AMAZONE žemės ūkio technika šių metų rudens darbams

0

    Po labai šilto praėjusių metų rudens ir intensyvios rudeninės sėjos, gerai peržiemoję žiemkenčiai, jau neša labai gerą derlių. Šiemet, Lietuvoje nusistovėję taip pat gana šilti orai paankstina ir javapjūtės pradžią, todėl rudens sėjos darbams reikia ruoštis jau dabar. Darbų sėkmė priklausys nuo žemės ūkio technikos parinkimo, agregatų sukomplektavimo našiam ir kokybiškam darbui. Tiems, kurie nors kiek abejoja turimos technikos parengimu didesnei darbų apimčiai atlikti ar jos patikimumu, jau dabar turi rūpintis naujomis mašinomis. Pirmiausia ypatingas dėmesys turėtų būti skirtas patikimiems skutikliams ir kultivatoriams, kurie yra nepamainomi vyraujant sausiems orams, vėliau išryškės našių ir patikimų sėjamųjų svarba.

     Įvertinusi būsimų agregatų paklausą rudens darbams, AB „Lytagra“ sukaupė būtiniausių mašinų atsargas ir gali pasiūlyti žemdirbių ir laiko patikrintus kompanijos AMAZONE įvairaus darbinio pločio skutiklius ir sėjamąsias. Mašinas įsigijus, AB „Lytagra“ serviso mechanikai iš karto jas paruoš darbui ir apmokys ūkio operatorius jomis dirbti.

AMAZONE noraginiai ir diskiniai skutikai

Noraginis skutikas Cenius

Pakabinamas 3 eilių noraginis skutikas Cenius naudojamas tiek atliekant negilų ražienos dirbimą, tiek ir purenimą arimo gylyje. Noragai išdėstyti trimis eilėmis, o rėmas yra aukštai virš dirvos, todėl niekas netrukdo jos gerai įdirbti, net esant dideliam šiaudų kiekiui. Už kultivatoriaus sumontuoti spyruokliniai brauktuvai arba diskų poros tolygiai išlygina ir supurena dirvą. Darbinis agregato plotis nuo 3 m iki 4 m.  Darbinis gylis – iki 25 cm.

AB „Lytagra“ Lietuvos ūkininkams siūlo ir naujos kartos prikabinamus noraginius skutikus Cenius 2TX.  Jų darbinis plotis nuo 4 iki 8 metrų.  Šie skutikai turi 4 eiles noragų su spyruokline apsauga. Apsaugos suveikia esant 600 kg apkrovai. Už noragų eina eilė karpytų lyginimo diskų ir tankinimo volas (galima rinktis iš kelių variantų). Ši mašina puikiai dirbs net ir sunkiomis sąlygomis, o keisdami noragėlius žemę galėsite įdirbti nuo 8 iki 30 cm.

Prie šių skutikų galima montuoti padrikos sėjos sėjamąsias GreenDrill. Sėjamosios taip pat turi labai platų įvairių priedų ir komplektacijos pasirinkimą. Taigi galėsite susikomplektuoti pagal savo poreikius, nuo ekonomiškiausio iki pačio našiausio.

Diskiniai skutikai CATROS+

Tai pakabinama arba prikabinama žemės dirbimo mašina su dviem eilėm karpytų žemės dirbimo diskų, kurių skersmuo – 510 mm. Pirma diskų eilė reguliuojasi antros eilės atžvilgiu, taip pasiekiamas pilnas viso paviršiaus įdirbimas. Hidraulinis gylio reguliavimas leidžia neišlipant iš traktoriaus koreguoti dirvos dirbimo intensyvumą bei keisti dirbimo gylį. Darbiniai agregatų pločiai nuo 3 m iki 6 m. Darbinis gylis iki 15 cm. Nuo 4 iki 6 m darbinio pločio lankstomi skutikliai gali turėti užmontuojamą važiuoklę, kuri palengvina skutiko transportavimą iš vienos vietos į kitą, o lauke panaudojama kaip papildomas svoris. Skutikus pagal poreikį galima komplektuoti su kelių tipų volais.

Esant dar sunkesnėms darbo sąlygoms galima rinktis prikabinamą skutiką CERTOS TX. Tai didelis diskinis skutikas su integruota važiuokle ir dideliais 660 mm skersmens diskais. Su juo galima dirbti iki 20 cm gylyje. Didelio svorio mašina CERTOS TX užtikrina intensyvų organinių medžiagų įterpimą net ir sunkiose dirvose. Žemės dirbimo diskai nereikalauja papildomos priežiūros. Šis skutikas gali atlikti daug darbų: nuo ražienos įdirbimo, vidutinio gylio žemės dirbimo iki pievų ar pūdymų sudirbimo. Esant poreikiui yra galimybė montuoti padrikos sėjos tarpinių kultūrų sėjamąją GreenDrill. Skutikui Certos reikalinga traktoriaus galia: 4 m – nuo 180 AG; 5 m – nuo 220 AG; 6 m – nuo 270 AG.

Mechaninės ir pneumatinės AMAZONE sėjamosios

Mechaninės universalios sėjamosios D9

Pakabinama sėjamoji D9 naudojama viena arba kartu su rotoriniu stačiaašiu kultivatoriumi KG (freza). D9 išsiskiria tvirta rėmo konstrukcija ir didele sėkladėže. Naudojant dozavimo sistemą Vario-Control, galima labai tiksliai sėti nuo 2 iki 400 kg/ha. Šio modelio sėjamoji turi dvi eiles sėjimo diskų RoTeC, skirtų sėti suartoje ir minimaliai skustoje ražienoje.

Firmos AMAZONE kombinuotas sėjos agregatas D9/KG visus darbus atlieka vienu važiavimu. Kadangi sėklos tiksliai įterpiamos į sutankintą dirvą, pagerėja sudygimas, sutaupoma brangi sėkla. Dėl to pasiekiamas tolygus augalų vystymasis ir gausesnis derlius.

Dirbant kartu su freza Huckepack prikabinimo sistema transportavimo metu perkelia sėjamą arčiau traktoriaus, o tai sumažina viso padargo pakėlimui reikalingą jėgą.

Pneumatinė universali kombinuota sėjamoji CIRRUS

Šios sėjamosios būna trijų darbinių pločių: 3, 4 ir 6 metrų. Priklausomai nuo ūkininkų poreikių bei pasirinkto modelio gali būti su arba be trąšų įterpimo. Jos vienu metu atlieka kelias operacijas. Pirmiausiai yra įdirbama žemė. Šią operaciją atlieka dvi eilės žemės dirbimo karpytų diskų, kurie intensyviai purena trupina ir lygina dirvą. Šių diskų skersmuo yra 46 cm ir su jais galima dirbti iki 12 cm gylio. Šie diskai turi individualią apsaugą nuo akmenų ar kitų kliūčių, esančių dirvoje. Taip pat diskai nereikalauja didelės priežiūros, nes kiekvienas yra suteptas ir sandariai uždarytas. Po žemės dirbimo diskų darbus perima padanginis tankinimo volas: eglutės arba Matrix profilio (šis volas sutankina iki 80 proc. dirvos paviršiaus). Po tankinimo volo seka 2 eilės sėjimo diskų RoTeC Pro (metalinis diskas su plastikiniu disku, kuris palaiko gylį ir valo metalinį diską) arba TwinTeC (dvigubas metalinis diskas). Kiekvienas sėjimo diskas individualiai kopijuoja dirvos paviršių. Dviejų diskų Sistema TwinTeC leidžia tolygiai, hidrauliniu būdu nustatyti norago slėgį, kuris apima platų nustatymo diapazoną nuo 15 iki 100 kg. Taip galima greitai ir paprastai prisitaikyti prie kintančių dirvos sąlygų. Tarpas tarp sėjimo diskų yra 12,5 cm arba 16,6 cm. Po sėjimo diskais yra papildomi prispaudimo ratukai, kurie pagerina sėklos sąlytį su žeme. Vietoje prispaudimo ratukų gali būti viena eilė V formos užžertuvų, kurie užžeria sėklą palikdami virš jos purų žemės sluoksnį. Šių sėjamųjų sėkladėžių talpa priklausomai nuo modelio, gali būti 3600 arba 4000 l. Sėjamosiomis galima dirbti iki 16 km/h greičiu, o transportinis greitis su pilnu bunkeriu – iki 40 km/h. Taip pat, šiais metais į serijinę gamybą yra paleista ir patobulinta CIRRUS CC versija su atskirais trąšų diskais FerTeC. Dėl šių diskų ir išmanios trąšų padavimo sistemos sėjamoji gali būti naudojama 4 skirtingais būdais:

  1. Vykdyti tik sėją.
  2. Vykdyti sėją ir įterpti trąšas per tą patį sėklavamzdį kartu su sėkla.
  3. Vykdyti sėją ir įterpti trąšas per trąšų įterpimo diskus.
  4. Vykdyti sėją ir įterpti trąšas 50 % per tą patį sėklavamzdį kartu su sėkla ir 50 % per trąšų įterpimo diskus.
Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą