DIDŽIAUSI NAUDOTOS STATYBINĖS TECHNIKOS PRIVALUMAI

0

Naujos statybinės technikos pirkimas yra brangi investicija. Tokiam pirkiniui įsigyti reikia ir gerų finansinių galimybių, ir nemažai laiko rinkos analizei bei savo poreikių tyrimams. Vienas iš populiarių variantų, kurį pasirenka daugelis pirkėjų, yra naudotos statybinės technikos pirkimas. Naudota statybinė technika – ekskavatoriai, krautuvai, tankinimo įranga, buldozeriai, teleskopiniai manipuliatoriai ir kt. –  ar naudoti statybinės technikos priedai turi tam tikrų privalumų, kuriuos reikėtų įvertinti. Susipažinkite su pagrindinėmis priežastimis, kodėl verta pirkti naudotą statybinę techniką ar jos priedus, sužinokite, kokia statybinė technika paklausiausia Lietuvoje ir kokios yra galimybės ją įsigyti.

Naudotos statybinės technikos privalumai

Priežasčių, kodėl verta įsigyti naudotą statybinę techniką – ne viena.

#1 Sutaupysite

Naudota statybinė technika yra pigesnė. Įsigyti naudotus ekskavatorius, krautuvus, tankinimo įrangas, buldozerius ar teleskopinius manipuliatorius kainuoja mažiau nei pirkti naują statybinę techniką. Naudota statybinė technika yra tokia pat efektyvi ir produktyvi kaip ir visiškai nauja technika. Ypač, jei ji yra žinomų ir rinkoje pripažintų gamintojų, kurie nuolat stengiasi patenkinti savo pirkėjų poreikius ir investuoja į pažangius sprendimus. Sutaupydami šiuo aspektu, savo pinigus galėsite investuoti į kitas verslo sritis arba įsigyti papildomų priedų. Arba už tą pačią kainą, kurią sumokėtumėte pirkdami visiškai naują statybinę techniką, galėsite įsigyti kelis naudotus įrenginius. Tai leis greičiau išplėsti savo statybinės technikos parką ir atlikti daugiau darbų.

#2 Išvengsite technikos nusidėvėjimo

Nusidėvėjimas atsiranda įsigyjant naują įrangą. Dauguma statybinės technikos gali prarasti iki 40 procentų savo vertės, vos ta technika įsigijama. Naujos statybinės technikos nusidėvėjimo išvengti neįmanoma, todėl naudota statybinė technika yra patrauklesnis variantas. Nesvarbu, kokios naudotos statybinės technikos pirkimas – ekskavatoriaus, buldozerio ar kt., – jus domina, bet nė vienas iš jų nenuvertėja tokiu greičiu, kaip visiškai nauja statybinė technika, ypač jeigu ja yra tinkamai ir laikui pasirūpinama.

#3 Išsaugosite technikos vertę

Naudota statybinė technika ilgiau išsaugo savo vertę. Jei reguliariai bus atliekama techninė priežiūra, techniką bus galima parduoti beveik už tą pačią kainą, už kurią ji buvo įsigyta. Šitaip galima lengviau ir pigiau atnaujinti savo turimos įrangos parką.

#4 Turėsite plačias galimybes rinktis

Įsigijus visiškai naują techniką, kartais tenka ilgai laukti, kol gamintojas ją pagamins ir išsiųs. O naudota statybinė technika yra ne tik labai įvairi, bet ir greitai pristatoma. „Mascus“ bendrovė suteikia daugybę galimybių rasti ir įsigyti patinkančią techniką. Čia parduodama „Caterpillar“, „Volvo“, „Komatsu“ ir kitų gamintojų naudota statybinė technika. Naudota statybinė technika – tai puiki galimybė turėti tai, ko reikia, nelaukiant mėnesių, kol bus pagaminta nauja statybinė technika.

#5 Lengvai įsigysite, o prireikus – perparduosite techniką

Įsivaizduokite, kad turite darbą, kuriam atlikti reikia 6 mėnesių. Ir šiam darbui reikalinga specialioji technika, kurios šiuo metu neturite. Nenorite investuoti į naują techniką, nes tai nėra priemonė, kuri reikalinga nuolatiniams jūsų darbams, t. y. dažnai šios technikos nenaudosite. Nuomotis tokią techniką 6 mėnesiams irgi gali būti per brangu. O nusipirkus naudotą statybinę techniką, ją bus galima gana greitai parduoti, akcentuojant vieną iš privalumų – nedidelį nusidėvėjimą.

#6 Prisidėsite prie tvarios aplinkos kūrimo

Naudota statybinė technika prisideda prie tvarios aplinkos kūrimo. Naudotų įrenginių rinka padeda apriboti kasmet gaminamų mašinų skaičių, leidžia sumažinti sunaudojamų medžiagų (pavyzdžiui, plieno, geležies ir pan.) kiekius, o tai savo ruožtu sumažina pramoninių atliekų kaupimąsi. Be to, geras jausmas žinoti, kad išnaudojate visas galimybes, kad parodytumėte draugiškumą aplinkai.

#7 Greičiau atliksite reikalingus darbus

Nauja statybinė technika yra gaminama pasitelkiant pažangias technologijas ir modernius sprendimus, todėl kartais tenka skirti valandų valandas, kad ją visiškai įvaldytumėte. Bet kuri nauja mašina turi naujus valdiklius, modernias kabinas, įdiegtas naujas technologijas ir t. t. – operatoriui reikės mokymų, kad priprastų prie naujos įrangos. Tokių atvejų galima išvengti įsigijus naudotą statybinę techniką – ji dažnai būna panaši į jau turėtą, todėl galima greičiau pasiekti buvusį darbų tempą ir intensyvumą.

Naudota statybinė technika Lietuvoje: kokios galimybės?

Iš tiesų naudota statybinė technika ar naudoti statybinės technikos priedai Lietuvoje yra dažnesnis pasirinkimas, nei nauja technika. Gali būti, kad tokią situaciją nulėmė tai, jog Lietuvoje yra labai plačios tokios technikos įsigijimo galimybės, lengvos įsigijimo sąlygos.

Populiariausias pasirinkimas – naudoti ekskavatoriai

Naudoti ekskavatoriai yra labai paklausi statybinė technika Lietuvoje. Veikiausiai dėl jos funkcionalumo ir tinkamumo plačiam darbų spektrui atlikti –   transportuoti birias medžiagas, tiesti komunikacijas, kasti duobes, atlikti žemės ūkio darbus ir pan. Ekskavatoriai itin dažnai matomi statybvietėse. Gamintojai akcentuoja, kad skirtingiems darbams reikia rinktis skirtingų tipų ekskavatorius. „Mascus“ asortimente: vikšriniai ekskavatoriai, mini ekskavatoriai, ratiniai ekskavatoriai ir kiti ekskavatorių tipai, kuriuos galima nesunkiai įsigyti. Reikėtų žinoti, kad ratiniai ekskavatoriai vertinami dėl mažų degalų sąnaudų, itin patogaus valdymo (vienu pedalu) ir galingos hidraulinės sistemos, kuri padeda judėti tuo pačiu greičiu skirtingomis apkrovomis. O vikšriniai ekskavatoriai mėgstami dėl tokių savo savybių kaip didelė stūmimo jėga, mažas grunto slėgis, idealus prisitaikymas prie bet kokių darbo sąlygų.

Kitas populiarus statybinės technikos pasirinkimasnaudoti krautuvai

Krautuvai – tai specialiosios mašinos, pasižyminčios universalumu ir pritaikomos įvairiausiems darbams, pavyzdžiui, statybų aikštelėse, smėlio karjeruose, inžinerijos darbų vietose ir pan. Ši naudota statybinė technika dažniausiai naudojama tokiems darbams kaip įvairių medžiagų tvarkymas, kasimas ir perkėlimas. „Mascus“ asortimente: ratiniai krautuvai, mini krautuvai, krautuvai su šoniniu pasukimu, universalūs krautuvai, vikšriniai krautuvai, teleskopiniai krautuvai. Kadangi kiekvienas naudotos statybinės technikos tipas turi skirtingus techninius parametrus, tai prieš ją įsigyjant rekomenduojama įvertinti darbo sąlygas (atviras laukas ar uždara patalpa), darbo intensyvumą ir apimtis (kiek laiko bus naudojamas krautuvas), darbų ir krovinių pobūdį.

Populiarios statybinės  technikos sąrašuose ir naudota tankinimo įranga

Dažniausias šios statybinės technikos kategorijos pasirinkimas – volai, kurie skirti paviršiui sutankinti, grumstams susmulkinti ar akmenims įspausti. „Mascus“ duomenimis, dažniausiai įsigyjami volai su pneumatinėmis padangomis, nes juos pritvirtinus prie sunkiosios technikos, sumažinamas padangų slėgis į žemę. Įsigyjant šią naudotą statybinę techniką, reikia įvertinti volų tipą, darbinį plotį, sekcijų skaičių, disko tipą ir skersmenį, segmentinę lyginimo eilę, masę, apkrovą, galią.

Statybų darbams reikalingi ir naudoti buldozeriai

Buldozeriai padeda atlikti įvairius darbus, pavyzdžiui, stumdyti birias medžiagas, pilti pylimus, užpilti įvairaus gylio duobes ar griovius, lyginti gruntą ar valyti gatves. Prie šios naudotos statybinės technikos galima primontuoti verstuvą, atlikti grunto pjaustymo ar stumdymo darbus. „Mascus“ siūlomi vikšriniai buldozeriai turi galingą variklį ir patvarias važiuokles, patentuotas įpurškimo valdymo technologijas, turbokompresorius su nuoseklia aušinimo sistema ir specialias variklio aušinimo konstrukcijas, kurios leidžia nesunkiai atlikti techninę apžiūrą ir patogiai dirbti.

Papildyti savo parką statybine technika yra svarbus sprendimas, nesvarbu, ar ji bus nauja, ar naudota. Svarbiausia, kad prieš ją įsigyjant būtų įvertinti juos parametrai ir su ja planuojami atlikti darbai. Kad ir ką nuspręstumėte, rekomenduojama bendradarbiauti su technikos atstovybe „Mascus“, kuri ne tik atsakys į jūsų klausimus, bet ir pateiks patraukliausią pasiūlymą. Naudotos statybinės technikos pirkimas – patogus ir greitas būdas turėti reikiamą nuosavą įrangą.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą