Karavanas

Kemperis ar namelis ant ratų? – pagrindinis klausimas visiems karavanų entuziastams

0

Karavanų entuziastų, t. y. žmonių, kurie atostogas leidžia keliaudami su nameliu , skaičius kasmet auga. Nepriklausomybė, laisvė, patogumas keliauti ir daugybė kitų privalumų įtikina žmones taip praleisti atostogas. Tačiau jei paklausite, kas geriau – namelis ant ratų ar kemperis?

Atsakymai tikrai bus padalinti, ir kiekviena pusė turės svarių argumentų savo pasirinkimo naudai. Ir reikia sąžiningai pripažinti, kad į šį klausimą negalima atsakyti vienareikšmiškai. Daug kas priklauso nuo lūkesčių, atostogų praleidimo formos ir biudžeto. Tik atsižvelgę ​​į visa tai, galite nuspręsti – namelis ant ratų arkemperis. Jei norite sužinoti galimybes, bei abiejų sprendimų apribojimus, skaitykite mūsų apžvalgą!Auto furgonai

Kemperis arba namelis ant ratų – mobilumas ir apgyvendinimas

Tiek kemperis, tiek namelis ant ratų buvo sukurti praleisti atostogas, nesijaudinant dėl ​​apgyvendinimo kainų, oro sąlygų ar kitų aplinkybių. Galite bet kada palikti nesvetingą vietą ir ieškoti kitos poilsio vietos. Šiomis aplinkybėmis abi transporto priemonės suteikia išskirtinį mobilumą. Tačiau, atsižvelgiant į atsipalaidavimo formą, vienas ar kitas bus geresnis. Pavyzdžiui, nuvykus į vieną vietą ir vienoje stovyklavietėje praleisti 2–3 savaites, namelis ant ratų bus daug praktiškesnis. Tai taps baze tyrinėti vietovę. Tačiau jei atostogos yra mažiau stacionarios, o kelionės metu poilsiautojai planuoja judėti iš vienos vietos į kitą ir neturi visiškai nurodytų sustojimo vietų ar nakvynės vietų, geriau važiuoja namelis ant ratų. Nakvynę joje galite organizuoti bet kur – kritiniu atveju, net automobilių stovėjimo aikštelėje prie greitkelio ar miesto centre.

Kelionių patogumas – namelis ant ratų ar kemperis?

Vairuoti su nameliu tikrai yra sunkiau ir mažiau patogu nei vairuoti vien tik automobilį. Tačiau galite greitai įgyti praktikos ir be problemų įveikti kitus kilometrus. Tačiau reikia atsiminti, kad manevravimui tikrai reikės skirti daugiau dėmesio, be to, kai kuriose vietose apskritai nebus galima įvažiuoti su automobiliu su priekaba. Taip pat turite būti atsargūs kelionėse į kalnus – ne kiekvienas keleivis su papildomu balastu gali įveikti tokį reljefą. Vairuoti namelį ant ratų, jei jo leidžiama bendra masė yra iki 3,5 tonos, nereikia papildomų leidimų – pakanka B kategorijos vairuotojo pažymėjimo. Tačiau dėl matmenų ir specifinės formos vairuoti tikrai reikės tam tikros praktikos – ypač manevruojant automobilių stovėjimo aikšteles ar kitose mažose erdvėse. Verta prisiminti, kad namelių ant ratų galia paprastai yra pritaikyta jo svoriui, todėl kelionė į aukštumą ar net kalnuotas vietoves jam neturėtų kelti problemų – tačiau daug kas šiuo atveju priklauso nuo vairuotojo įgūdžių ir specifikos, transporto priemonės modelio.

Kaina ir eksploatacijos išlaidos – kas pigiau, namelis ant ratų ar kemperis?

Jei kažkam yra svarbi kaina ir eksploatavimo išlaidos perkant kemperį, jis turėtų pasirinkti priekabą. Pats savaime jis yra daug pigesnis nei net paprasčiausias namelis ant ratų, be to, draudimo ir galimo remonto išlaidos yra palyginti mažos. Žinoma, kaina labai priklauso nuo modelio, nes naudotų namelių ant ratų yra tiek paprasti 20, 30, net 40 metų senumo modeliai, tiek prabangios, beveik naujos transporto priemonės. Pirkdami senesnius, neverta žiūrėti į metus, o labiau į būklę. Daugybė namelių ant ratų, nepaisant jų amžiaus, laikomi nepriekaištingos būklės. Nepaisant ne itin modernios įrangos, joms reikia tik atsigaivinti ir jūs galite iškart pradėti kelionę.

Kemperiai tikrai brangesni. Dažniausiai tai yra tokių markių kaip „Mercedes“, „Renault“, „Hymer” „Ford“ ir „Fiat“ gyvenamieji mikroautobusai. Tačiau jų kaina yra daug didesnė nei bazinių modelių. Prie to turite pridėti privalomąjį civilinės atsakomybės draudimą ir veiklos išlaidas. Nameliuose paprastai yra patvarūs dyzeliniai varikliai, todėl paprastai pakanka reguliaraus aptarnavimo. Verta prisiminti, kad nauji ir gerai įrengti nameliai ant ratų dažnai būna dar brangesni nei perkant prabangų ar sportinį automobilį. Kai kurie žmonės perka „įprastą“ transporto priemonę ir patys ją paverčia namu ant ratų. Tačiau tokiam įsipareigojimui reikia arba nemažų įgūdžių ir daug laiko, jei norite tai padaryti patys, arba, galų gale, didelių investicijų, jei norite užsakyti tokį darbą.

Kemperiai

Ką pirkti – namelį ant ratų ar kemperį?

Neįmanoma aiškiai nurodyti, kas geriau – namelis ant ratų ar kemperis . Abi transporto priemonės turi savo neginčijamų pranašumų. Priekaba yra pigesnė, o pasiekusi vietą ji leidžia patogiai naudotis automobiliu. Namelis ant ratų tikrai yra mobilesnis ir universalesnis, tačiau tuo pačiu ir daug brangesnis tiek pirkti, tiek naudoti. Kiekvienas turi analizuoti savo finansines galimybes, bet ir atostogų praleidimo būdą bei lūkesčius. Mascus Lietuva siūlo platų naudotų namelių ant ratų ir kemperių iš Lietuvos ir užsienio pasirinkimą. Verta atidžiai jį peržiūrėti priimant galutinį sprendimą – galbūt rasite kemperį ar namelį ant ratų, kuris pasirodys tokia puiki proga, kad neįmanoma jo nepirkti.

Retro tipo kemperis
Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą