Į KĄ ATKREIPTI DĖMESĮ RENKANTIS BETONAVIMO ĮRANGĄ?

0

Statybų darbai – nesvarbu, ar tai apima namo, pastato ar kito objekto statybą – neabejotinai yra nelengva užduotis, kurią reikia atlikti keliais etapais, jeigu norima pasiekti gerą rezultatą. Kalbant apie betono konstrukcijas, labai svarbu pasirinkti tinkamus įrankius ir įrangą, nes jie ne tik prisideda prie lengvesnio arbų proceso, bet ir prie sėkmingo galutinio rezultato. Tik reikiamos žinios apie betonavimo įrangą gali padėti priimti pagrįstą sprendimą ir tinkamai pasirinkti.

Prieš aptariant būdus, kaip pasirinkti tinkamą betonavimo įrangą savo darbams, dar naudinga žinoti ir tai, kokia įranga įeina į šią kategoriją. MASCUS asortimente galima rasti gana nemažą pasirinkimą: betono gamybos agregatai, betono / cemento maišytuvai, betono siurbliai, betono akmens klojimo technika ir įvairūs betonavimo įrangos priedai. Ši išvardyta betonavimo įranga patenka tarp dažniausiai naudojamų betonavimo įrankių. Nesvarbu, ar planuojate įsigyti visiškai naują, ar naudotą betonavimo įrangą, o galbūt norite ją išsinuomoti – pravers keli patarimai apie tai, į ką atkreipti didžiausią dėmesį ir kuo vadovaujantis priimti sprendimą.

1. Tinkamos įmonės pasirinkimas

Pirmas žingsnis perkant betonavimo įrangą – pasirinkti patikimą įmonę. Kadangi rinka yra labai plati ir galima rinktis iš daugybės betonavimo įrangos tiekėjų, gali būti sunkoka pasirinkti tinkamą. Galite atlikti internetinį tyrimą – arba pasižvalgyti po paieškos sistemos pasiūlytus pardavėjus, ar rinktis tai, ką klientai vertina geriausiai. Apsilankę MASCUS pardavimų platformoje – rasite platų įvairių ūkio, statybos ir kitų darbų technikos ir įrankių pasirinkimą. Taip pat čia rasite ir vertingų patarimų apie tai, kokią techniką ir kada pasirinkti, kuo ji naudinga ir ką vertinti atidžiausiai, galėsite susipažinti su įvairiomis, pavyzdžiui, betono smulkintuvų prekių ženklų, apžvalgomis.

2. Geriausios betono įrangos pasirinkimas

Neišvengiamai, kas ieško – tas randa. Tad ieškodami, atrasite daug įrangos su išryškintais jos privalumais. Tačiau rinktis reikėtų tai, kas geriausiai tinka jūsų planuojamiems darbams atlikti. Pabandykite iš anksto įvertinti planuojamus darbus, jų mastą, intensyvumą, darbo sąlygas  ir tik tuomet pirkite betono įrangą.

Vis tik statybos nėra kasdienė veikla. Labai dažnai tai – ilgalaikės užduotys, kurios reikalauja naudoti tikslius metodus, pasirinkti konkrečius įrankius ar įrangą. Tad atkreipkite dėmesį į tai, ką pasirinksite. Pavyzdžiui, jus domina betono maišytuvai. Ši įranga pravarti atliekant bet kokio masto statybos darbus, bet būtina įvertinti jos tipą (būna rankinės maišyklės ir betono maišytuvai), tūrį, pačios įrangos svorį ir galią. Naudinga žinoti, kad skirtingų tipų maišytuvai – skiriasi. Rankinės maišyklės dažniausiai yra nedidelio svorio ir gana mažo galingumo. Tokia įranga puikiai tinka paprastiems, nesudėtingiems darbams atlikti, ji neturi integruotos maišymo talpos, todėl ja pasirūpinti teks atskirai. O betono maišytuvai yra kur kas galingesni ir pritaikyti dideliems betonavimo darbams. Pastarojo tipo maišytuvą renkasi tie, kuriems reikalinga funkcionali įranga. Įrangos tūris (talpa) irgi yra labai svarbi, nes nuo jos priklauso, kokį kiekį betono bus galima pagaminti. Dauguma pirkėjų pasidomi ir maišytuvų svoriu, nes nuo jo priklauso įrangos transportavimas į reikiamą vietą, taip pat ir sandėliavimo (laikymo) ypatumai. Kad būtų paprasčiau įsivaizduoti, įprastos 150 litrų talpos betono maišyklės sveria iki 80 kg, tad kuo didesnės talpos yra maišytuvas, tuo jis sunkesnis. O bendras įrangos galingumas nulemia darbų efektyvumą. Lygiai taip pat reikėtų vertinti ir bet kokią kitą betonavimo įrangą.

4. Dėmesys konstrukcinėms dalims ir techniniams parametrams

Kiekviena betonavimo įranga turi „jautrias“ vietas, kurios ypač aktualios tada, kai perkama naudota įranga. Tad reikėtų įvertinti visas naudotos betonavimo įrangos konstrukcines dalis. Taip pat svarbūs ir techniniai parametrai, nes nuo jų priklauso įrangos veikimo efektyvumas, darbų našumas. Pavyzdžiui, jei jums reikalingi betono siurbliai,  būtinai atkreipkite dėmesį į tokias savybes kaip betono kaušo talpa, maksimali išeiga, maksimalus padavimo aukštis ir maksimalus horizontalaus padavimo atstumas. Labai svarbu, kad pagrindinės betono siurblio sudedamosios dalys veiktų tinkamai, kad darbai būtų atlikti greičiau ir kokybiškiau. Betono siurblio esmė – juose esantis betonas, kuris visiškai izoliuotas ir neturi jokio sąlyčio su aplinka, jame neatsiranda priemaišų ir jis neprasiskiedžia, išlaiko aukštesnę kokybę ir yra pageidaujamo tvirtumo. Tai yra pagrindinis privalumas, skatinantis pasirinkti šią įrangą. Bet norint džiaugtis tokiais privalumais, įranga turi tinkamai veikti.

5. Atkreipkite dėmesį į gamintoją

Geros reputacijos, daugybę metų rinkoje veikiantis gamintojas visada stengiasi pasiūlyti aukščiausios kokybės techniką ir įrangą. Jeigu planuojate pirkti naudotą betonavimo įrangą, pasižvalgykite, ką siūlo Constmach, Fabo, Metalika, Putzmeister, Fiori, Mercedes-Benz ir kiti žymūs gamintojai. Rekomenduojama pasidomėti ir šalyje perkamiausiomis žinomų gamintojų įrangomis. Tarkim, jus domina betono gamybos agregatai, tuomet aktualu žinoti, kad populiariausi ir naudotojų mėgstamiausi tokių agregatų gamintojai yra Constmach, Fabo, SanLian, ZZBO ir kt.

6. Įsigykite įrangą etapais

Jeigu taupote, ar neturite galimybės iškart įsigyti visą reikalingą betono įrangą, tai ir nesistenkite  viską supirkti iš karto. Ženkite mažais žingsneliais, kad pasiektumėte tikslą. Geriausia pirkti įrangą pagal planuojamus darbus ir jų eigą. Toks sprendimas gana ekonomiškas, nes, būna atvejų, kai projekto pabaigoje žmonės supranta, jog be reikalo įsigijo kai kuriuos įrankius ar įrangą. Todėl geras sprendimas yra pirkti įrangą tada, kai jos tikrai reikia.

7. Pasinaudokite ekspertų patarimais

Tai bene saugiausias būdas gauti geriausią statybinės įrangos pasiūlymą. Be to, sutaupoma ir daug laiko, ir pinigų. Tik patyrę specialistai galės atsakyti į rūpimus klausimus, pavyzdžiui, kokia betono akmens klojimo technika yra geriausia, kokiais parametrais turi pasižymėti betono maišytuvai, kodėl verta įsigyti vieno ar kito modelio betono siurblį ir pan.

Tad nepirkite bet ko – pasidomėkite betonavimo įranga ir atkreipkite dėmesį į visus jos ypatumus, techninius parametrus, veikimo principus ir t. t. Tik su gera, kokybiška įranga darbus atliksite lengviau, greičiau ir kokybiškiau.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą