GERIAUSI MIŠKO SKIEDROVEŽIŲ PREKĖS ŽENKLAI

0

Skiedrovežiai – įvairių modelių, skirtingo funkcionalumo sunkiasvorė transporto priemonė, naudojama miško darbams. Pavyzdžiui, kertant medžius, tvarkant mišką (pašalinti iš miško nupjautus medžius), transportuojant rąstus ir pan. Šiuolaikiniai, naujesni skiedrovežių modeliai yra gaminami ir pagal senesnį prototipą, t. y. su trosu (gerve), arba naujesnį, t. y. su hidrauliniu griebtuvu (ant strėlės arba ant rėmo pabaigos). Labai svarbu žinoti, kad miško skiedrovežiai (dar kitaip vadinami skideriais) būna skirtingos galios, sukimo momento, svorio ir griebtuvo atidarymo ypatumų. Į tai būtina atkreipti dėmesį, kad išsirinktumėte būtent tokį modelį, kuris geriausiai tiktų planuojamiems darbams atlikti.

Ir nors ši technika miškuose naudojama jau daugiau nei pusšimtį metų, analogų iki šiol – neturi. Miško technikos rinkoje pripažinti gamintojai siūlo skiedrovežius, pagamintus naudojant patikimas ir laiko patikrintas dalis bei detales, pasitelkus modernias technologijas. Vienuose gali būti įmontuotas bepakopis variatorius, kuris padeda išlaikyti pastovų variklio sukimosi greitį ir pastebimai sumažina degalų sąnaudas, kituose gali būti įdiegtas automatinis tuščiosios eigos režimas, kuris padeda tausoti detales. Taip pat gali būti įmontuotas ir hidraulinis atbulinės eigos ventiliatorius, leisiantis dirbti daug ilgiau. Tad su žinomų gamintojų skiedrovežiais galima dirbti net ir sudėtingiausiomis sąlygomis.

Vis dėlto, kai reikia įsigyti tiek naują, tiek naudotą skiedrovežį, kyla klausimas –  kokiu gamintoju pasitikėti, koks skiedrovežio prekės ženklas vertas dėmesio? MASCUS – naudotos sunkiosios technikos pardavimo platformoje – jau kurį laiką pastebima populiariausių skiedrovežių tendencija: Caterpillar, John Deere, Tigercat ir LKT. Kuo šie prekės ženklai patrauklūs Lietuvos rinkai?

Caterpillar skiedrovežiai

Šio gamintojo teigimu, jie jau kelis dešimtmečius – nuo pat savo veiklos pradžios – nuolat stengiasi patenkinti miškininkystės pramonės klientų poreikį, siūlydami jiems mašinas ir darbo įrankius, kurie atitiktų svarbiausią šio gamintojo pažadą – patikimumą.

Naudoti Caterpillar skiedrovežiai pasižymi aukšta kokybe: puikia traukimo galia, labai patogiu valdymu, komfortiška kabina (manevruoja), aukščiausia sistemų kontrole, funkcionalumu, dideliu pritaikymu. MASCUS asortimente yra nemažai skiedrovežių pasirinkimų – įvairių modelių, įvairios galios ir dizaino.

John Deere skiedrovežiai

Šio gamintojo modeliai kaskart kuriami taip, kad pagerintų klientų patirtį. John Deere skiedrovežių išskirtinumas – paprastumas. Supaprastintos elektros ir hidraulinės sistemos padidina technikos veikimo laiką ir yra nuolat tobulinamos, kad būtų užtikrinta geresnė pagrindinių komponentų apsauga. Kai kurie John Deere skiedrovežių modeliai turi didesnį griebtuvo spaudimo slėgį ir dviejų greičių gervę – tai padidina darbų produktyvumą ir leidžia lengviau atlikti net sudėtingus darbus. Visos šios savybės labai vertinamos, tačiau yra ne vienintelės, kurios John Deere techniką paverčia patrauklia. Dar galima rasti naudotų skiderių, kurie turi šarnyrinio vairavimo jutiklius, pagerinančius operatoriaus patirtį ir padidinančius darbų našumą. Atsakingai parenkamos ašys padidina technikos patvarumą ir stabilumą. O kabinos patogumai, ištobulinti ergonomiški valdikliai, pavyzdžiui, vairasvirtė ir pasirenkama besisukanti sėdynė, sumažina operatoriaus kūno apkrovą bei suteikia tokį komfortą, kurio trokšta bet kuris darbuotojas. Pats gamintojas teigia, kad John Deere skiedrovežiai gaminami taip, kad užtikrintų puikų degalų efektyvumą, ilgesnį variklio tarnavimo laiką ir didesnį operatoriaus komfortą. Tad net ir naudoti John Deere skiedrovežiai efektyviai padės atlikti miško darbus.

MASCUS svetainėje siūlomi naudoti John Deere skiedrovežiai yra įvairių modelių (648, 784, 848, 540 ir kt.), skirtingų gamybos metų (nuo 1970 m. iki 2019 m.) ir įvairių techninių parametrų, kad kiekvienas pagal savo finansines galimybes ir poreikius išsirinktų tai, kas jam tinkamiausia.

Tigercat skiedrovežiai

Tie, kas mėgsta šio gamintojo techniką, sako, kad Tigercat gamina pažangiausius, efektyviausius ir labai patrauklaus dizaino skiedrovežius. Tigercat taip pat siūlo vienintelius rinkoje šešiais ratais varomus skiderius. Galima išsirinkti tokius technikos modelius, kurie pasižymi tobulu traukos jėgos ir judrumo deriniu – tai leidžia darbus atlikti itin stačiuose šlaituose ar sudėtingesnio išdėstymo vietovėse. O naudojant hidrostatinę pavarą, visa traukos jėga pasiekiama esant bet kokiam variklio sūkių dažniui. Patentuota Tigercat kabelių tiesimo ir tvirtinimo sistema, skirta skiedrovežiams, siūloma kaip naudingas technikos priedas. Speciali naudojama koncepcija leidžia nutiesti kabelius per ašmenis ir tvirtinasi prie rėmo konstrukcijos už priekinės ašies, arčiau naudingosios apkrovos. Ne tik pašalinama kabelio pažeidimo rizika, bet, jei reikia, operatorius gali pakelti kabelį, tarkime, kad pašalintų kliūtį.

MASCUS svetainėje siūlomi naudoti Tigercat skiedrovežiai yra kelių modelių (620, 630 ir 635) ir skirtingų metų (nuo 2005 m. iki 2018 m.), nuo to priklauso ir šios technikos kaina.

LKT skiedrovežiai

Spartesnis miško technikos kūrimas ir gamyba prasidėjo senokai – maždaug 1971 m., kai buvo pagaminti ir parduoti pirmieji miško ratiniai traktoriai. Tuo metu LKT buvo naujas prekės ženklas, o šiuo metu jį jau žino tūkstančiai patenkintų vartotojų visame pasaulyje. Dabar LKT netgi priskiriama prie pirmaujančių Europoje miško technikos gamintojų. Kuo ypatingi LKT skiedrovežiai? Pirmiausia, modernaus dizaino saugi kabina suteikia operatoriui didesnį komfortą, leidžia geriau matyti darbo vietą ir geriau valdyti medžiagas. Itin vertinama ir šios technikos vidinė komplektacija: du hidrauliniai šarnyriniai cilindrai prailgina tarnavimo laiką, pagerina skiderio stabilumą ir stiprumą; pavarų dėžė su hidrodinaminiu keitikliu užtikrina tikslų ir patogų pavarų perjungimą esant apkrovai; pasirenkamas nuotolinio valdymo pultas vairavimui supaprastina mašinos valdymą ir padidina darbo saugumą.

Tai tik keli, bet labai svarbūs šios technikos ypatumai, MASCUS svetainėje siūlomi naudoti LKT skiedrovežiai gali būti ir su kitomis savybėmis ar funkcijomis.

Patikimų ir žinomų prekės ženklų skiedrovežiai, net ir naudoti, išsiskiria galia, stabilumu ir skirtingomis parinktimis. Gera ir kokybiška technika ir esmės pakeičia darbą miškuose ir jo našumą. Naujesnių modelių skiedrovežiai turi didesnį griebtuvą, o tai suteikia daugiau lankstumo pritaikant technikos pajėgumus konkrečiai užduočiai.

Jeigu jums reikia atlikti daugiau įvairių miško darbų, įsigykite tinkamą techniką, kuri tam puikiai padėtų. Populiariausia miško technika – MASCUS svetainėje!

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą