John Deere – vienas geriausių technikos gamintojų

0

John Deere – tai 1837 metais įkurta kompanija, prekiaujanti itin aukštos kokybės žemės ūkio ir miško technika. Nuo 1997 metų ši bendrovė nuolat kuria ir tobulina įvairias išmaniąsias technologijas, kurios padeda operatoriams išnaudoti turimos technikos potencialą. Natūralu, kad moderniausia įranga leidžia pagreitinti darbų atlikimą, todėl tikrai verta pagalvoti apie patobulintos technikos įsigijimą. Moderniausia John Deere žemės ūkio ir miško technika džiugina įvairiais patobulinimais, tad pravartu apžvelgti, kokie jų yra patys svarbiausi.

Itin tiksli palydovinė įranga

Šis John Deere technikos patobulinimas yra vienas svarbiausių tiksliosios žemdirbystės įrankių. John Deere miško technikoje naudojamas SF3000 GPS garantuoja kokybišką signalo priėmimą net ir esant itin sudėtingoms sąlygoms. Naudojant nemokamą John Deere S1 signalą yra sumažinami neišdirbti žemės plotai bei persidengimai, todėl tai garantuoja kur kas didesnį darbo efektyvumą. Pakeitus šio gamintojo technikos programinę įrangą taip pat gali būti priimamas ir SF2 signalas, kuris užtikrins technikos važiavimo tikslumą net 5 cm tikslumu (naudojant papildomą įrangą tikslumas gali būti padidinamas iki 2 cm). John Deere technikos imtuve yra integruotas itin jautrus ir nesudėtingai kalibruojamas giroskopas, kuris padeda išvengti dirvožemio nelygumų ir užtikrina maksimalią trajektorijos sekimą dirbant kalvotose vietovėse. Imtuvą galima perkelti iš vienos technikos į kitą – tam įprastai sugaištama ne daugiau nei penkias minutes.

Technikos valdymo monitorius

Moderni savaeigė technika taip pat turi GS2630 valdymo monitorių, kuris yra pritaikytas centralizuotam technikos ir padargų valdymui. Šio monitoriaus aprėpiamos galimybės yra iš tiesų nemažos: jis geba fiksuoti technikos parametrus ir atlikti pirminę diagnostiką, atlikti automatinio vairavimo funkciją, valdyti ISOBUS padargus, generuoti derlingumo žemėlapius, ir t.t. Prireikus prie monitoriaus galima prisijungti nuotoliniu būdu ir matyti bei koreguoti nustatymus.

Nuotolinio prisijungimo ir valdymo sistema

RDA – tai nuotolinio prisijungimo ir valdymo sistema, kuri leidžia bet kokiam interneto ryšį turinčiam įrenginiui matyti kombaino ekrane esančius rodmenis ir padėti operatoriui nusistatyti kombainą.

Automatinio vairavimo funkcija

John Deere technika taip pat turi automatinę vairavimo sistemą, kuri užtikrina itin didelį darbo tikslumą net ir tamsiuoju paros metu, kylant dulkėms ar esant dideliam rūkui. Užtikrinama, kad darbas laukuose bus maksimaliai tikslus, o pravažiavimų skaičius bus kiek įmanoma mažesnis. Atlikti skaičiavimai parodė, kad John Deere technikos „Autotrac“ funkcija padeda sunaudoti dešimtadaliu mažiau kuro, taupo technikos resursus, naudojamas sėklas ir trąšas, o planuojami darbai yra atliekami kur kas greičiau.

Automatinė sekcijų valdymo sistema

Ši moderni sistema padeda sumažinti purškimo sąnaudas, taip pat gali sumažinti tarpų ir persidengimų skaičių. Įvažiavus į apdorotą plotą ar išvažiavus už dirbamo ploto ribų sistema automatiškai išjungia sijų sekcijas, o grįžus į neapdorotą plotą sistema ir vėl įsijungia.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą