Sandėlio darbuotojas dirbantis ant krautuvo moderniame automatiniame sandėlyje.

KAIP IŠSIRINKTI GERIAUSIĄ ŠAKINĮ KRAUTUVĄ VERSLUI?

0

Yra daug veiksnių, lemiančių verslo sėkmę. Tereikia įvertinti verslo rūšį ir pobūdį. Pavyzdžiui, jei gaminate ar pardavinėjate įvairią produkciją, jūsų verslui yra reikalingas sandėlis – tinkama erdvė tinkamoje miesto dalyje. Tada reikia gauti visus reikalingus leidimus ir licencijas, kad verslas galėtų oficialiai veikti. Taip pat reikia įsigyti tinkamą logistikos programinę įrangą ir surasti atitinkamos kvalifikacijos žmones, kurie gebėtų dirbti sandėlyje. Ir galiausiai, būtina tinkama technika bei įranga. Būtent tinkamos įrangos buvimas arba nebuvimas atitinkamai gali padėti verslui suklestėti arba tapti mažiau pelningu. Ar žinote kokia technika reikalingiausia užsiimant sandėliavimo darbais? Sandėlio sinonimu laikomas krautuvas. Ir labai dažnai tai būna šakinis krautuvas. Tad kaip išsirinkti geriausią šakinį krautuvą savo verslui?

Šakinio krautuvo tipas: kokių jų būna?

Prieš įsigyjant krautuvą, reikia išsiaiškinti, koks krautuvo tipas bus efektyviausias numatytiems darbams. Šakinius krautuvus galima suskirstyti į dvi plačias kategorijas: elektrinius ir vidaus degimo šakinius krautuvus. Pavyzdžiui, gali būti pasirinkti dyzeliniai krautuvai, LPG (dujiniai krautuvai) arba elektriniai krautuvai. Kuo jie skiriasi?

Vidaus degimo šakiniai krautuvai (dyzeliniai ar dujiniai) veikia naudodami kurą. Šiuos krautuvus papildyti degalais nėra sudėtinga. Kiti jų privalumai – paprastas valdymas ir  patraukli kaina. Vidaus degimo šakiniai krautuvai yra pigesni nei elektriniai šakiniai krautuvai. Be to, jie dažnai yra patvaresni, sunkesni ir didesni (savo išmatavimais), palyginti su elektriniais krautuvais. Šakiniai krautuvai su vidaus degimo sistema tinkamiausi naudoti lauko sąlygomis, esant didelėms apkrovoms, tačiau kartais jie nauodojami ir patalpose. Vis tik reikėtų žinoti, kad šakiniai krautuvai su vidaus degimu išskiria kenksmingus dūmus, kurie uždaroje aplinkoje gali sukelti sveikatos problemų. Sandėlyje išleidžiami dūmai gali kauptis ir ten likti, kad ir kokia gera būtų ventiliacinė sistema. Tuo tarpu elektriniai šakiniai krautuvai idealiai tinka naudoti patalpose. Dar vienas šios rūšies krautuvų privalumas – su jais lengviau manevruoti. Nors naudotojai kartais sako, kad šiems krautuvams trūksta galios, tačiau ją kompensuoja krautuvų manevringumas ir greitis. Elektriniai šakiniai krautuvai taip pat veikia tyliau nei vidaus degimo šakiniai krautuvai, tačiau jų priežiūros ir remonto išlaidos yra didesnės.

Šakinio krautuvo aukštis x svoris x plotis – neužmirškite įvertinti šių parametrų

Šakinių krautuvų gamintojai rekomenduoja įvertinti du šakinių krautuvų aspektus, t. y. kokį didžiausią svorį jie gali atlaikyti ir kokio aukščio krovinius jis gali pakelti. Tai priklauso nuo to, ar šakiniai krautuvai bus naudojami uždaroje patalpoje ar lauke. Tiesa, kartais būna, jog ir sandėliuose prireikia labai galingų šakinių krautuvų.

Taip pat naudinga įvertinti krautuvo dydį, nes tikrai ne kiekviename sandėlyje yra pakankamai vietos šakiniam krautuvui. Galbūt yra labai ribota vieta apsisukimui, siauri pravažiavimai ar kt.? Gamintojai siūlo įvertinti ne tik sandėlio pravažiavimo plotį, bet ir tai, kiek vietos šakiniam krautuvui reikės apsisukti.

Nereikėtų užmiršti ir finansinio aspekto. Jeigu norite sutaupyti, puikiai tinka naudoti šakiniai krautuvai. MASCUS asortimente gausu aukštos kokybės ir įvairių dydžių naudotos technikos. Pirkimas iš patikimo pardavėjo ir investicijos į tinkamą šakinį krautuvą atsiperka akimirksniu. Turint patikimą ir kokybišką techniką galima sutaupyti laiko ir turėti saugesnę darbo aplinką, lengviau atlikti visus darbus. Turint nuosavą, netgi ir naudotą šakinį krautuvą, nereikės švaistyti pinigų technikos nuomai.

Šakinio krautuvo padangos: ką svarbu žinoti?

Šakinio krautuvo padangų pasirinkimas priklauso nuo vietos, kur su juo bus dirbama. Jei su šakiniu krautuvu bus dirbama nelygioje vietoje, pavyzdžiui, statybvietėje, tuomet tinka krautuvai su pneumatinėmis padangomis. Oru užpildytos padangos yra lankstesnės ir prisitaiko prie paviršiaus, be to, jos puikiai tinka dirbti lauko sąlygomis. O itin kietos padangos yra labai tvirtos ir gali būti tinkamos ne tik dirbant ant nelygaus paviršiaus, bet ir vietose, kuriose gali pasitaiyti vinių, metalo drožlių, aštrių detalių ar kt.

Šakiniai krautuvai: TOP 4 Lietuvoje

Šakiniai krautuvai, kaip ir bet kuri kita prekė, gali būti labai paklausūs, vidutiniškai paklausūs arba visai nepaklausūs. Dažnai tai priklauso nuo jų gamintojo – jo reputacijos, žinomumo, pripažinimo rinkoje. MASCUS duomenimis, pastaruoju metu išaugo kelių gamintojų šakinių krautuvų pardavimai Lietuvoje:

  1. Naudotas šakinis krautuvas Linde
  2. Naudotas šakinis krautuvas Nissan
  3. Naudotas šakinis krautuvas Kalmar
  4. Naudotas šakinis krautuvas Hyster

Jie yra skirtingų techninių parametrų, skirtingų modelių ir skirtingų kainų. Šakiniai krautuvai nėra brangi prekė, tai tiesiog technika, kuri gali padėti darbus atlikti greičiau, sklandžiau ir našiau. Nesvarbu, ar darbas vyksta sandėlyje ar statybvietėje, vis tiek reikia įsigyti gerą šakinį krautuvą. Kol reikia kelti sunkius krovinius ar daiktus, šakiniai krautuvai – sunkiai pakeičiami. Tik prieš pirkdami šakinį krautuvą neatmeskite šiame straipsnyje pateiktų rekomendacijų ir patarimų, įvertinkite visus technikos duomenis, atsižvelkite į tai, kokioje darbinėje aplinkoje dirbs krautuvas. Pasirinkite tinkamą šakinio krautuvo tipą, kuro rūšį, padangas ir atkreipkite dėmesį į tikrąjį krautuvo dydį bei galią. MASCUS naudoti šakiniai krautuvai – patikima, kokybiška ir tvari technika verslui! Kodėl verta įsigyti MASCUS siūlomus naudotus šakinius krautuvus, galite paskaityti čia.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą