BETONO SMULKINTUVŲ IR AKMENŲ TRUPINTUVŲ PREKIŲ ŽENKLŲ APŽVALGA: MASCUS ASORTIMENTAS

0

Tam tikrų darbų kategorijai, ypač statybų ar įvairių griovimo darbų sektoriuje, reikalinga speciali technika ir įrenginiai. Pavyzdžiui, betono trupintuvai ar smulkintuvai. Šis įrenginys gali būti naudojamas karjeruose, kasyklose ar prireikus sutrupinti natūralius akmenis, įrenginį taip pat galima naudotis ir sprendžiant tvarkos (valymo darbų) problemas bei norint reikšmingai sumažinti minėtų darbų išlaidas.

Tinkamai pasirinkti betono smulkintuvai ir akmenų trupintuvai gali nepriekaištingai atlikti darbą net labai ekstremaliomis darbo sąlygomis

Rinkoje yra nemažai gamintojų – „Fabo“, „JBS“, „Kinglink“, „Kleemann“, „Liming“, „McCloskey“, „Mets“, „Minyu“, „PowerScreen“, „Sandvik“, „Svedala“, „Terex“, „White Lai“ ir kt. – siūlančių kokybiškus, patikimus ir tvirtus betono smulkintuvus, kurie betono ar statybinio laužo atliekas sutrupina labai greitai. Be to, kokybiškai gaminamų betono trupintuvų konstrukcija suteikia minimalų dilimą ir padidina atsparumą gniuždymui. Renkantis smulkintuvą ar trupintuvą, reikėtų atkreipti dėmesį į kelis jų vertinimo kriterijus – tipą ir kaušo dydį. Taip pat naudinga atkreipti dėmesį ir į rinkoje populiariausius betono smulkintuvų prekės ženklus.

Betono smulkintuvai ir jų tipai. Išskiriami penki pagrindiniai betono smulkintuvai ar akmenų trupintuvai: kilnojamas (nešiojamas) betono trupintuvas, mobilusis betono trupintuvas, mažas betono trupintuvas, ekskavatoriaus betono trupintuvas ir kaušinis trupintuvas. Nešiojamas akmens smulkintuvas išsiskiria dideliu lankstumu ir puikiai tinka betono atliekoms apdoroti. Tai labai ekonomiškas pasirinkimas, nes leidžia sutaupyti daugiau laiko ir pinigų, skiriamų transportavimui ir darbui. Mobilaus betono smulkintuvo išskirtinis bruožas – dažniausiai naudojamas vikšrinis tvirtinimo būdas, todėl jis labai manevringas, laisvai judantis ir gali būti valdomas nuotolinio valdymo pulteliu. Maži betono trupintuvai daugiausia naudojami smulkinti su maža galia, jį idealiai tinka naudoti statybų aikštelėse. Maži betono trupintuvai  gali apdoroti tik mažesnes betonines medžiagas. Betono trupintuvas ekskavatoriui gali palengvinti betono, sumaišyto su purvu ar kitų statybų laužu, apdorojimą. Paprastai šio tipo smulkintuvas ar trupintuvas išsiskiria patvarumu ir stiprumu, jo gamybai naudojamas dilimui atsparus plienas. Toks smulkintuvas pagerina ekskavatoriaus universalumą. Jis dažniausiai naudojamas betoninėms plokštėms, sienoms ir tiltų paklotams šalinti. O trupintuvas-kaušas labai pravartus, kai reikia vietoje sutrupinti (susmulkinti) inertines medžiagas ir atliekas statybų aikštelėje. Šis betono smulkintuvo tipas yra geriausias sprendimas mažoms ar vidutinėms darbo apimtims.

Renkantis betono trupintuvus ar akmenų smulkintuvus svarbu įvertinti tokius parametrus kaip svoris (t), našumas (t/h), maitinimas ir galia (kW).

Betono smulkintuvo kaušo dydis. Jie būna maži, vidutiniai ir dideli. Pagal tai skirstomas ir trupinimo mastas:  stambus (kai gabalų dydis suskaldžius siekia 80–200 mm), vidutinis (kai gabalų dydis suskaldžius siekia 20–80 mm) ir smulkus (kai gabalų dydis suskaldžius siekia 2–20 mm). Smulkintuvo kaušo dydį reikėtų rinktis ir atsižvelgiant į darbo apimtis.

TOP betono trupintuvų prekių ženklai: kas populiariausia Lietuvoje?

MASCUS asortimente yra daugybė naudotų betono smulkintuvų ir akmenų trupintuvų. Čia galima rinktis iš tokių gamintojų kaip „Fabo“, „JBS“, „Kinglink“, „Kleemann“, „Liming“, „McCloskey“, „Mets“, „Minyu“, „PowerScreen“, „Sandvik“, „Svedala“, „Terex“, „White Lai“ ir kt. Tačiau tarp populiariausių išlieka kelių gamintojų naudoti betono smulkintuvai.

#1 Svedala betono trupintuvai

Svedala – tai Švedijos gamintojas, rinkai gaminantis patikimus, aukštos klasės betono smulkintuvus ir kitą techniką. Svedala naudoti betono trupintuvai itin tinkami nepavojingosioms statybinėms atliekoms, pavyzdžiui, betonui, plytoms, bituminiams mišiniams, čerpėms ar keramikai smulkinti.

#2 Sandvik betono trupintuvai

Sandvik – Švedijos inžinerijos įmonė, kuri specializuojasi ne tik statybos ir kasybos srityse, bet ir daugelyje kitų sferų: metalo pjovimo ir plieno lydinių darbai, skaitmeninių elementų ir priedų gamyba bei kt. Kai kurie Sandvik naudoti betono trupintuvai turi įvairių priedų – galingą elektrinį variklį, komfortišką elektros valdymo skydelį, specialų montavimo rėmą bei atsargines dalis – kurie stipriai pagerina darbo sąlygas ir duoda našesnių rezultatų.

#3 Liming betono trupintuvai

Liming – Kinijoje itin populiarus gamintojas, kuris siūlo daugybę skirtingų betono smulkintuvų ar akmenų trupintuvų modelių. Ši technika išsiskiria tokiomis savybėmis kaip didelis smulkinimo laipsnis, gerai paskirstytas galutinio produkto dydis, saugi ir patikima sistema, lengva ir patogi prižiūra, paprasta sandara, sklandus veikimas ir mažos priežiūros išlaidos. Naujesni Liming naudotų betono trupintuvų modeliai skleidžia mažai triukšmo ir mažai dulkių.

Jei vis dvejojate, ar verta investuoti į naudotą techniką, pasidomėkite, kokie yra MASCUS naudotos technikos privalumai. Tai išties nėra tik finansinė nauda. Tai ir  išsaugota technikos vetrė, ir labai plačios galimybės rinktis, ir daugybė kitų pranašumų!

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą