Sunkvežimių techninės priežiūros patarimai

0

Galime drąsiai teigti, jog nei vienas kitas automobilis nepatiria tiek daug apkrovos, nei sunkvežimiai. Nepaisant to, jog šios transporto priemonės dalys yra pagamintos ilgaamžiškumui ir pritaikytos dideliam darbo krūviui – jas reikia prižiūrėti, rūpintis ir, esant reikalui, pakeisti.

Sunkvežimiai reikalauja nuolatinės techninės priežiūros. Šiuo atveju, priežiūrą atlieka apmokyti specialistai, tam, jog jūsų sunkvežimių dalys ir pati transporto priemonė tarnautų ilgai. Šiame straipsnyje pateiksime kelis patarimus sunkvežimių techninei priežiūrai palaikyti.

Turėkite atsarginį planą stabdžių sistemos gedimui

Stabdžių gedimas yra dažna nelaimingų atsitikimų priežastis, dėl kurių dažnai sugadinamos transporto priemonės, sužeistos trečiosios šalys ir iškeliamos bylos.

Jeigu norite išvengti šių galimai katastrofiškų rezultatų, būtinai turėkite planą, jog kiekvieną kartą keičiant alyvą, specialistai apžiūrėtų ir stabdžių sistemą. Atstumas, kurį sunkvežimis gali nuvažiuoti nuo stabdžių patikros, priklauso nuo vairuotojo vairavimo įpročių, tačiau saugiausia juos tikrinti ir prižiūrėti kiekvieną kartą keičiant alyvą.

Techninės priežiūros patarimas: stabdžių dalys susidėvi ir jas reikia reguliariai keisti. Stabdžių trinkelių indikatoriai, įmontuoti į kaladėles, nurodys, kada juos reikia pakeisti. Kai atvešite sunkvežimį pakeisti kaladėlių, techninės priežiūros paslaugų teikėjas taip pat turėtų sumontuoti naujas stabdžių spyruokles, kaiščius ir įvores.

Atlikite diagnostiką, jog išvengtumėte variklio probelmų

Variklio ir pavarų sistemos gedimas – vienas iš pavojingiausių. Būtinai atkreipkite dėmesį į skydelį, kuomet užsidega bet kokia lemputė. Tai yra ženklas, jog jūsų sunkvežimio varikliui metas atlikti diagnostiką.

Patarimas dėl techninės priežiūros: pasirūpinkite, kad techninės priežiūros paslaugų teikėjas atliktų diagnostikas, kurios leis suprasti, kiek laiko variklis tarnaus. Kiti techninės priežiūros patikrinimai apima variklio aušinimo skysčio ir išmetamųjų dujų temperatūros stebėjimą bei alyvos ir slėgio stebėjimą. Reguliariai tikrinkite visas gumines dalis po gaubtu ir ratų suvedimu.

Išorės priežiūra ir sunkvežimio dalys

Kėbulo korozija yra pagrindinė priežastis, kodėl kai kurie sunkvežimiai tarnauja ilgiau nei kiti. Druska ir kitos cheminės medžiagos yra dažnos rūdžių priežastys. Jei atsitiktų važiuoti vietovėse, kur žiemos metu keliuose yra sniego ir ledo, yra didelė tikimybė, kad sunkvežimio kūnas laikui bėgant bus paveiktas korozijos. Negalite išvengti rūdžių, tačiau galite sulėtinti jų atsiradimo procesą ir pailginti transporto priemonės tarnavimo laiką, atsižvelgdami į šiuos sunkvežimio priežiūros patarimus:

  • Didesni ir labiau pastebimi įtrūkimai yra puiki vieta rūdims prasidėti, todėl juos reikia nedelsiant pašalinti.
  • Plaukite sunkvežimį kas 10 dienų. Dažnas plovimas neleidžia teršalams prasiskverbti per skaidrų sluoksnį, dažus, gruntą ir pliką metalą.
  • Prieš sandėliuodami sunkvežimį vakarui, šaltesniu oru apipurkškite durų spyneles, pvz., WD-40. Tai apsaugos spyną nuo drėgmės, sukeliančios rūdis.
  • Nuplaukite sunkvežimį iškart po sniego, šlapdribos ar lietaus. Sniegas ir šlapdriba, sumaišyta su kelio druska, pažeis važiuoklę. Lietus surenka teršalus ir nusėda kaip „rūgštus lietus“, kuris pažeidžia apsauginę dangą.

Apsaugokite elektros sistemą

Naujesni sunkvežimiai yra labiau priklausomi nuo elektros sistemos. Šios naujesnės transporto priemonės naudoja laidų ryšulius ir daugelį jutiklių, kad galėtų bendrauti su borto kompiuteriu, kad jų varikliai suktųsi.

Techninės priežiūros patarimas: Įmonės, pavyzdžiui, „Empire Truck & Trailer“, kurios specializuojasi sunkvežimių techninės priežiūros srityje, žino, kaip diagnozuoti ir prižiūrėti elektrinius sunkvežimio komponentus. Kai kuriuos dalykus geriausia palikti profesionalams – vienas iš jų yra elektronikos priežiūra ir taisymas po gaubtu.

Keiskite sunkvežimių dalis

Laikui einant, įvairios transporto priemonės dalys susidėvi ir jas reikia keisti. Taip užtikrinate sunkvežimio ilgaamžiškumą.

Techninės priežiūros patarimas: nevisada galite rasti dalių, ypač, jeigu jūsų sunkvežimis yra gan senas. Tačiau, visuomet galite rasti naudotų sunkvežimio dalių, kurios gali tikti jūsų transporto priemonei ir taip galite dar ir sutaupyti.

Apsaugokite sunkvežimį ir verslą, atlikdami reguliarius techninės priežiūros patikrinimus

Greta degalų ir įrangos, techninė priežiūra yra vienas brangiausių sunkvežimių pramonės aspektų. Paprasčiausiai laikytis rutinos yra pakankamai sunku. Ilgainiui padarysite sau paslaugą nustatydami reguliaraus techninės priežiūros planą su profesionalia, patikima sunkvežimių priežiūros ir remonto įmone.

Reguliarūs techninės priežiūros patikrinimai ne tik sumažins išlaidas, tiesiogiai susijusias su sunkvežimio remontu, bet ir sutaupysite papildomai.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą