IŠSIRINKITE TINKAMIAUSIĄ KULTIVATORIŲ SAVO ŪKIUI

0

Apie kultivatorių naudinga išmanyti nemažai dalykų – kokie jie yra, kaip veikia, kam reikalingi, kaip naudojami ir pan. Prieš įsigyjant savo ūkiui tinkamiausią kultivatorių, labai svarbu žinoti atsakymus į visus šiuos klausimus, ypač kai šios technikos pasirinkimas Lietuvos rinkoje yra toks platus. Vienas didžiausių pasirinkimų – Mascus platformoje. Čia įvairių gamintojų ir skirtingų tipų naudoti kultivatoriai, tinkami lietuviškiems ūkiams.

Pabendravus su ūkininkais, išaiškėja, jog jie deda daug pastangų, kad išsirinktų ir įsigytų savo ūkiui tinkamą kultivatorių, nes žino, jog priešingu atveju, netinkamai pasirinktas kultivatorius ne tik bus nenašus, bet ir nepadės pasiekti gerų derliaus rezultatų. Vis dėlto, vertėtų žinoti, kad sėkmingas kultivavimas priklauso ir nuo kultivatoriaus galimybių, ir nuo dirvos sąlygų. Žinomiausi kultivatorių gamintojai rekomenduoja ūkininkams pagalvoti apie kultivatoriaus techninius parametrus, pajėgumus ir apie ūkio, kuriame bus dirbama su kultivatoriumi, sąlygas.

Kitas dalykas – prieš įsigyjant kultivatorių, reikėtų žinoti, kokie darbai bus su juo atliekami. Ne paslaptis, kad kiekvienam ūkiui yra reikalinga technika ir priemonės, kurios palengvintų ir leistų greičiau atlikti visus darbus. O kultivatorius ir yra tokia technika, su kuria galima atlikti daug ir įvairių darbų.

Kultivatoriai – žemei purenti

Su kultivatoriumi galima tiksliai ir efektyviai atlikti žemės purenimo darbus, ypač dažnai ši technika pasitelkiama lysvėms ar gėlynams paruošti. Vienas didžiausių kutivatorių privalumų – nereikia dėti daug fizinių pastangų su juo dirbant.

Kultivatoriai – piktžolėms šalinti

Tinkamai pasirinkti kultivatoriai idealiai pašalina piktžoles, nepažeisdami sodinių. Vieni iš tinkamiausių tam – kompaktiški rankiniai kultivatoriai. Galingesni kultivatoriai idealiai tinka tarpams tarp lysvių daryti – tai irgi gali užtikrinti mažesnį žolių vešėjimą. Bandoma iš naujo…

Kultivatoriai įvairiems žemės (ir ne tik) darbams

Su kultivatoriumi galima pjauti seną žolę, kasti sniegą, vagoti, kasti bulves, arti (plūgu) ir kt. Atliekamų darbų galimybės priklauso nuo naudojamų priedų. Priedų pasirinkimas labai platus, tad viskas, ką reikia padaryti – įsigyti juos iš patikimo pardavėjo.

Ar verta įsigyti naudotą kultivatorių?

Žinomų gamintojų teigimu, nors visų kultivatorių paskirtis tokia pati – purenti žemę – tačiau šiuolaikiniai kultivatoriai, net ir naudoti, labai skiriasi nuo senų, prieš daugybę dešimtmečių pagamintų mašinų. Dėl paprastos konstrukcijos ne tik lengva suvokti veikimo mechanizmą ir valdyti įrangą, tačiau iškilus problemoms dažnas gali jas išspręsti pats.

Naudoti kultivatoriai užtikrina daugybę privalumų. Pavyzdžiui, kultivavimo metu dirva kokybiškai purenama, maišoma, lyginama ir trupinama. Po atliktų darbų net ir labai nelygi dirva, kurioje daug didelių grumstų, būna idealiai paruošta tolimesniems darbams.

Dirbant kultivatoriumi išsaugoma natūrali dirvos sluoksnio sudėtis, taigi augalai gali puikiai augti. Kultivatoriai nesugadina dirvos sudėties, nepašalina iš jos naudingų medžiagų. Dėl atliktų purenimo darbų, dirvoje esančios naudingosios medžiagos kur kas lėčiau mineralizuojasi – o tai itin naudinga dygstantiems augalams.

Dėl kultivatoriumi išjudinamos žemės didėja tikimybė, kad erozija neigiamai nepaveiks dirvos ir ji ilgiau išliks kokybiška.

Žinomų gamintojų kultivatoriai labai efektyvūs ir su jais galima pasiekti labai didelį darbų našumą. Populiariausi naudoti kultivatoriai Lietuvoje yra Vaderstad, Kongskilde, Kverneland gamintojų. Bet jūs galbūt išsirinksite kito gamintojo patikusį naudotą kultivatorių? Mascus – tobula vieta įsigyti reikalingą naudotą techniką. Tai ne tik aukštos kokybės populiariausi naudoti kultivatoriai Vaderstad, naudoti kultivatoriai Kongskilde, naudoti kultivatoriai Kverneland ir daugybė kitų gamintojų kultivatorių, bet ir techniką už gerą kainą. Čia tikrai išsirinksite geriausią naudotą kultivatorių savo ūkiui.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą