidutinės kainos ketvirtąjį ketvirtį augo +44%, palyginti su 2020 m. JCB išliko prekių ženklų sąrašo viršuje ir ketvirtąjį ketvirtį parsidavė daugiausiai vienetų. Nyderlandai, Ispanija ir Italija buvo trys šalys, perkančios daugiausiai ekskavatorinių krautuvų.

Insights on backhoe loader sales through Ritchie Bros. channels in Europe

Prenumeruokite, kad gautumėte ataskaitas nemokamai ir sužinotumėte naujausias pramonės tendencijas.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą