Įspūdingiausia pasaulio sunkioji technika

0

Sunkiosios technikos naudojimas gerokai palengvina įvairių darbų atlikimą, tad nieko nuostabaus, kad ji vis dažniau pakeičia žmogaus rankų darbą. Prekyboje šiuo metu galime rasti įvairių gamintojų sunkiosios technikos, kurios  savybės gali labai varijuoti. Skiriasi jos pritaikymo galimybės, galingumas, valdymo patogumas, ir t.t. Kiekvienas vartotojas gali atrasti būtent tokius sprendimus, kurie galėtų geriausiai pateisinti asmeninius poreikius, tačiau bus tikrai įdomu sužinoti, kokia pasaulio sunkioji technika yra laikoma pačia įspūdingiausia, ir kokiomis savybėmis ji pasižymi.

Hitachi EX5500

Tai – vienas didžiausių ir įspūdingiausių hidraulinių ekskavatorių visame pasaulyje, kuris pasižymi ypatingai dideliu galingumu. Hitachi EX5500 įrenginiai turi du variklius, kurių kiekvienas išvysto net 1350 AG. Priklausomai nuo to, kokia yra šio ekskavatoriaus kaušo modifikacija, Hitachi EX5500 gali pakelti nuo 26 iki 30 kubinių metrų krovinį. Šios sunkiosios technikos keliamas svoris gali siekti net 52 tonas.

Komatsu D575A

Komatsu D575A – tai didžiausias pasaulyje buldozeris, kuriam dirbti padeda 1150 AG jėgainė. Jei nutinka taip, kad tenka pakeisti šio buldozerio darbo vietą, jo išrinkimui ir pervežimui yra reikalingi 6-8 sunkvežimiai.

Caterpillar AD55B

Caterpillar AD55B – tai ganėtinai keista išvaizda pasižymintis savivartis, kuris yra pritaikytas darbui šachtose. Caterpillar AD55B ratų sukimuisi yra naudojama 776 arba 805 AG jėgainė.

Caterpillar 797

Caterpillar 797 – tai 1198 metais pristatytas didžiausias pasaulyje savivartis, kurio ratus suka nuo 3211 iki 3793 AG varikliai. Įdomu tai, kas pakrautas savivartis gali išvystyti maždaug 64-68 km/h greitį, o transportuojamo krovinio svoris gali siekti net 363 tonas.
Caterpillar 24M

Caterpillar 24M – tai didžiausias pasaulyje greideris, kurio variklis yra net 533 AG.

Le Tourneau L-2350

Le Tourneau L-2350 yra didžiausias pasaulyje krautuvas, kuris gali pakelti net  72 tonų svorį. Šio krautuvo kauše gali būti talpinamas 40,5 kubinių metrų krovinys, todėl toks krautuvas užtikrina pakankamai greitą ir efektyvų darbą.

NASA raketų transporteris

Ši įspūdinga technika iš esmės yra sudaryta iš dviejų vikšrinių važiuoklių. Įrenginys yra pritaikytas nugabenti raketas nuo jų surinkimo pastato iki paleidimo aikštelių. Šis transporteris buvo naudotas vežant įvairias raketas, tarp jų ir „Saturn IB“ bei „Saturn V“. NASA turi du tokius transporterius, o kiekvienas jų kainavo 14 milijonų JAV dolerių. Šis įrenginys yra varomas dviem V16 dyzeliniais varikliais, kurių vieno galia siekia 2750 AG.

Tenova TAKRAF

Tenova TAKRAF tai daugiakaušis ekskavatorius, kurio darbo našumas yra tiesiog įspūdingas – vos per vieną valandą gali būti iškasama nuo 1000 iki 3000 kubinių metrų žemių.

Dodge Power Wagon kopija

Patobulinta Dodge Power Wagon versija – tai vieno turtingo arabų šeicho sumanymas.Dodge Power Wagon kopija yra net 8 kartus lenkianti originalią versiją, šios technikos viduje yra įrengti įvairūs gyvenamųjų namų patogumai.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą