2019 metų dėvėtos sunkiosios technikos ir vilkikų apžvalga

0

Mascus ataskaita

Skelbdama daugiau nei 430 000 naudotų sunkiųjų mašinų ir sunkvežimių, „Mascus“ yra viena didžiausių pasaulyje internetinių prekybos platformų, skirtų pirkti ir parduoti naudotą statybinę, kasybos, miškininkystės, žemės ūkio, krovimo ir kėlimo, komercinio transporto priemones. Bendrovė veikia 20 metų, veikia iš 33 biurų visame pasaulyje ir palaiko 54 domenus 38 kalbomis.

Kam skirta ši ataskaita?

Būdami pasauline internetine platforma, kurioje skelbiama daug naudotų sunkiųjų mašinų ir sunkvežimių, parduodamų visame pasaulyje, ir kurią kas mėnesį aplanko daugiau nei 3,7 mln. , turime galimybę sukaupti daug svarbios statistikos apie šią pramonę. Šiame tyrime mes dalinamės verslo įžvalgomis, kurios atspindi pasaulinę naudotų sunkiųjų mašinų ir sunkvežimių paklausą 2019 metais.

Metinė ataskaita yra „Mascus“ svetainės veiklos šiose srityse santrauka: auditorija, turinys ir paklausa, atspindinti visą mūsų platformos veiklos specifiką.

1. Auditorijos apžvalga

Auditorija tebėra vienas iš pagrindinių mūsų prioritetų ir mes nuolat dirbame, kad visame pasaulyje padidintume internetinio srauto kokybę ir apimtį mūsų klientams. 2019 m. „Mascus“ apsilankė beveik 25 mln. unikalių pirkėjų ir pardavėjų, tai yra 4% daugiau nei 2018 m. Paklausa ar susidomėjimas naudotų sunkiųjų mašinų ir sunkvežimių pirkimu išliko didelis, kaip ir 2018 m. mes taip pat matėme 7% padidėjusį mobilųjį srautą. 2019 m., palyginti su 2018 m.

Kadangi daugiau nei pusė vartotojų lankosi mūsų svetainėse naudodamiesi mobiliuoju telefonu, mes vis daugiau ir daugiau skiriame dėmesio „Mascus“ App, kuri užtikrina greitą prieigą prie sąrašų ir skiria pirkėją nuo pardavėjų tik vieno skambučio paspaudimu.

„Mascus“, apsilankymų pagal įrenginių kategorijas 2019 m. auditorijos pasiskirtsymas: 51,27% mobiliųjų telefonų, 41,50% stalinių kompiuterių, 7,23% planšetinių kompiuterių. Pirkėjams tampa vis patogiau ieškoti naudotų sunkiųjų mašinų ir sunkvežimių iš savo mobiliųjų prietaisų, nenaudojant stalinių kompiuterių. 2018 m. pabaigoje paleista „Mascus“ App turi 20 000 vartotojų auditoriją kiekvieną mėnesį. Programą galima naudoti „Android“ ir „iOS“ platformose.

Mobile vs Desktop vs Tablet traffic on Mascus in 2019

Kaip ir tikėjomės, mobiliųjų telefonų srautas padidėjo beveik 6% 2019 m., O stalinių kompiuterių srautas prarado 4%, palyginti su 2018 m.

PATARIMAS: Gamintojai, dyleriai ir naudotos įrangos prekybininkai turėtų užtikrinti, kad jų įmonės svetainė būtų patogi mobiliesiems. Mascus gali padėti pritaikyti naudotos įrangos svetainę, daugiau informacijos rasite čia.

Stebint mūsų lankytojų geografiją, 80,64% apsilankymų atkeliauja iš Europos, 7,79% iš Azijos ir 7,66% iš Amerikos. Taigi dauguma šalių yra iš Europos. Tačiau Jungtinės Valstijos pakilo iš trečiosios vietos į pirmąją vietą 2019 m., Kalbant apie „Mascus“ svetainę lankančių vartotojų skaičius, padidėjo 25% palyginus su 2018 m.

Total traffic (Users and Sessions) coming to Mascus in 2019 – Top 20 countries

Remiantis demografiniais rodikliais, kaip ir tikėtasi, didžioji dauguma mūsų vartotojų yra vyrai (78,58%), o mažiau nei ketvirtadalis yra moterys (21,42%). Daugiau nei pusė mūsų vartotojų yra 35–44 (28 proc.) ir 25–34 (27 proc.) amžiaus grupės, po jų seka 45–54 metų (21 proc.) Ir 55–64 metų (12 proc.) vartotojai.

Age and gender of Mascus users in 2019

Nors dauguma mūsų auditorijos ateina iš interneto, lankymasis tiesioginiuose renginiuose, susijusiuose su pramonės šakomis, kuriose dirbame, ir susitikimas su vartotojais ir klientais asmeniškai visada yra mūsų vietinių komandų prioritetas. 2019 m. turėjome stendą 30 svarbių mugių ir pramonės parodų (tokiose kaip „Bauma“ (Miunchenas), „CTT Bauma“ (Maskva), „Agritechnica“, „Solutrans“, „BICES“, „MAXPO“ ir kt.) Ir aplankėme dar 60 parodų. Be didelių pramonės parodų, mūsų Mascus atstovai dalyvavo daugumoje „Ritchie Bros.“ aukcionų visame pasaulyje


2. Turinio apžvalga

2019 m. mes sutelkėme dėmesį į vertingesnių skelbimų pateikimą Mascus ir daugiau pasirinkimo galimybių potencialiems pirkėjams tiek vietiniu, tiek tarptautiniu mastu. Bendras naudotų sunkių mašinų ir sunkvežimių, įtrauktų į „Mascus“ 2019 m., skaičius (mėnesio vidurkis viršija 430 000 aktyvių skelbimų) rodo 7% padidėjimą, palyginti su ankstesniais metais.

Iš viso 2019 m. Mascus svetainėje buvo 5 084 300 aktyvių skelbimų (įskaitant aukcionus ir nuomojamą įrangą), iš kurių naujų 1 010 024 ir 1 439 116 pašalintų. Pašalinti skelbimai yra aiškus ženklas, kad mašinos buvo parduotos. 2019 m. mėnesio dinamika naujai įkeliamų skelbimų (skaičiuojami kiekvieno mėnesio pabaigoje kaip naujai paskelbtų tą mėnesį) ir pašalintų „Mascus“ skelbimų padidėjo 24%, palyginti su ankstesniais metais, o tai rodo aktyvesnę pasiūlą ir paklausą.

Total Active, New and Removed listings on Mascus in 2019

Kitame skyriuje mes dalijamės 3 populiariausiais naujų ir pašalintų skelbimų sąrašais pagal mašinos kategorijas ir prekės ženklą 2019 metais. Beveik pusė naujų 2019 m. Mascus skelbimų buvo naudojami statybinei įrangai.

Top 3 new listings on Mascus (by machine type and brand)

Žemės ūkio traktoriai ir vikšriniai ekskavatoriai ir toliau užima pirmąsias dvi pozicijas tiek naujuose, tiek pašalintuose „Mascus“ skelbimuose 2019 m. Trečioje pozicijoje sunkvežimiai matomi kaip trečia naujausia prekė, o krovininiai furgonai – trečia pagal dydį prekių rūšis.

Palyginti su ankstesniais metais, bendras išimtų / parduotų naudotų statybinių mašinų skaičius padidėjo 4%, o sunkvežimių ir kitų pramoninių transporto priemonių – 2%.

Top 3 removed listings on Mascus (by machine type and brand)


Jei panagrinėsime aktyvių skelbimų, esančių konkrečiuose sektoriuose, kilmės šalį 2019 m., JAV, Lenkija ir Prancūzija buvo 3 geriausios šalys, pasiūliusios didžiausią naudotos statybinės įrangos pasiūlą. Danijoje, Vokietijoje ir Švedijoje buvo daugiausiai naudotos žemės ūkio technikos Mascus skelbimų, o Ispanija, Nyderlandai ir JAV pirmavo transporto priemonių sąraše. Švedijoje, Lenkijoje ir Vokietijoje naudota miškų ūkio technika, išvardyta Mascus. Verta paminėti, kad 24 proc. Mascus puslapyje esančių krovimo įrengimų skelbimų yra kilę iš Vokietijos.

Apskritai, atsižvelgiant į visų sektorių skelbimus, 2019 m., palyginti su ankstesniais metais, dešimtyje geriausiųaktyviausių įvyko keletas pakeitimų. Nyderlandai nežymiai pranoko Prancūziją, o Jungtinė Karalystė pateko į aukščiausią vietą ir pakeitė Kiniją, kuri atsidūrė 9-oje pozicijoje.

Top 10 countries with most active listings on Mascus during 2019
Top 3 new listings and removed listings per sector

3. Paklausos apžvalga

Potencialūs pirkėjai, ieškantys naudotos įrangos, turi du paprastus variantus, kaip susisiekti su Mascus pardavėjais: siųsti kontaktines užklausas el. paštu arba skambinti tiesiogiai pardavėjui. Konkreti informacija, kurią mes surinkome apie užklausas, gautas iš el. paštu, suteikia vertingų įžvalgų apie labiausiai ieškomus mašinų ir transporto priemonių tipus bei prekės ženklus kiekviename sektoriuje, pirkėjų buvimo vietą, taip pat vietą, kur yra parduodamos mašinos ir transporto priemonės. Todėl mes išanalizavome statistiką apie pirkimo užklausas el. paštu, o ne telefono skambučiuis, nes ši metrika suteikia išsamesnius duomenis.


Per 2019 m. „Mascus“ el. paštu gautų pirkimo užklausų procentas sudarė 25% visos praėjusiais metais užregistruotos paklausos ir, palyginti su ankstesniais metais, padidėjo 3%. 58 proc. sudarė paspaudimų parodančių pardavėjų telefono numerį iš suinteresuotų pirkėjų, pasiekiančių „Mascus“ per stacionarius kompiuterius, o 17 proc. mobiliųjų telefonų vartotojų tiesioginiai telefono skambučiai. Kadangi mobiliojo ryšio srautas augo visus 2019 metus, bendras tiesioginių skambučių iš mobiliojo telefono ryšio skaičius nuo praėjusių metų padidėjo 5%.

Toliau pateiktos diagramos yra pagrįstos el. pašto užklausų vertėmis 2019 m.

Most requested machine types and brands in 2019 on Mascus via contact request emails


7 iš 10 „Mascus“ paklausiausių mašinų tipų priklausė naudotai statybinei įrangai, o tai pat pagrindžia didelį procentą naudotos statybų technikos skelbimų, esančią Mascus, sudarančių beveik pusę mūsų svetainėje naudotos įrangos pasiūlymų 2019 m.

Įdomus faktas yra tai, kad buldozeriai iškrito iš šio 10 populiariausių tipų mašinų sąrašo ir buvo pakeisti miškovežiais .

Toliau savo ataskaitoje mes išsamiau išnagrinėsime 2019 m. „Mascus“ paklausiausias naudotos įrangos mašinų rūšis ir prekės ženklus pagal sektorių.

Demand on used construction equipment in 2019

Caterpillar“ užtikrintai užėmė pirmąją vietą pirkėjų susidomėjime statybinės technikos prekių ženklais, po jų sekė „Volvo“ ir JCB, o dauguma kontaktinių užklausų, kurias gavo naudotos statybinės technikos pardavėjų, buvo dėl vikšrinių ekskavatorių ir ratinių krautuvų.

Demand on used agriculture equipment in 2019

Žemės ūkio sektoriuje 2019 m. paklausiausios naudotos mašinos buvo traktoriai, ypač „John Deere“ modeliai .


Demand on used trucks in 2019

Daugiausia transporto sektoriuje užklausų buvo vilkikams, o „Mercedes-Benz“, „Volvo“ ir „Scania“ išliko populiariausiais prekių ženklais – 2019 m.

Demand on used material handling equipment in 2019

Remiantis kontaktiniais užklausų skaičiais, didžiausia naudotų šakinių krautuvų paklausa buvo dyzeliniams šakiniams krautuvams, tris kartus didesnė, palyginti su susidomėjimu, kurį kelia elektriniai šakiniai krautuvai.Linde“, „Toyota“ ir „Hyster“ buvo paklausiausi prekės ženklai .

Demand on used forestry equipment in 2019

Miškininkystės sektoriuje dauguma pirkėjų domėjosi „John Deere“ įranga ir dažniausiai norėjo nusipirkti naudotų miškovežių, harvesterių ir medienos smulkintuvų.In the forestry sector, most buyers were interested in John Deere equipment and usually looking to buy used forwardersharvesters and wood chippers.

Daugiausia el. pašto užklausų pateikė šios šalys (mes tai vadiname paklausos kilme):

Top 20 countries sending contact request emails & Top 10 countries sending contact requests emails by sector

Iš viso Jungtinė Karalystė išsiuntė daugiausiai el. pašto užklausų dėl naudotos įrangos, tai sudarė 11% visos paklausos, Prancūzija (5 proc.) .

Du trečdaliai statybinės technikos užklausų atėjo iš Jungtinės Karalystės . Palyginti su ankstesniais metais, pastebėjome padidėjusį susidomėjimą statybinei įrangai iš Prancūzijos (padidėjo 34 %), taip pat iš Vokietijos (padidėjimas 15%).

Panaudotos žemės ūkio technikos pirkimo užklausų daugiausiai atėjo iš: Prancūzijos (50 proc.), Jungtinės Karalystės (19 proc.) ir Švedijos (17 proc.).

Išvados

Norėdami susumuoti šią ataskaitą apie naudotų sunkiųjų mašinų ir sunkvežimių rinką 2019 m., pateikiame keletą išvadų:

  • Kadangi naudotos įrangos pasiūla 2019 m. nuolat augo, o skelbimų skaičius padidėjo 7%, palyginti su ankstesniais metais, paklausa padidėjo 3% remiantis el. pašto užklausomis, palyginti su 2018 m..
  • Naujų ir pašalintų skelbimų dinamika, palyginti su praėjusiais metais, padidėjo 24%.
  • Žiniatinklio srautas (tiesioginis ir natūralus) 2019 m. „Mascus“ išaugo 3%, palyginti su 2018 m., Mobiliųjų srautas pastebimai padidėjo 7%, palyginti su 2018 m.
  • Daugiausia naudotos sunkiosios technikos, paskelbtos „Mascus“, buvo statybų sektoriuje (maždaug pusė visos pasiūlos), tačiau naudotų sunkvežimių dalis padidėjo 3%, palyginti su 2018 m.
  • Pardavėjai iš JAV, Vokietija ir Lenkija Mascus svetainę naudojo dažniausiai norėdami parduoti sunkiąją techniką.
  • Vikšriniai ekskavatoriai ir traktoriai vėl buvo geidžiamiausi Mascus skelbiamų mašinų tipai, o tarp potencialių pirkėjų populiariausios sunkiosios technikos prekės ženklas buvo „Caterpillar“ ir „Volvo“
Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą