PATIKIMŲ GAMINTOJŲ VILKIKAI

0

Vilkikai pasirenkami tam, kad būtų galimybė greitai, sklandžiai ir patogiai gabenti įvairios rūšies krovinius. Vilkikai išsiskiria savo dydžiu, galia ir modeliu, galima įsigyti tiek naujus, tiek naudotus vilkikus. Mažesni vilkikai dažnai būna panašūs į lengvąsias transporto priemones, o komerciniai vilkikai – dideli, galingi ir dažniausiai turi specialią įrangą. Priežastys, kodėl geriausia rinktis žinomų gamintojų vilkikus – šių transporto priemonių privalumai, tokie kaip didelis manevringumas, galimybė visiškai išnaudoti pajėgumus, universalumas, galimybė naudoti kelias priekabas ir pan. Mascus asortimente esantys naudoti vilkikai – tai  aukštos kokybės, efektyvūs ir našūs vilkikai už geriausią kainą rinkoje. Tiesa, Mascus svetainėje siūlomi įsigyti ir naudoti savivarčiainaudoti sunkvežimiai su nelanksčiu kėbulu arba važiuoklė su kabina – tiems atvejams, jei reikalinga tik atskira sunkvežimio dalis. Naudoti savivarčiai kartais būna nepamainomi verslui.

Renkantis vilkiką, reikia įvertinti tam tikras vilkiko savybes: variklio darbinį tūrį, ašies konfigūraciją, kabinos specifikacijas, kuro tipą. Patikimų gamintojų vilkikai pasižymi efektyvumu ir ilgaamžiškumu – būtent šios savybės kompensuoja kartais nemažą vilkiko kainą. Jei reikalingas vilkikas, kurį galima būtų naudoti miestuose įvairiems tikslams, bet ne reguliariai, tuomet geriau pirkti naudotą vilkiką. Tik reiktų įsitikinti, kad jis yra geros techninės būklės ir tarnaus dar ilgus metus.

Populiariausi vilkikai Lietuvoje

Paprastai šiuolaikinių vilkikų konstrukcija yra su tvirtu rėmu, pagamintu iš chromuoto plieno. Kai kurie gamintojai teigia, kad tokios konstrukcijos eksploatavimo laikas – visas gyvenimas. Daugumoje modelių naudojami maži dyzeliniai varikliai, kurių variklio darbinis tūris yra nuo 11 iki 14 litrų, o galia siekia iki 500 AG. Atsakingai eksploatuojant ir reguliariai prižiūrint vilkikus, tokios konstrukcijos gali atlaikyti daugiau nei 2 milijonus kilometrų.

Lietuvoje itin mėgstami kelių gamintojų vilkikai:

Vilkikai Scania

Naudoti vilkikai Scaniatinkami ir didelės, ir mažos apimties darbams, juos įsigyja tiek pavieniai asmenys, tiek mažos, tiek itin didelės įmonės. Naudoti vilkikai Scania vertinami dėl to, kad yra itin patikimi, jų gamybai naudojama stabili konstrukcija ir galingas variklis. Jie – ekonomiški, jų konstrukcija leidžia pasiekti didelę kilometrų ridą ir sutaupyti degalų. Šio gamintojo vilkikuose neretai būna įmontuota efektyvi hidraulinės priekinės ašies sistema, greičio palaikymo sistema, prisitaikanti prie įvairių sąlygų ir parenkanti saugiausią vilkiko greitį. Manevringi ir komfortiški naudoti vilkikai Scania – tinka tiems, kurie nori ne tik efektyvaus, bet ir malonaus darbo.

Vilkikai Volvo

Vilkikai Volvo yra ekonomiški, pažangūs ir patikimi, jų gamybai naudojama stabili konstrukcija, galingas variklis, todėl su jais nesunku įveikti bet kokias distancijas. Šio gamintojo vilkikų pavarų dėžėje paprastai būna įdiegta speciali sistema, kuri leidžia reguliuoti greitį – tai labai pravartu tuomet, kai važiuojama į kalną, nes tuo metu išlaikomas reikiamas sukimo momentas ir mažomis sąnaudomis naudojami degalai. Gamintojas Volvo nuolat deda daug pastangų, kad sumažintų bendrąsias vilkikų eksploatacijos sąnaudas ir padėtų maksimaliai sutaupyti.

Vilkikai Mercedez-Benz

Vilkikai Mercedes-Benz sukurti taip, kad iš esmės važiuotų taupiai, nesvarbu, kas sėdi už jo vairo – profesionalas ar dar tik pradedantis vairuotojas. Taip pat vertinama tai, kad vilkikai Mercedes-Benz yra technologinių inovacijų lyderis – nesvarbu kokių metų modelis bus pasirinktas.

Vilkikai Daf

Šio gamintojo vilkikai dažnai pelno europinius įvertinimus dėl savo privalumų ir pajėgumų. Vilkikai DAF – tai technologiškai inovatyvios transporto priemonės, pasižyminčios komfortiškumu, saugumu, valdymo paprastumu, degalų sąnaudų taupumu ir ekologiškumu.

Naudoti vilkikai Lietuvoje yra paklausi prekė, tačiau dažniausiai pageidaujama, kad jie būtų be didesnių gedimų ar defektų.

Patyrusių vairuotojų teigimu, naujesniuose vilkikų modeliuose didelių trūkumų nėra, nes gamintojai per ilgus gamybos metus sugebėjo ištobulinti vilkikų savybes ir atsižvelgti į vairuotojų poreikius. Tinkamai parinkus variklio darbinį tūrį, vilkikai lengvai gabena bet kokius krovinius, jie turi puikias vairavimo ir stabdžių sistemas. Didelės ir patogios kabinos yra ergonomiškos, todėl padidinamas vairuotojo darbo efektyvumas ir suteikiama galimybė jiems pailsėti kelyje. Nedidelis vilkiko trūkumas yra susijęs su vairavimo efektyvumo sumažėjimu dėl vilkiko veikimo. Tačiau profesionalūs vairuotojai šio ypatumo nelaiko trūkumu. Jie teigia, kad tiesiog reikia priprasti vairuoti vilkiką. Naujausių modelių vilkikai, kuriuose įdiegtos pažangiausios ir moderniausios sistemos, be abejo, yra ne pigi investicija. Tačiau jeigu vilkikų kaina yra labai aktuali, jei norisi kiek įmanoma ekonomiškesnio ir pigesnio pasirinkimo, geriausia išeitis – naudoti vilkikai. Tokių vilkikų kainos yra labai skirtingos, varijuoja nuo keliolikos iki keliasdešimt tūkstančių, tad pasirinkti galimybę turės kiekvienas. Mascus – naudoti vilkikai Lietuvoje už gerą kainą.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą