3 PRIEŽASTYS, KODĖL GENDA TRAKTORIAI

0

Didelių ūkių savininkai turi daugybę įvairios technikos, kai kurie netgi po kelias vienodas funkcijas atliekančias darbines mašinas – kad nesustotų ūkio darbai, jei viena iš jų sugestų. Dėl to dažnai vienas geriausių pasirinkimų, kai norima turėti kelis, pavyzdžiui, traktorius – naudoti traktoriai. Ir vis dėlto, net ir turint kelis traktorius, labai svarbu žinoti, dėl kokių priežasčių dažniausiai jie genda, kokios sugedusios jų dalys gali sukelti didžiausių problemų ir netgi ilgam sutrikdyti ūkio darbus.

Traktoriaus dalys, kurios genda dažniausiai

Traktorius – rimtos ir gana sudėtingos konstrukcijos technika, kuri netinkamai eksploatuojama ar neprižiūrima genda. Pastebima, kad yra kelios traktoriaus dalys, kurių gedimas gali sukelti rimtų problemų.

#1 Ratai

Traktoriaus ratai gali kelti įvairių problemų: sulūžti ašis, sprogti padanga, pradėti klibėti. Traktoriai dažnai dirba sudėtingomis sąlygomis, netolygiuose laukuose, todėl nieko nuostabaus, kad tai neigiamai veikia traktoriaus ratus ar padangas. Bet kokia traktoriaus ratų problema yra rimta, nes gali kelti pavojų tiek aplinkai, tiek traktoriaus valdytojui. Būtina nuolat apžiūrėti traktoriaus ratus, nes jie yra labai didelį galingumą turinti važiuoklės dalis.

#2 Stiklas

Traktoriaus stiklas svarbus tuo, kad užtikrina lauko matomumą, kuris svarbus darbų našumui, darbo kokybei ir valdytojo komfortui. Traktoriaus stiklas turi būti tvarkingas. Vis dėlto, gana dažnai traktoriaus stiklas skyla ar įgauna kitų defektų, nes esant didelei jėgai laukuose į juos atsimuša akmenukai, žvyras ar kitos žemės dalelės. Tai gadina stiklą ir jo kokybę. Suskilęs stiklas gali bet kada subyrėti. 

#3 Kaušas

Traktoriaus kaušo paskirtis – kasti ir kelti. Jo gedimas labai dažnas, o pasekmės labai reikšmingos, nes be kaušo traktorius negali atlikti pagrindinės savo funkcijos. Dažniausia priežastis, kodėl genda kaušas – susidėvėjimas nuo intensyvaus ir dažno naudojimo.

 #4 Variklis

Esminė priežastis, kodėl genda variklis – operatoriaus nestebima variklio temperatūra. Labai dažnai traktoriumi dirbama net tada, kai jo temperatūra viršija normas, t. y. 90 laipsnių. Tokia operatorių neatida nulemia perkaitusių variklių trikdžius, išsilydžiusias alkūninio veleno įvores, nutrūkusius švaistiklius ir pan.

Beje, nereikėtų manyti, kad aušinimo skysčio temperatūrai pasiekus 90 laipsnių, reikia imtis kokių nors veiksmų ir jį vėsinti. Būna, jog traktoriaus operatorei siekia, kad variklis nuolat dirbtų 50 laipsnių temperatūroje, tačiau nereikia dirbtinai bandyti palaikyti tokią temperatūrą, nes tai mažina traktoriaus galią ir būna veltui eikvojamas kuras.

Kodėl genda traktoriai?

Traktoriaus gedimų gali būti labai įvairių: sugedęs ar gendantis variklis, defektuotas karteris, neveikiantis vairo mechanizmas, sugedę stabdžiai, problemos su tepalais ir kt. Kad neatsirastų labai rimtų gedimų, reikia vos pastebėjus nežymų defektą – jį šalinti. Tam naudinga įsigyti naudotų traktoriaus dalių. Taip pat reikėtų žinoti esmines traktorių gedimo priežastis, kurias išskiria traktorių gamintojai:

  1. Nekokybiški degalai, tepalai ir kiti specialieji skysčiai. Jie labai stipriai sutrumpina traktoriaus eksploatacijos laiką.
  2. Laiku neatliekamas techninis aptarnavimas. Šis procesas turi būti atliekamas reguliariai, laikantis gamintojo nurodymų. Priešingu atveju, gali atsiratsi labai rimtų svarbiausių mazgų, variklio gedimų.
  3. Darbo neišmanantis traktoriaus operatorius. Traktoriaus operatoriai turi turėti reikalingų žinių ir išmanyti traktoriaus valdymo ypatumus.

Jeigu jūsų turimam traktoriui reikalingas remontas, jeigu ieškote papildomų pajėgumų ūkio darbams atlikti arba jeigu tiesiog norite atsinaujinti savo ūkio technikos parką – Mascus naudoti traktoriai gali būti puikus pasirinkimas. Asortimente yra daugybė rinkoje pripažintų gamintojų technikos: naudoti traktoriai John Deere, naudoti traktoriai Case Ih, naudoti traktoriai Fendt ir kiti. Daugiau apie naudotus traktorius ir populiariausius traktorių gamintojus galite sužinoti – čia.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą