BOBCAT KRAUTUVŲ TIPAI, KURIUOS ĮSIGYTI SIŪLO MASCUS

0

„Bobcat“– amerikiečių žemės ūkio ir statybinės įrangos gamintoja, kokybišką techniką rinkai siūlanti jau kelis dešimtmečius. Šis gamintojas siūlo technikos ir įrangos – krautuvų, ekskavatorių, kompaktiškų komunalinių automobilių, traktorių ir pan. – įvairiems darbams. Pavyzdžiui, statybų darbams, kasimo darbams, aplinkos tvarkymo ar priežiūros darbams ar netgi sniego kasimo darbams. „Bobcat“ įranga pasirenkama ir tada, kai reikia pakrauti ar perkelti smulkias (birias) medžiagas, tiesti komunikacijas ar išgauti naudingas iškasenas. „Bobcat“ naudoti krautuvai yra įvairių tipų ir juos rinktis reikėtų pagal planuojamų atlikti darbų pobūdį. Ši technika yra daugiafunkcė, gali būti naudojama su daugybe priedų ir gali padėti atlikti įvairaus sunkumo ir dydžio darbus. „Bobcat“ jau daugybę metų garsėja gaminamais ir rinkai siūlomais krautuvais – nuo kompaktiškų iki labai didelių.

Kuo skiriasi „Bobcat“ ratinis krautuvas nuo vikšrinio krautuvo?

Tarp „Bobcat“ populiariausiųjų – ratiniai krautuvai ir vikšriniai krautuvai. Pagrindinis šių krautuvo tipų skirtumas yra tas, kad vienas turi ratus, o kitas – vikšrus. Tačiau abu gali atlikti panašias užduotis (kasti, pakelti, perkelti, tvarkyti aplinką ar kraštovaizdį ir t. t.). Pagrindinis veiksnys, nulemiantis krautuvo pasirinkimą, yra darbo sąlygos. Ratinis krautuvas gali greitai manevruoti ant kietos žemės, bet jis nėra tinkamas naudoti ant minkšto pagrindo. Taip yra dėl to, kad ratai negali paskirstyti technikos svorio taip tolygiai, kaip tai daro vikšrai. Didesnis vikšrų paviršiaus plotas mažiau veikia minkštą žemės pagrindą ir sumažina slėgio taškus. Ratiniai krautuvai lengviau transportuojami (bet ši savybė labai priklauso nuo krautuvo modelio), o vikšrinį krautuvą patogiau valdyti dėl to, kad jis nuolat turi sąlytį su žeme.

Taip pat vikšriniai krautuvai yra daug stabilesni ant statesnio paviršiaus, nes turi daugiau sukibimo, todėl puikiai tinka darbui aplink šlaitus ar kalvas. MASCUS siūlomi „Bobcat“ krautuvų tipai – tiek naudoti vikšriniai krautuvai, tiek naudoti ratiniai krautuvai – yra skirtingų modelių, nuo kurių priklauso jų eksploatacinės savybės, pajėgumai ir, žinoma, kaina.

„Bobcat“ mini krautuvai – tik mažos apimties darbams ir mažoms erdvėms?

Šis „Bobcat“ krautuvo tipas leidžia profesionaliai gabenti ar pervežti birius (smulkius) krovinius.  Didžiausias jo išskirtinumas – kompaktiškumas. Jie idealiai tinka dirbant mažose erdvėse, lengvai pravažiuoja net labai ribotose vietose ir yra patogūs valdyti. Be to, mini krautuvai yra itin manevringi, su jais galima lengvai sukrauti krovinius tiksliai į reikiamas vietas ir pasinaudojant kaušu lengvai perkrauti įvairias birias medžiagas. Daugiau manevringumo krautuvui suteikia specifiniai  ratai.

Dar vienas ypatumas, kodėl vertinami „Bobcat“ mini krautuvai – jų funkcionalumas. Su šia technika galima dirbti labai įvairius darbus, nes prie jos nesunku primontuoti papildomų konstrukcinių elementų, kurie technikai suteikia papildomų privalumų ir palengvina darbų atlikimą. O į konstrukciją įtraukti tokie mechanizmai kaip automatinis kėlimo reguliavimo mechanizmas ar hidrostatinės transmisijos, stipriai palengvina operatoriaus darbą, padeda lengviau įveikti iškylančias problemas.

Tad jeigu jums reikalinga technika, kuri padėtų atlikti mažesnės apimties, mažesnio intensyvumo darbus arba jūsų darbo vieta yra ribota, tai „Bobcat“ naudoti mini krautuvai – kaip tik jūsų atvejui.

„Bobcat“ teleskopiniai ratiniai krautuvai – kai reikia itin kompaktiškos technikos

Šis krautuvo tipas – kompaktiškas, manevringas, didelio pravažumo (net ir labai siaurose vietose), juos lengva valdyti. Teleskopiniai ratiniai krautuvai išsiskiria savo keliamąja galia, strėlės parametrais. Pavyzdžiui, grūdams krauti gali pakakti penkių metrų krautuvo strėlės, o šiaudų rulonams sukrauti geriau rinktis septynių ar ne devynių metrų krautuvo strėlės.

Be to, teleskopiniai krautuvai tinkami naudoti bet kuriuo metų laiku – tai itin vertina naudotojai. Ūkininkų skaičiavimu, teleskopiniai krautuvai per metus gali išdirbti iki 1000 valandų – o tai žymiai ilgesnis laikas, nei dirbant su kitos rūšies technika.

„Bobcat“ naudoti teleskopiniai krautuvai – protingas pasirinkimas, kuomet galima turėti ne tik kokybišką techniką, bet ir įsigyti ją iškart su reikalingais priedais.

„Bobcat“ asortimente ir krautuvai su šoniniu pasukimu – universaliausias pasirinkimas

Lietuvoje labai dažnai pasirenkamas krautuvas su šoniniu pasukimu. Veikiausiai jo paklausą nulėmė tokios savybės kaip universalumas, manevringumas, patikimumas ir saugumas. „Bobcat“ gamindamas krautuvus su šoniniu pasukimu stengiasi užtikrinti kuo didesnį saugumą krautuve dirbančiam operatoriui. Taip pat šis krautuvo tipas turi teleskopines strėles, kurios padeda operatoriui išlaikyti atstumą nuo krovinių. Ši savybė itin aktuali, kai dirbama su kenksmingomis medžiagomis, chemikalais ar pavojingai judančiais mechanizmais.

„Bobcat“ naudoti krautuvai su šoniniu pasukimu – daugybės modelių, skirtingų pagaminimo metų ir techninių parametrų.

Žinomiausi gamintojai rekomenduoja prieš įsigyjant krautuvą, įvertinti jo naudojimo sritį – su kokiomis medžiagomis bus dirbama, kas bus transportuojama. Taip pat reikia įvertinti krautuvo eksploatacijos sąlygas ir aplinkos sąlygas. Nuo pastarųjų stipriai priklauso kokį krautuvo tipą pasirinkti. Pavyzdžiui, krautuvai su varomaisiais varikliais išskiria išmetamąsias dujas, todėl jais geriausia naudotis lauke, o ne viduje. Lietuvoje vienas iš paklausiausių krautuvų gamintojų – „Bobcat“, tačiau pasirinkimo galimybių yra daug. MASCUS naudotis technikos asortimente – naudoti krautuvai kiekvieno poreikiams ir galimybėms.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą