GENERATORIŲ TIPAI IR PRITAIKYMAS

0

Generatoriai – tai prietaisai, kurie reikalingi sklandžiam elektros tiekimui užtikrinti. O šis labai svarbus, ypač dabar, kai visi nori jaustis saugūs ir bet kokiomis sąlygomis užsitikrinti bent minimalų komfortą sau. Tai padaryti gali generatoriai, kurie nepakeičiami, kai staiga (dėl audros, gedimų ar kitų nenumatytų aplinkybių) nutrūksta elektros tiekimas. Bet kaip išsirinkti tinkamiausią generatorių, kokie generatorių tipai būna ir kurie jų privalumai labiausiai vertinami – tokie ir panašūs klausimai kyla tiems, kurie ruošiasi pirkti generatorių. MASCUS asortimente yra naudoti generatoriai, kuriuos įsigyti galima turint įvairias finansines galimybes.

Labai vertinama, kad generatoriai veikia energijos kaupimo (taupymo) principu, t. y. generatorius negamina energijos, jis tik paverčia vieną energijos formą kita. Šis energijos rūšies keitimo įtaisas, išnaudojant elektromagnetinės indukcijos principą, mechaninę sukimo momento energiją paverčia elektros energija.

Dyzeliniai, benzininiai ir dujiniai generatoriai – kokį rinktis?

Generatorius galima skirstyti į stacionarius arba mobilius. Labiausiai paplitę ir dažniausiai naudojami yra generatoriai, varomi vidaus degimo varikliu. Pagal tai jie yra skirstomi į tokias rūšis: benzininiai generatoriai, dyzeliniai generatoriai, dujiniai generatoriai. Ką apie juos reikėtų žinoti?

Mobilūs (nešiojami) generatoriai. Jie lengvesni (palyginti su stacionariais), visiškai saugūs naudoti, patikimi ir tyliai veikiantys. Šios savybės leidžia generatorius naudoti gyvenamųjų namų kiemuose – ūkiniams poreikiams, pavyzdžiui, trumpam laikui nutrūkus elektrai, prietaisų ir įrenginių maitinimui. Šios rūšies generatoriai dažniausiai yra dyzeliniai ir puikiai tinka kaip laikinas elektros energijos tiekimo sprendimas statybvietėse ar kituose objektuose, kur elektros energijos tiekimas nėra įvestas arba laikinai nutrūkęs.

Stacionarūs generatoriai. Tai dideli, labai sunkūs, dažniausiai labai galingi generatoriai, kurie naudojami tada, kai reikia didelių elektros energijos pajėgumų ir ilgesniam laikotarpiui. Šie generatoriai pasirenkami įvairiems projektams įgyvendinti, pavyzdžiui, statybose.

Dyzeliniai generatoriai. Jie mažiausiai degūs, palyginti su kitais generatorių tipais. Dažniausiai pasižymi tokiais privalumais kaip ilgaamžiškumas, efektyvumas (veiksmingai veikia ilgą laiką), paprasta eksploatacija, saugumas. Tai gana ekonomiškas pasirinkimas. Dyzeliniai generatoriai dėl savo konstrukcijos – neturi uždegimo žvakių ir karbiuratoriaus – nereikalauja daug priežiūros, jų mažos priežiūros išlaidos. Viskas, ko reikia šio tipo generatorių priežiūrai – reguliariai keisti alyvą.

Dyzeliniai generatoriai idealiausiai pritaikomi, kai reikalingas didelis galingumas dideliems projektams.

Benzininiai generatoriai. Tai vienas geriausių generatorių tiems, kurie ieško ekonomiškiausio ir paprasčiausio varianto. Rinkoje šių generatorių kaina viena mažiausių, palyginti su kitais generatorių tipais.  Šie generatoriai yra mažų dydžių, kompaktiški. Jų pagrindinis išskirtinumas – jie gali būti nešiojami, perkeliami iš vienos vietos į kitą. Tiesa, ši savybė priklauso nuo generatoriaus galios.

Benzininiai generatoriai idealiausiai pritaikomi mažos apimties darbams. Jie tinkami tiek namų reikmėms (garažuose, ūkiuose ar kt.), tiek darbams (statybvietėse, stovyklavietėse ar kt.).

Dujų generatoriai. Šie generatoriai yra skirtingų modelių su skirtingomis pagaminamų dujų kiekio charakteristikomis. Būtent dujų generatoriai laikomi vieni patikimiausių, nes yra gaminami pagal tarptautinius kokybės standartus. Kai kurie gamintojai siūlo tokius generatorius, kurie naudoja ne tik gamtinių dujų kurą, bet ir atsinaujinančios energijos šaltinių kurą (biodujas). Be kapitalinio remonto šiuos generatorius galima naudoti aštuonerius metus, o kartais netgi ir dar ilgiau.

Dujiniai generatoriai labai autonomiška energijos tiekimo sistemos rūšis, puikiai tinkama naudoti įrenginiuose, prijungtuose prie centralizuotų dujų tiekimo tinklų ar kaupimo sistemų. Kadangi dujiniai generatoriai išmeta itin mažai teršalų, tai yra laikomi draugiškais aplinkai.

Galima peržiūrėti ir kokie kiti generatoriai siūlomi MASCUS. Kad ir kokį sprendimą priimtumėte, kad ir kokio tipo ir našumo generatorių pasirinksite, MASCUS siūlomi produktai nenuvils. Čia žinomų ir rinkoje pripažintų gamintojų siūlomi naudoti generatoriai. Jie tvirti, ilgaamžiai, o kai kurie jų modeliai turi didesnes variklio apsukas išlaikantį variklio bloką, kuris užtikrina žymiai mažesnes eksploatavimo išlaidas. Generatorių konstrukcija – pagrindinės dalys ir detalės – yra atsparios korozijai, itin patvarios. Kai kurie gamintojai stengiasi, kad jų gaminiai išsiskirtų mažai teršalų išmetančia konstrukcija, kuri atitinka griežčiausius emisijos reikalavimus. Tad MASCUS asortimente esantys naudoti generatoriai – maksimaliai našus ir aukšta kokybe pasižymintis įrenginys. Visi generatoriai yra skirtingo galingumo, skirtingų parametrų ir kiekvienas iš jų gaminamas pagal pažangius sprendimus, užtikrinant jų maksimalų patikimumą ir saugumą.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą