EKSKAVATORIŲ TIPAI, KURIUOS GALITE ĮSIGYTI MASCUS

0

Planuojate nuomotis ekskavatorių? Svarstote įsigyti naują ar naudotą ekskavatorių? Bet kuriuo atveju turėsite įsigilinti į jų tipus, technines galimybes, privalumus ir trūkumus. Tik žinodami technikos ypatumus, išsirinksite sau tinkamiausią variantą.

Ekskavatoriai – žemės kasimo mašinos, išsiskiriančios specifiniu dizainu (kaušas, besisukanti kabina ir judantys vikšrai ar ratai). Didžiausias įvairių ekskavatorių modelių skirtumas yra jų dydis, kuris stipriai susijęs su technikos mobilumu, kasimo bei kėlimo pajėgumais. Pavyzdžiui, Caterpillar mini ekskavatoriaus variklis – apie 13 AG, o didžiausio ekskavatoriaus –  4 500 AG. Skirtumas tikrai akivaizdus.

Reikėtų žinoti, kad jums reikalingo ekskavatoriaus tipo pasirinkimą lemia darbo sąlygos ir darbo reikalavimai. Dirbsite kalvotose vietovėse? Tada geriausias pasirinkimas – vikšrinis ekskavatorius. Atliksite hidrotechnikos ar iškasenų gavybos darbus? Rinkitės specialiuosius ekskavatorius. O jei planuojate statybos darbus, tuomet tiks ir ratiniai ekskavatoriai, ir griovimo ekskavatoriai. Žemiau yra pateikiami septynis skirtingus ekskavatorių tipus ir įvairias jų paskirtis. MASCUS asortimente – kokybiški naudoti ekskavatoriai, tarp kurių nesunku išsirinkti sau tinkamiausią.

Specialieji ekskavatoriai. Jie dažniausiai naudojami statybos ar kasybos darbams bei įprastai turi vieną tiems darbams skirtą padargą. Specialieji ekskavatoriai gali būti vienakaušiai ir daugiakaušiai. Specialusis vienakaušis ekskavatorius paprastai skirtas tam tikriems statybos (hidrotechnikos darbų, kelių tiesimo, griovių valymo, tunelių kasimo) ar kasybos (karjerų, durpynų eksploatavimo) darbams, dažniausiai turi vieną tiems darbams tinkamą specializuotą darbinį padargą. Tuo tarpu daugiakaušis ekskavatorius gruntą ardo kaušais, pritvirtintais prie grandinės (grandininis ekskavatorius) arba prie rotoriaus (rotorinis ekskavatorius) ir judančiais uždara trajektorija, freza (frezinis ekskavatorius) ar grandikliais (grandiklinis ekskavatorius); iškastas gruntas šalinamas konvejeriu.

Peržiūra: naudoti specialūs ekskavatoriai.

Vikšriniai ekskavatoriai. Pagrindinės šių ekskavatorių panaudojimo sritys yra kasybai, kraštovaizdžio tvarkymas ir tranšėjų kasimas. Taip pat jie puikiai tinka nelygiam reljefui. Reikėtų žinoti, kad greičio atžvilgiu, vikšrinis ekskavatorius yra lėtesnis nei ratinis ekskavatorius.

Vikšriniai ekskavatoriai dažniausiai yra populiariausi, paklausiausi ir mėgstamiausi. Veikiausiai dėl to jie vadinami standartiniais ekskavatoriais. Šio tipo ekskavatorius veikia dviem besisukančiais vikšrais, naudojama hidraulinė galią ir, nors ir yra lėtesnis nei ratinis ekskavatorius, dėl vikšrinės važiuoklės yra stabilesnis. Dėl šios priežasties vikšrinis ekskavatorius yra geras pasirinkimas stačioms, nelygioms ar klampioms vietovėms – grandinės ratų sistema leidžia geriau balansuoti nelygioje vietovėje.

Peržiūra: naudoti vikšriniai ekskavatoriai.

Ratiniai ekskavatoriai. Pagrindinė šių ekskavatorių darbo vieta – plokšti, kieti paviršiai. Šio tipo technika itin vertinama dėl greito ir lengvo perkėlimo ant betono, o trūkumu kai kurie vartotojai įvardija tai, kad ratiniai ekskavatoriai nėra efektyvūs klampioje ar kalvotoje vietovėje.

Ratinio ekskavatoriaus veikimo principas yra toks pat, kaip ir vikšrinio, tik vietoj vikšrų jis turi ratus.  Kadangi ratinis ekskavatorius turi mažesnę trauką nei standartinis, jį geriausia naudoti ant asfalto arba betono. Nors ratinis ekskavatorius netinka vietoms su minkštu dirvožemiu arba kalvomis, jis yra greitesnis nei vikšrinis, kai naudojamas ant lygaus, kieto paviršiaus. Taip pat su juo lengviau manevruoti.

Peržiūra: naudoti ratiniai ekskavatoriai.

Griovimo ekskavatoriai. Pagrindinės šių ekskavatorių panaudojimo sritys yra statybvietės. Šio tipo ekskavatoriai puikiai tinka tiek aukštiems pastatams, tiek pamatams griauti. Jie užtikrina saugų ir greitą darbą, yra lengvai transportuojami (iš vienos vietos į kitą) ir leidžia sutaupyti nemažai laiko.

Peržiūra: naudoti griovimo ekskavatoriai.

Amfibiniai ekskavatoriai. Dažniausiai jie yra naudojami upių gilinimo, vandens baseinų tvarkymo, vandens telkinių plėtros ir kitiems aplinkos atkūrimo darbams. Dažniausiai šio tipo ekskavatoriai turi galingą variklį ir hidraulinę sistemą, todėl tiek technikos patikimumas, tiek darbo efektyvumas yra labai dideli. Didelis šio tipo ekskavatoriaus privalumas – tinka darbams tiek vandenyje, tiek sausumoje. Ant jo gali būti montuojamas darbui reikalingų gerai parinktų įtaisų komplektas. Su ekskavatoriumi galima gabenti įvairiausias medžiagas, o medžiagų pakrovimui ar iškrovimui ant vandens nereikia jokio papildomo keltuvo ar kitos papildomos įrangos.

Peržiūra: naudoti amfibiniai ekskavatoriai.

Be abejonės, ekskavatorių tipai yra svarbus kriterijus, kai techniką renkamasi konkretiems darbams atlikti. Ratiniai ekskavatoriai, vikšriniai ekskavatoriai, pakabinami ekskavatoriai, mini ekskavatoriai ir kitokio tipo – MASCUS tarptautinėje technikos pardavimo platformoje. Kokie yra paklausiausi ekskavatorių tipai MASCUS analizuoja kasmet, todėl jų asortimentas dažnai pasipildo tokia naudota technika, kuri mėgstama vartotojų.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą