Vejos priežiūra.

SODO TRAKTORIUKAI – GRAŽIOS VEJOS GARANTAS

0

Jei anksčiau sodo traktoriukai būdavo gana retas pasirinkimas, labiau mėgstamas savivaldybių ar verslininkų. Tai dabar situacija pasikeitė, sodo traktoriukai sparčiai populiarėja ir tarp nuosavų namų ar sodybų savininkų. Tiesa, dažniau pasirenkami naudoti sodo traktoriukai. Kodėl jie yra toks paklausus pasirinkimas? Dėl mažų matmenų, manevringumo, autonominių pavarų ir naudojimo paprastumo. Darbas su šiais traktoriukais – lengvesnis, greitesnis ir patogesnis. Perskaitę šį straipsnį įsitikinsite, kad sodo traktoriukai – geriausia alternatyva tradicinėms žoliapjovėms.

Kada reikėtų pirkti sodo traktorių?

Sodo traktoriai pirmiausia rekomenduojami dideliems plotams ir sodams, kurių plotas didesnis nei 1000 m2. Kodėl? Nes tai ne tik padeda sutaupyti laiko ir jėgų, bet ir leidžia greitai bei kokybiškai atlikti aplinkos priežiūros darbus. Tinkamai pasirinkus sodo traktoriaus modelį, platus darbinis technikos korpusas žymiai sumažins darbo laiką, o patogi sėdynė užtikrins patogią ir ergonomišką laikyseną. Toks traktorius taip pat geras sprendimas vyresnio amžiaus ar labai užimtiems žmonėms, kuriems kiekviena minutė – aukso vertės. Sodo traktoriukai – puikus pagalbininkas sode, kur norint greičiau privažiuoti prie medžių ir krūmų, reikia pervažiuoti per didelį žemės (žolės) plotą.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis sodo traktorių?

Sodo traktorius pirmiausia turi būti pritaikytas prie žemės paviršiaus, todėl būtina įvertinti, ar sodo, kiemo plotas lygus, be sudėtingų ruožų (nuokalnių, duobių ir pan.). Taip pat turėtumėte atkreipti dėmesį į technikos valdiklio ypatumus, degalų bako talpą ir žolės rinktuvo konteinerio dydį. Nereikėtų pamiršti saugumo ir naudojimo komforto svarbos. Renkantis sodo traktorių verta įsigyti žinomo gamintojo techniką, nes jie savo naujesnius gaminius dažniausiai būna stipriai ištobulinę. Tad tokie traktoriukai – ir patvarūs, ir saugūs naudoti.

Beje, patys gamintojai teigia, kad svarbiausias sodo traktoriukų pasirinkimo kriterijus – technikos funkcijos. Nors įsigyjant naudotą sodo traktoriuką reikia įvertinti bendrą jo būklę, tačiau būtina atkreipti dėmesį ir į jo atliekamas funkcijas. Be abejo, svarbiausia yra užtikrinti, kad vejos ar žolės pjovimas būtų tolygus ir garantuotų estetišką bendrą vaizdą (rezultatą). Tačiau atkreipti dėmesį reikėtų ir į papildomas sodo traktoriukų funkcijas: mulčiavimo galimybę; šoninį išmetimą; savieigos funkciją (labai svarbu pjaunant didesnius plotus), lengvesnio apipjovimo funkciją ir pan. Rinkdamiesi vieną iš trijų skirtingų pjovimo sistemų – rinkimą, mulčiavimą arba išmetimą – galite užsitikrinti dar geresnį rezultatą bet kokiomis sąlygomis. Papildomos funkcijos gali leisti atlikti daugiau darbų ir tai padaryti ne tik lengviau, bet ir greičiau.

Kodėl verta investuoti į sodo traktorių?

Vienas didžiausių sodo traktorių privalumų yra jų naudojimo patogumas. Patogi reguliuojama sėdynė, aptraukta minkštu apmušalu, ir hidrostatinė pavarų dėžė leidžia palyginti lengvai ir patogiai atlikti sodo darbus. Be to, šiuolaikiniai traktoriukai turi galimybę reguliuoti aukštį – tai leidžia kone idealiai sutvarkyti veją. Bet tai nėra vienintelės priežatys, kodėl vertėtų įsigyti sodo traktoriuką.

Ar bus pasirinkti galingi traktoriai, ar mini traktoriai – jie vis tiek pateisins patogiai valdomos daugiafunkcės technikos vardą. Galima rasti tokių gamintojų, kurių siūlomi sodo traktoriukai valdomi pedalais arba turi itin patogų vairą, todėl jį vairuoti galima abejom rankomis. Tai užtikrina komfortą, patikimą valdymą ir saugų darbą, nepriklausomai nuo to, kokia veja ar žolė bus pjaunama. Net krūmai ir medžiai nekels jokių problemų, nes unikali vairavimo technologija leis lengvai apvažiuoti bet kokias kliūtis. Tokiu būdu užtikrinami mažesni nenupjauti plotai, efektyvus žolės pjovimas ir visapusiškas manevringumas.

Dar viena labai svarbi ypatybė – lengva sodo traktoriaus priežiūra. Ji nesunku palaikyti geros būklės, nes susidėvėjusius ar dėl kitų priežasčių netinkančius pjovimo diskus galima greitai nuimti ir pakeisti, nenaudojant jokių papildomų įrankių. Lengva užtikrinti greitą ir saugią pjovimo diskų priežiūrą. Jeigu pasirinksite aštrius diskus – turėsite geresnės būklės veją. Sustiprinti ir milteliais dengti pjovimo agregatai suteikia traktoriukui didesnį patvarumą ir atsparumą korozijai. Kitaip tariant net ir naudoti sodo traktoriukai, kuriuos pagamino žinomi gamintojai, bus ilgaamžiai. MASCUS pastebėjimu, Lietuvoje populiariausi sodo traktoriukų gamintojai yra John Deere, Kubota ir Toro.

Tiek naudoti galingi sodo traktoriukai, tiek naudoti mini sodo traktoriukai – tinka naudoti bet kurio sezono metu. Dėl galimybės naudoti papildomą įrangą (priedus), sodo traktoriuką galima nesunkiai pritaikyti ir žiemos darbams (pavyzdžiui, sniegui valyti). Tad drąsiai investuokite į MASCUS siūlomus naudotus sodo traktorius – tiek galingus sodo traktorius, tiek mini traktoriukus – ir lengvai užsitikrinkite gražų, tvarkingą sodą ar aplinką.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą