New Holland CR10.90

0

Našiausias pasaulyje.

Daugiau nei prieš 40 metų New Holland iš esmės pakeitė įprastus derliaus nuėmimo būdus, pristatydamas „Twin Rotor“ dviejų rotorių kūlimo technologiją. Šiandieniniai naujausios kartos CR Revelation kombainai tęsia pasirinktą rotorinių kombainų kryptį ir siūlo ūkininkams visame pasaulyje aukščiausią grūdų ir šiaudų kokybę, pasiekiamą švelnaus daugkartinio kūlimo būdu. Galingiausias CR Revelation serijos modelis – CR 10.90, varomas 700 AG išvystančio 16 l FPT Cursor 16 variklio. Pažangūs techniniai sprendimai, (tokie kaip IntelliSense™ kombaino automatizavimo sistema, DynamicFlowControl™ nuotoliniu būdų valdomos masės užlaikymo mentelės, Dynamic Feed Roll™ masės tiekimo būgnas, patentuota Opti-Spread™ Plus ypač plataus šiaudų ir pelų paskleidimo sistema, OptiClean™ sietų sistema, optinė grūdų mėginio įvertinimo sistema GrainCam™) ne tik pelnė daug apdovanojimų tarptautinėse parodose, bet ir užtikrino CR Revelation serijos kombainams aukščiausias vietas tarp našiausių ir inovatyviausių kombainų pasaulyje.

Tikros sąlygos. Neįtikėtinas našumas.

2014 metų rugpjūčio 15 dieną, laukuose, netoli Wragby (Jungtinė Karalystė), CR10.90 pagerino kūlimo našumo pasaulio rekordą, per 8 valandas prikūlė 797.656 tonų kviečių. Šio oficialiai užregistruoto rezultato viršyti iki šiol niekam nepavyko.

CR10.90 Techniniai parametrai.

Rekomenduojamas pjaunamosios plotis (m): 9.15 – 14

Rotorių skaičius: 2

Rotorių ilgis (mm): 2638

Valytuvo sietų plotas (m2): 6.54

Grūdų bunkerio talpa (l): 14.500

Vardinė variklio galia (kW/AG): 470/639

Maksimali variklio galia (kW/AG): 515/700

Maksimalus transportinis greitis: 40km/h


Air Flex 240 pjaunamoji 

Pagrindinė HONEY BEE ypatybė – galimybė dirbti dviem skirtingais režimais (standžiuoju ir lanksčiuoju). Lankstusis rėžimas labiausiai tinka dirbant nelygaus reljefo laukuose, nuimant kultūras, reikalaujančias kuo žemesnio pjovimo aukščio, taip pat išgulusiems javams. Standusis rėžimas puikiai tiks kultūroms, kurių pjovimo aukštis didesnis. Perjungimas atliekamas operatoriui neišlipant iš kabinos.

AirFlex, tai naujos kartos lanksčios, „draper” tipo pjaunamosios, pritaikytos dirbti ypač dideliais greičiais. AirFlex paslaptis — tai pneumatinė pjaunamosios pakaba, kuri daug greičiau reaguoja nei mechaninė ar hidraulinė pakabos, todėl šios pjaunamosios ir geriau kopijuoja dirvos paviršių ir tolygiau nupjauna. Integruota suspausto oro sistema valdo pneumatines pagalves. Tai leidžia pjovimo stalą ir dalgį išlaikyti „plaukiojančioje“ padėtyje, tiksliai sekti reljefo nelygumus. Operatorius turi galimybę reguliuoti pjaunamosios standumą, priklausomai nuo darbo sąlygų.

Nemažai rinkoje siūlomų kitų lanksčių pjaunamųjų gamintojų, pjovimo stalai susideda iš kelių (paprastai 3-jų) mažesnių stalų. Tokiu atveju, tik 2 šoniniai stalai pasikelia arba nusileidžia. Tokia konstrukcija pasižymi ribotu lankstumu ir neužtikrina vienodo ražienos aukščio ir palieka daug nenupjauto derliaus. HONEY BEE kopijuoja paviršių per visą pjovimo stalo ilgį. Jis gali lankstytis aukštyn — žemyn kas 23 cm. Tokiu būdu pjovimo aparatas idealiai kopijuoja paviršių, leisdamas nuimti 100 proc. derliaus. 

AirFlex pjaunamosios ženkliai lengvesnės už analogiškas konkurentų pjaunamąsias: pirmiausia, dėka optimalios rėmo konstrukcijos, pjaunamosios bendras svoris yra mažesnis. Antra, skirtingai nuo daugelio kitų rinkoje siūlomų pjaunamųjų, sunkiausi elementai yra išdėstyti ties pjaunamosios centru, o ne pjaunamosios šonuose. Dėl tokio konstrukcinio sprendimo, išvengiama buldozeriavimo.

Pjaunamoji yra valdoma Automatix sistema iš kombaino kabinos. Lenktuvai, transporterių greičiai, kopijavimo jautrumą (slėgį), dalgio perjungimą nuo lankstaus į standų. Dažniausiai kitų panašių pjaunamųjų gamintojai, negali pasiūlyti valdymo iš kabinos, todėl norint ką nors pareguliuot, reikia sustabdyti kombainą, išlipti iš kabinos ir pareguliuoti. Lenktuvai įtaisyti ant nepriklausomos pakabos. Dėka šiam sprendimui, lenktuvų masė nespaudžia pjovimo stalo, kas leidžia pjaunamajai tiksliau kopijuoti paviršių. Dauguma kitų pjaunamųjų negali pasigirti šiuo privalumu.

HONEY BEE AirFlex pjaunamosios lengvai integruojasi prie visų populiariausių javų kombainų sistemų. Galimi pjaunamųjų pločiai: 7,6 m. 9,1 m., 10,9 m., 12,2 m., 13,7m. ir 15,2 m. Pjaunamosios pritaikytos dirbti su visomis Lietuvoje auginamomis kultūromis. Bazinėje komplektacijoje jau yra priedai rapsams (atpjovėjai ir viršutinė sraigė), bei papildomi kopijavimo ratai, naudojami kai pjaunama aukščiau, šie ratai užtikrinai pjaunamosios stabilumą, kai dirbama dideliais greičiais. Naudojami tik kai dalgis fiksuotoje padėtyje.


Honey Bee techniniai parametrai:

  • Lanksti Honey Bee Air Flex 240 pjaunamoji 12,2 m. pločio.
  • 2 pjovimo režimai – lankstus arba standus (reguliuojami iš kabinos).
  • Automatix Lite sistema su oro kompresoriumi (suspausto oro sistema naudojama, dėl greitesnės kopijavimo reakcijos).
  • Integruotas oro kompresorius, kuris reguliuoja dalgio slėgimą į dirvą dirbant lanksčiu režimu, standžiu režimu reguliuoja visos pjaunamosios kopijavimą.
  • Automatinė aukščio ir skersinio kopijavimo sistema.
  • 2 dalgiai su centriniu reduktoriu. Dalgio judesių skaičius 1186 kirčių per minutę.
  • Lankstaus dalgio eiga 23 cm.
  • Transporteriai. Centrinis (603 aps/min), šoniniai (395 aps/min).
  • Mechaninis reversas (Transporterių, dalgių ir masės padavimo sraigės).
  • Plataus diametro 559 mm. masės padavimo sraigė su per visą plotį išdėliotais įtraukiamais pirštais.
  • Viršutinė sraigė (rapsams).
  • Honey Bee lenktuvai.
  • Elektro-hidraulinis lenktuvų padėties reguliavimas.
  • Kairės ir dešinės pusės rapso atpjovėjai.
  • Du trumpi šoniniai skirtuvai.
  • Greito prijungimo hidraulinė ir elektrinės jungtys.
  • Atraminiai ratai.
  • Darbinis velenas su praslydimo mova.
  • Pjaunamosios svoris 3460 kg.

https://www.facebook.com/watch/?v=633605347040284

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą