PATIKIMA ŠLAVIMO TECHNIKA – Į KĄ ATKREIPTI DĖMESĮ PRIEŠ PERKANT?

0

Skirtingų gamintojų siūlomos šlavimo technikos turi skirtingas galimybes: vienos gali maksimaliai patenkinti šlavimo poreikius, kitos – šiek tiek mažiau. Norint, kad technika būtų efektyvi, duotų našių darbo rezultatų, reikia tinkamai ją pasirinkti. Atsakymai į kelis svarbius klausimus padės nustatyti, kokia šlavimo technika ir jos modelis tinkamiausias konkrečiam atvejui. Naudotos šlavimo technikos asortimentas toks platus, kad įsigyti, tikėtina, nekils sunkumų.

1. Kur bus naudojama šlavimo technika?

Vienos šlavimo mašinos labiau pritaikytos miesto gatvėms ir greitkeliams, o kitos – statybų aikštelėms. Taip pat šlavimo technika gali būti skirta keliams, automobilių stovėjimo aikštelėms ir privažiavimams valyti. Ji gali šluoti stambius, smulkius, sunkius ar šlapius nešvarumus. Renkantis technikos modelį, reikia atsižvelgti į tai, kaip bus naudojama šluota. Beje, pavyzdžiui, greitkeliuose naudojamoms šlavimo technikoms gali būti numatyta sąlyga – tam tikras technikos išvystymo greitis, todėl įvertinti reikėtų ir techninius parametrus.

Vienas populiariausių pasirinkimų – Tennant naudota šlavimo technika, kuri pasižymi dideliu našumu ir funkcionalumu. Kai kurie technikos modeliai turi itin plačias šluotas, todėl puikiai tinka nelygiems ar lopytiems keliams šluoti.

2. Kokie yra laiko apribojimai darbui atlikti?

Yra atvejų, kai reikalinga labai greitai dirbanti technika arba, kaip buvo minėta, technika, išvystanti reikalingą greitį. Tuomet reikėtų labai atidžiai įvertinti šlavimo mašinos rūšį. Modeliai, kurie veikdami  naudoja tiek suslėgtą, tiek vakuuminį orą, užtikrina didžiausią efektyvumą ir našumą. Tokie modeliai yra universalūs ir gali būti naudojami visur – nuo ​​gatvių iki pakilimo takų ar automobilių stovėjimo aikštelių.

3. Kokios funkcijos reikalingos šlavimo technikai?

Technologijų pažanga nulėmė, kad šiandien jau galima rinktis šlavimo techniką su daugybe reikalingų funkcijų. Vienas aktualiausių klausimų – kur dėti sušluotas šiukšles? Naujesni modeliai turi šiukšlių ir dulkių surinkimo konteinerį, taip pat turi specialias šlavimo sistemas, gali šluoti be dulkių. Kai kuriuose technikos modeliuose leidžiama palenkti šoninę šluotą ir dar kruopščiau išvalyti kelius – operatoriams tai daryti labai patogu, net nereikia išlipti iš kabinos. Yra ir technikos su centriniu aukščio reguliatoriumi – tokias mašinas lengviau pritaikyti skirtingiems paviršiams. Šonuose išsikišę šepečiai ir šepečių spaustuvas užtikrina, kad visiškai švarūs taptų ne tik keliai, bet ir pasieniai ar borteliai. Pasižvalgykite po labai populiaraus gamintojo – Broce naudotos šlavimo technikos – asortimentą. Tai manevringos ir stabilios, kompaktiškos arba didelės mašinos.

4. Ar jums svarbus technikos poveikis aplinkai?

Su šlavimo technika galima šluoti ir nešvarumus, ir dulkes, ir netgi valyti sniegą (žiemos metu). Gatvių šlavimas yra aplinkosaugos būtinybė, iš gatvių pašalinamos šiukšlės, dulkės ir kiti nešvarumai, taip pat neleidžiama nepageidaujamoms medžiagoms patekti į kanalizaciją. Bet vėlgi reikia tinkamai pasirinkti. Pavyzdžiui, kombinuotos šlavimo mašinos gatvių ir kelių priežiūrą bei visus su tuo susijusius darbus paverčia daug malonesniais ir lengvesniais. Tokią šlavimo mašiną tinka naudoti keliams, automobilių stovėjimo aikštelėms, darbo vietoms ir pan. Sauso šlavimo efektyvumas yra ypač vertinamas žiemą, kai dirbti tenka specifinėmis sąlygomis ir keliai būna padengti druska ar smėliu.

5. Ar galima šlavimo techniką naudoti su įvairiais priedais?

Priedai skirti tam, kad operatoriaus darbas taptų patogesnis ir produktyvesnis. Tai nebūtinai reiškia, kad reikia įsigyti kompaktinių diskų grotuvą ir įmontuoti jį į šlavimo mašinai, tačiau labai rekomenduojama pasirūpinti ergonomiškomis sėdynėmis arba oro kondicionieriumi. Tai dažnu atveju yra būtinybė ir visada užtikrina operatoriaus komfortą.

Įsigykite šlavimo techniką iš MASCUS. Kaip ir kiekvienoje pramonės šakoje, kelių šlavimo mašinų rinkoje yra žinomų ir itin vertinamų vardų: Schmidt šlavimo technika, Ravo šlavimo technika, Hako šlavimo technika ir kt. Gamintojas – tarsi garantija, kad klientai gaus aukščiausios kokybės įrangą. MASCUS asortimente – žinomiausi gamintojai ir jų naudota šlavimo technika už prieinamą kainą. Net ir įsigiję naudotą šlavimo techniką, galėsite būti tikri, kad ji kokybiška, patikima ir ilgaamžiška.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą