Saulėlydžio metu statybvietėje dirba trys ekskavatoriai

PAKLAUSIAUSI EKSKAVATORIŲ TIPAI „MASCUS“

0

Ekskavatoriai – populiariausia technika, kurią siūlo įsigyti „Mascus“. Šios technikos užklausų skaičius sudaro daugiau nei 35 proc. visos naudotos įrangos paklausos. Ekskavatorių populiarumą ir paklausą nulemia šios technikos efektyvumas ir funkcionalumas. Jie gali būti naudojami ne tik birioms medžiagoms krauti ir perkelti, bet ir komunikacijoms tiesti, pamatų duobėms ir tvenkiniams kasti, žemės ūkio darbams atlikti ar naudingosioms iškasenoms išgauti. Ekskavatoriai dažnai nepakeičiami ir tais atvejais, kai atliekami įvairūs statybos darbai ar aplinkos tvarkymo darbai.

„Mascus“ galima rasti platų įvairių tipų ir dydžių ekskavatorių pasirinkimą, atitinkantį planuojamų darbų pobūdį: nuo kasybos iki griovimo, gilinimo darbų ir dar daugiau. Vikšrinių ekskavatorių paklausa sudaro 44 proc. viso ekskavatorių poreikio, mini ekskavatorių paklausa – 28 proc., o ratinių ekskavatorių – 16 proc. Vienas iš lemiamų veiksnių renkantis ekskavatorių – įrangos gamintojas. Išanalizavus „Mascus“ gautų užklausų skaičių, populiariausi ekskavatorių gamintojai – „Caterpillar“, „Hitachi“, „Volvo“ „Komatsu“, „Kubota“, „Takeuchi“ ir „JCB“. Tiek vikšrinių, tiek ratinių ekskavatorių pardavimas „Mascus“ yra labai sėkmingas, čia šiai technikos kategorijai priklauso daugiau nei 20 tūkstančių ekskavatorių.

Žinomi gamintojai siūlo rinktis iš kelių šios technikos rūšių: ratiniai ekskavatoriai, vikšriniai ekskavatoriai, mini ekskavatoriai arba ilgastrėliai ekskavatoriai.

Ratiniai ekskavatoriai

Ratinių ekskavatorių išskirtinumas – kintamosios pavaros sistema, mažos degalų sąnaudos, itin patogus valdymas (vienu pedalu) bei galinga hidraulinė sistema, kuri leidžia judėti tuo pačiu greičiu turint skirtingas apkrovas.

Renkantis ratinį ekskavatorių reikia atsižvelgti į skirtingas jų koncepcijas, nuo kurių priklauso  ekskavatoriaus konstrukcija. Ratiniai ekskavatoriai turi idealiai prisitaikyti prie žemės, todėl šios technikos viduryje paprastai yra sumontuotas posūkio lankstas su balansuojančia galine ašimi, kuri naudojama važiavimo paviršiui nukopijuoti. Būtent tai stipriai sumažina ekskavatoriaus nuvirtimo tikimybę. Lauko darbams patogiausi ekskavatoriai, kurių priekinė ir galinė dalys kraiposi viena kitos atžvilgiu.

Populiariausi ratiniai ekskavatoriai Lietuvoje

  1. „Caterpillar“.  Tai nuo 1906 metų veikianti bendrovė, kuri nuolat tobulina savo gamybos technologijas, diegia naujoves, plečia turimą asortimentą ir yra laikoma lyderiaujančia bendrove ekskavatorių gamybos srityje. „Caterpillar“ – stambiausia statybinių įrenginių bei kasybos padargų gamintoja, niekada negailėjusi didelių investicijų pažangiausioms technologijoms. „Caterpillar“ ratiniai ekskavatoriai paklausiausi atliekant žemės ūkio, miškininkystės, statybos, atliekų tvarkymo ar kasybos darbus.

Caterpillar“ ratiniai ekskavatoriai . Galimas platus įvairių modelių pasirinkimas: M315, M318, M313, M322 ir kt. 

  • „Volvo“. Švedijos transporto priemonių ir technikos gamintoja, kokybišką produkciją rinkai tiekianti nuo 1911 metų. Šio gamintojo asortimente ne tik transportas, įvairūs transporto komponentai, bet ir viena iš paklausiausių technikų – ratiniai krautuvai. Aukštos kokybės standartai puikiai dera su funkcionalumu, praktiškumu ir patogiu technikos valdymu, todėl „Volvo“ ratiniai ekskavatoriai Lietuvoje yra itin mėgstami.

Volvo“ ratiniai ekskavatoriai . Galimas platus įvairių modelių pasirinkimas: EW160, EW140, EW180, EWR150 ir kt.

  • „Komatsu“. Japonijos bendrovė, nuo 1917 metų gaminanti patikimą statybos bei kasybos techniką – ekskavatorius, krautuvus, buldozerius ir t. t. Šios bendrovės stiprybė slypi jos nuolatiniame plėtros ir tobulėjimo siekyje. Per daugybę veiklos metų „Komatsu“ išvystė 22 sėkmingai veikiančias gamyklas, kuriose dirba beveik 40 tūkstančių savo srities profesionalų. Būtent tai šiai bendrovei leidžia rinkai pasiūlyti vis modernesnės technikos modelių.  

„Komatsu“ ratiniai ekskavatoriai . Galimas platus įvairių modelių pasirinkimas: PW160, PW180, PW98, PW148 ir kt.

Jeigu neišsirenkate ekskavatoriaus iš populiariausių gamintojų pasiūlymų, „Mascus“ suteikia galimybę kiekvienam pagal savo poreikius įsigyti pageidaujamą techniką.

Vikšriniai ekskavatoriai

Vikšrinių ekskavatorių veikimo principą nulemia pagrindinės jų konstrukcijos dalys – kaušas ir vikšrai. Vikšriniai ekskavatoriai gali turėti skirtingų parametrų (platumo, ilgumo) ir skaičiaus (du, keturis ar aštuonis) vikšrus. Kadangi nuo ekskavatoriaus vikšrų platumo ir ilgumo priklauso technikos eksploatacijos galimybės, tai šias savybes vertinti reikėtų atsižvelgiant į grunto būklę. Pavyzdžiui, jei gruntas silpnas, gamintojai rekomenduoja rinktis platesnių ir ilgesnių vikšrų ekskavatorių.

Vikšriniai ekskavatoriai vertinami dėl jų didelės stūmimo jėgos, mažo grunto slėgio, puikaus prisitaikymo prie bet kokių darbo sąlygų.

Populiariausi vikšriniai ekskavatoriai Lietuvoje:

  1. Caterpillar“ vikšriniai ekskavatoriai . Galimas platus įvairių modelių pasirinkimas: 336, 320, 349, 330 ir kt.
  2. „Hitachi“. Japonijos bendrovė, nuo 1910 metų  gaminanti įvairią  techniką ir jos komponentus. „Hitachi“ teikia kompleksinius sprendimus – ne tik gamindama ir prekiaudama technika, bet ir teikdama įvairias techninės priežiūros paslaugas. Rinkoje „Hitachi“ vertinama dėl labai plataus technikos ir įrangos asortimento – įvairių tipų ir dydžių mašinų, padedančių atlikti  skirtingus darbus.

 „Hitachi“ vikšriniai ekskavatoriai . Galimas platus įvairių modelių pasirinkimas: ZX210, ZX350, ZX225, ZX135 ir kt.

Jeigu neišsirenkate ekskavatoriaus iš populiariausių gamintojų pasiūlymų, „Mascus“ suteikia galimybę kiekvienam pagal savo poreikius įsigyti pageidaujamą techniką.

Ilgastrėliai ekskavatoriai

Ilgastrėliai ekskavatoriai pasižymi tvirtumu, produktyvumu ir ekonomiškumu. Įmontuoti galingi ir taupūs varikliai atitinka griežčiausius ES standartus, o ištobulinta hidraulinės sistemos galia padeda technikai atlaikyti itin didelius svoriuS.  Ilgastrėliai ekskavatoriai yra sandarūs, pasižymi tyliu veikimu ir komfortiška operatoriaus kabina. Taip pat žinomiausių gamintojų – „Kubota“, „Takeuchi“ ir „JCB“ – ilgastrėliai ekskavatoriai turi lengvai prieinamus serviso aptarnavimo taškus. Ilgastrėliai ekskavatoriai Lietuvoje mėgstami dėl atliekamų darbų tikslumo, didelio produktyvumo, saugumo ir patogios kabinos, kuri leidžia operatoriui išvengti nuovargio.

Ilgastrėliai ekskavatoriai, vikšriniai ekskavatoriai, ratiniai ekskavatoriai ir kitos rūšies ekskavatoriai – plačiame „Mascus“ asortime.

Tiek ratinis ekskavatorius, tiek vikšrinis ekskavatorius, tiek ilgastrėlis ekskavatorius turi būti pasirenkami atsižvelgiant į techninius ir gamybinius parametrus: variklio pajėgumą, hidraulinę sistemą, pagrindinę vikšrinio ekskavatoriaus struktūrą, degalų sistemos ypatumus, važiuoklę, operacinę stotį ir priedus (strėlę, apšvietimą, laikiklius, tvirtinimo pagalvėles ir pan.). „Mascus“ parduoda ekskavatorius, kurie užtikrins darbų našumą ir puikius bendrus rezultatus.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą