KAIP NUSIPIRKTI GERĄ NAUDOTĄ TRAKTORIŲ? PASINAUDOKITE 5 PATARIMAIS!

0

Jei ketinate pirkti naudotą traktorių, tikriausiai domitės kokie gamintojai, kokie traktoriaus modeliai ar pagaminimo metai yra populiariausi, mėgstamiausi rinkoje. Tačiau taip pat dažnai prieš įsigyjant brangią techniką, ieškoma specialistų patarimų ar rekomendacijų, kaip įsigyti gerą ir kokybišką traktorių. Ne visada lengva pasakyti, ar naudotas traktorius buvo tinkamai prižiūrimas, tačiau yra keli aspektai į kuriuos būtina atsižvelgti ir atsakingai įvertinti. Štai penki labai svarbūs patarimai, kuriais naudinga pasinaudoti perkant naudotą traktorių.

Išsirinkite tinkamą traktoriaus tipą.

Ne visi traktoriai yra vienodi, todėl būtina atsižvelgti į jų tipą. Šiandieninėje rinkoje yra daug įvairių traktorių tipų ir modelių. Visuomet pardavėjui užduokite tikslingus klausimus, kurie padės susiaurinti tinkamiausio traktoriaus tipo ar modelio paiešką. Išskiriami pagrindiniai traktorių tipai: kompaktiški (maži) traktoriai (jie mažesni, naudojami kraštovaizdžiui formuoti ir smulkesnėms užduotims atlikti), įprasti (vidutiniai) traktoriai (jie didesni ir galingesni, nei kompaktiški traktoriai; galima įmontuoti įvairius priedus, kurie padidina traktoriaus funkcionalumą ir našumą), dideli traktoriai (skirti atlikti specializuotus lauko darbus; jie gali tempti padargus; tinkami dideliems ir labai dideliems ūkiams). Traktorių įsigyti reikia įvertinus savo darbų pobūdį, apimtis ir intensyvumą.

  • Įvertinkite tam tikras traktoriaus dalis.

Pirmiausia, patikrinkite traktoriaus saugos funkcijas (įdiegtas saugos sistemas, saugos diržus, saugos jungiklius. Naujesni traktorių modeliai turi apsaugos sistemas, o senesni modeliai – ne visada turi. Antra, patikrinkite, ar traktoriaus padangos nėra pernelyg nusidėvėjusios arba netolygios. Netinkamos padangos nebūtinai turi būti pirkimo sandorio nutraukimo priežastis, tačiau neužmirškite, kad padangų keitimas gali nemažai kainuoti. Trečia, atidarykite trakoriaus gaubtą ir patikrinkite specialiuosius skysčius, variklio alyvą, transmisijos alyvą. Ne mažiau svarbu yra įvertinti ir sankabos bei stabdžių pedalų susidėvėjimą – tai gali daug pasakyti apie tai, kaip buvo eksploatuojamas traktorius, ar jis buvo tinkamai prižiūrimas.

  • Atlikite vizualų technikos patikrinimą.

Apeikite aplink traktorių, pažiūrėkite, ar nėra žymių įlenkimų, rūdžių ar kitų defektų. Jei traktorius turi akivaizžių defektų, jis galėjo būti patyręs avariją arba tinkamai neprižiūrimas. O tai reiškia, kad jis gali būti ir mechaniškai netinkamas.

  • Įvertinkite, kiek valandų dirbo traktorius.

Traktoriaus prietaisų skydelyje yra valandų skaitiklis, kuris rodo, kiek valandų buvo eksploatuotas traktorius. Tai gali būti nelengva, ypač, jeigu traktorius yra stipriai naudotas. Pavyzdžiui, gali būti susibraižęs stiklas, trukdantis pamatyti dominančią informaciją. Jei valandų skaitiklis vis dar veikia, turėtumėte matyti, kad laikmatis tiksi tol, kol variklis įjungtas. Jei to nematote, negalite žinoti, kiek iš tikrųjų yra „naudotas“ traktorius.

  • Neužmirškite, kad traktorius, tai nėra automobilis

Jei ketinate nusipirkti naudotą traktorių, neprilyginkite to lengvojo automobilio pirkimui. Nors automobilių pirkimo patirtis gali būti naudinga keliais atžvilgiais, traktoriaus pirkimas iš esmės yra kitoks sandoris. Didžiausias skirtumas tarp jų yra eksploatavimo trukmė. Kokybiškas automobilis gali tarnauti 10–15 metų, o traktorius gali tarnauti kelis dešimtmečius ar dar ilgiau. Pirkti 25 metų senumo naudotą automobilį gal ir nėra geriausias pasirinkimas, tačiau 25 metų senumo traktorius, kuris buvo gerai prižiūrimas, gali puikiai atlikti savo funkcijas ir būti patrauklus sprendimas finansiškai.

Kai žinote, ko ieškoti norint įsigyti naudotą traktorių, galite priimti daug labiau pagrįstą sprendimą ir protingai investuoti savo pinigus. Atsižvelgę į duotus patarimus, įvertinę šį kontrolinį rekomendacijų sąrašą, tikėtina įsigysite traktorių, kuriuo ilgai būsite patenkinti.

Populiariausi taktoriai Lietuvoje yra: naudoti traktoriai John Deere, naudoti traktoriai New Hollandnaudoti traktoriai Massey Ferguson ir kt. Tačiau ne visada tai, kas populiariausia rinkoje yra tinkamiausia jums. Tad rinkitės tai, kas labiausiai atitiktų jūsų poreikius. Mascus siūlomas naudotų traktorių asortimentas išties labai platus. Mascus naudoti traktoriai – lyderiaujantys Lietuvoje!

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą