KRAUTUVAI: KOKĮ TIPĄ PASIRINKTI?

0

Krautuvas priskiriamas sunkiosios technikos kategorijai. Jis nepakeičiamas statybvietėse ar kitose darbo vietose, kur reikalingi kėlimo, krovimo ir perkėlimo darbai. Juo galima dirbti bet kokiomis sąlygomis, kelti įvairias medžiagas (asfalto likučius, po statybų ar griovimo darbų likusias šiukšles, žvyrą, smėlį ir kt.), atlikti įvairios apimties ir intensyvumo darbus. Tereikia tinkamai pasirinkti krautuvo tipą. MASCUS naudotos technikos svetainėje – naudoti krautuvai, kurie skiriasi savo konstrukcija, veikimo pobūdžiu ir, be abejo, kaina. Nors krautuvai naudoti, tačiau puikiai veikiantys, gerai prižiūrėti ir atsakingai parduodami klientams. Apie kiekvieną krautuvą pateikiama visa svarbiausia informacija.

Pagrindiniai krautuvo komponentai, kuriuos reiktų įvertinti įsigyjant krautuvą, yra variklis, hidrauliniai elementai (siurbliai, vožtuvai ir kt.), transmisijos dalys (greičių dėžė, ašys, ratai / vikšrai ir kt.). Tokios vidinės konstrukcijos dalys stipriai susijusios su tuo, kaip veiks įrenginys ir kokie bus darbo rezultatai. Prie atitinkamo tipo krautuvų gali būti montuojami priedai – kaušas, šakės, šlavimo elementai ar kiti – kurie padeda greičiau ir lengviau dirbti. Taip pat svarbu ir tai, ar krautuvas juda ratais, ar vikšrais. Nuo krautuvo savybių ir priklauso jų tipų klasifikacija.

Frontaliniai krautuvai

Tai žemės ūkio technika, kuri gali būti montuojama prie traktoriaus rėmo. Dažniausiai šis krautuvų tipas pasirenkamas žemės ūkio darbams. Naudoti frontaliniai krautuvai gali turėti itin aukštos kokybės strėles, su storomis sienelėmis ir papildomomis sustiprinimo detalėmis. Šis ypatumas užtikrina technikos stabilumą ir tvirtumą. Taip pat frontaliniai krautuvai pasižymi mažesne vibracija, užtikrinančia operatoriaus komfortą ir ilgesnį krautuvo tarnavimo laiką. Su šio tipo krautuvu galima dirbti greitai ir efektyviai. Vertinama tai, kad dauguma tokių krautuvų turi specialią atraminę konstrukciją, kuri užtikrina optimalią frontalinio krautuvo svorio centro padėtį, ir optimalų surinkimo ir išpylimo kampą, tiksliai lyginantį pagrindą.

MASCUS siūlomi naudoti frontaliniai krautuvai – įvairių gamintojų ir su pageidaujamais priedais. Be to, pirkti techniką iš naudotą techniką siūlančios įmonės, visuomet saugiau – jie suteikia visą svarbią ir aktualią informaciją apie naudotą techniką, jos eksploatacinius ypatumus, techninės priežiūros aspektus ir pan.

Ratiniai krautuvai

Ratiniai krautuvai – tai keturiais ratais varomos žemės kasimo mašinos, priekyje turinčios pasirinkto dydžio kaušą. Pirmiausia tokia technika naudojama birioms medžiagoms krauti. Ratinių krautuvų didžiausias privalumas – mobilumas ir kaušo dydis. Tai užtikrina našesnius rezultatus ir padidina darbinio ciklo laiką. Ratinių krautuvų konstrukcija taip pat laikoma pranašumu. Ratiniai ekskavatoriai – manevringesnis krautuvo tipas, nei vikšriniai krautuvai. Taip pat dažnai šis tipas turi standžią važiuoklę, todėl su tokiu krautuvu galima dirbti ir uždarose patalpose.

MASCUS siūlomi naudoti ratiniai krautuvai – įvairių gamintojų, įvairių metų, gali būti komplektuojamas su pageidaujamais priedais. Be to, pirkti techniką iš naudotą techniką siūlančios įmonės, visuomet saugiau – jie suteikia svarbią ir aktualią informaciją apie naudotą techniką, jos eksploatacinius ypatumus, techninės priežiūros aspektus, gali duoti garantijų.

Mini krautuvai

Mini krautuvai priskiriami 140–170 AG technikos kategorijai ir yra idealiai tinkantys dirbti judriose ar uždarose erdvėse. Paklausiausi mini krautuvai – turintys gerą kėlimo galią, trumpą apsisukimo spindulį ir išvystantys didesnį greitį. Svarbus aspektas – kaušo dydis, kuris turi būti suderintas su pačiu įrenginiu ir tikti toms medžiagoms, kurias ruošiamasi perkelti, kasti ar atlikti kitus darbus.

Mini krautuvų naudotojai įvardija svarbiausius jų privalumus, nurodydami, kad darbo laikas visada yra labai svarbus. Kuo greičiau operatoriai gali dirbti su technika (pakrauti, perkelti ir išpilti medžiagas), tuo jų produktyvumas laikomas didesniu. Kuo greičiau technika juda, tuo greitesnis jos darbinio ciklo laikas.

MASCUS siūlomi naudoti mini krautuvai – įvairių gamintojų, įvairių metų, su įvairiais pageidaujamais priedais. Apskritai perkant techniką iš naudotą techniką siūlančios įmonės, visuomet saugiau, nes jie suteikia visą reikalingą informaciją apie naudotą techniką, jos eksploatacinius ypatumus, techninės priežiūros aspektus ir kt.

Krautuvai su šoniniu pasukimu

Tai universaliausias krautuvo tipas, nes turi itin platų priedų pasirinkimą. Pastaruosius irgi galima pirkti naudotus, tokiu būdu nemažai sutaupant. Be to, dėl savo dydžio krautuvai su šoniniu pasukimu yra labai manevringi ir efektyvūs dirbant įvairaus dydžio plotuose – tiek mažuose, tiek didesniuose.

MASCUS siūlomi naudoti krautuvai su šoniniu pasukimuįvairių gamintojų, pagaminimo metų, su įvairiais priedais. Pirkti techniką iš naudotą techniką siūlančios įmonės, visuomet saugiau – jie suteikia visą svarbią ir aktualią informaciją apie naudotą techniką, jos eksploatacinius ypatumus, techninės priežiūros aspektus, naudojimo istoriją.

Ekskavatoriniai krautuvai

Šis krautuvų tipas priskiriamas sunkiajai statybų technikai dėl jų konstrukcijos – modifikuoto traktoriaus, priekyje ir gale turinčio pritaisytus semtuvus. Šis ekskavatorius išsiskiria savo dydžiu ir universalumu. Jis tinka įvairiems darbams: mažesniems statybų ir inžinerijos projektams, smulkesnėms griovimo užduotims, nesunkioms (statybų) medžiagoms gabenti, gatvių taisymo darbams ir pan. Jie puikiai tinka tose erdvėse, kur vietos yra ribotai, o pravažiavimas sudėtingesnis.

Ekskavatoriniai krautuvai – įvairiapusiškai pritaikomi, universalūs, kompaktiški. Šio tipo krautuvas gali būti varomas ratais arba vikšrais, o jų kaušas gali būti keičiamas kitais priedais, tokiu būdu techniką paverčiant dar funkcionalesne.

MASCUS siūlomi naudoti ekskavatoriniai krautuvai – įvairių gamintojų, įvairių metų, su įvairiais pageidaujamais priedais. Be to, pirkti techniką iš naudotą techniką siūlančios įmonės, visuomet saugiau – jie suteikia visą svarbią ir aktualią informaciją apie naudotą techniką, jos eksploatacinius ypatumus, techninės priežiūros aspektus ir pan.

Renkantis naudotą krautuvą, visuomet reikia atsižvelgti ne tik į jo tipą, bet ir į techninius parametrus, tokius kaip kėlimo aukštis, kasimo gylis, keliamoji galia, masė. Laiko patikrinta tiesa – tik tinkamai pasirinktas krautuvas padės kokybiškai ir lengvai atlikti reikiamus darbus.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą