4 POPULIARIAUSI TRAKTORIŲ, SKIRTŲ MAŽAM ŪKIUI, PREKIŲ ŽENKLAI

0

Norint įsigyti tokį traktorių, kuris būtų efektyviausias ir idealiai tiktų smulkiems ūkio darbams, reikia įvertinti traktoriaus techninius parametrus, savybes. Būtent techniniai duomenys – variklio galia ir ypatumai, transmisija, hidraulinė sistema, kabina ir jos ergonomiškumas, technikos išmatavimai ir svoris – nulemia traktoriaus paskirtį ir tinkamumą tam tikriems darbams. Traktoriai pasirenkami dėl daugelio priežasčių. Pagrindinė – ūkininkavimo darbams, tačiau ši technika tinka ir sodo priežiūrai bei įvairiems kitiems lauko darbams. Traktoriaus funkcionalumą padidinti galima papildomai naudojant priedus, pavyzdžiui, akėčias, purkštuvus, trąšų barstytuvus, šienapjoves ir kt.

Traktoriai, kuriuos siūlo įsigyti MASCUS, gali idealiai tikti tiek labai dideliems, tiek vidutiniams ar smulkiems ūkio darbams. Skirtingų traktorių rūšių, jų prekės ženklų žinojimas ir išmanymas, domėjimasis daugybę metų su traktoriais dirbančių asmenų patirtimi leidžia lengviau išsirinkti kokybišką techniką sau. Vis tik esminis dalykas, dėl kurio vieningai sutaria tiek technikos gamintojai, tiek naudotojai – nepasirinkti per didelio traktoriaus savo darbams. Dauguma mano, kad net ir smulkiems ūkio darbams geriausia pirkti didesnius traktorius. Ekspertai su tokia nuomone nesutinka ir pažymi, kad yra keli traktorių pasirinkimai mažiems ūkiams ar smulkiems darbams:

  1. Sodo traktoriai, puikiai tinkantys žolei pjauti. Jie turi ribotą galią ir dažniausiai neturi itin didelės  traukos.
  2. Maži žemės ūkio traktoriai – nuo 30 iki 60 AG. Jie tinkamiausi smulkaus ūkio darbams. Su tokiais traktoriais lengva manevruoti aplink pastatus, aptvarus, pro ganyklų vartus ir pan.
  3. Vidutiniai traktoriai – 75 AG ir daugiau. Jie tinka dideliems laukams arti, sodinti, derliui nuimti ir šienui pjauti. Tad kokių prekės ženklų traktoriai yra tinkamiausi mažiems ūkiams?

TOP populiariausių prekės ženklų traktorių, skirtų mažiems ūkiams

Renkantis bet kokią techniką, įskaitant ir traktorius, vienas iš vertinamų kriterijų – prekės ženklas. Kuo geresnė gamintojo reputacija, kuo jis labiau pripažintas rinkoje, kuo labiau yra orientuotas į aukštą savo gaminių kokybę, tuo jo gaminiai yra pakausesni. Traktoriai smulkiems ūkiams – kokie populiariausi Lietuvoje?

  1. Claas traktoriai

Naudoti Claas traktoriai gali nebūti su moderniausia komplektacija ir pažangiausiomis funkcijos, tačiau šis gamintojas visada – nesvarbu kuriais metais buvo gaminta technika – stengėsi, kad ji išsiskirtų funkcionalumu, našumu, būtų patogi ir paprasta naudoti. Claas traktoriai sumažina darbo ir degalų sąnaudas, kokybiškai paruošia dirbamus laukus ir leidžia džiaugtis gausesniu derliumi.

Pasak gamintojo, Claas traktoriai yra suprojektuoti ir pagaminti taip, kad galėtų būti optimaliai eksploatuojami daugelį metų. Jie sukurti taip, kad sudarytų kuo patogesnes ir saugiausias darbo sąlygas. Net ir labai galingas šios technikos variklis yra pagrįstas mažų sūkių koncepcija. Be to, dauguma Claas traktorių turi ypač tvirtą važiuoklę, variklio ir pavarų dėžės blokai įmontuoti ant guminių plokštumų. Toks gamintojo sprendimas priimtas tam, kad technikos vibracija nepersiduotų į kabiną ir naudotojui būtų komfortiška dirbti.

Class yra daugiau nei šimtmetį veikiantis vokiečių gamintojas, rinkoje įsitvirtinti pradėjęs nuo pirmojo savo gaminio – kombaino. Šiandien Class lyderiaujanti žemės ūkio technikos gamintoja. Įmonės asortimente daugybė produktų, tačiau paklausiausi – traktoriai. Galima rinktis iš įvairių Claas traktorių modelių, tarp kurių populiariausi: Claas Ares 657, Claas Ares 697 ir Claas Ares 557. MASCUS siūlomas šių modelių pasirinkimas – labai platus.

  • John Deere traktoriai

Naudoti John Deere traktoriai – tai technika, kuri puikiai padeda paruošti dirbamus laukus. Šių traktorių išskirtinumas – pilno rėmo koncepcija, užtikrinanti konstrukcijos vientisumą, nedidelį vibracijos lygį ir mažesnį bendrąjį svorį. Pilno rėmo konstrukcija sukurta taip, kad idealiai tiktų naudoti su įvairiais priedais. Be to, šie traktoriai smulkiam ūkiui yra vertinami ir dėl patvarių variklių, atitinkančių griežčiausius Europos Sąjungos reikalavimus ir maksimaliai padidinančius degalų ekonomiją.

John Deere bendrovė savo veiklą vykdo nuo 1837 metų, tačiau tik prieš kelis dešimtmečius technikos gamybai pradėjo taikyti pažangiausias technologijas, padedančias išnaudoti turimos technikos potencialą. John Deere žemės ūkio technika, įskaitant ir traktorius, yra gaminama pasitelkiant daugiametę patirtį ir siekiant sukurti kuo didesnę vertę gaminiams. Pasak gamintojo, jų traktoriai sumažina išmetamų teršalų kiekį ir degalų sąnaudas, padidina darbo našumą. Jeigu reikalingi traktoriai smulkiam ūkiui, galima rinktis iš įvairių John Deere traktorių modelių, tarp kurių populiariausi: John Deere 6800 ir John Deere 6820. MASCUS siūlomas šių modelių pasirinkimas – labai platus.

  • Valtra traktoriai

Naudoti Valtra traktoriai labai funkcionalūs, ilgaamžiški. Naujesniuose šių traktorių modeliuose buvo naudota mažiau detalių, jie ištestuoti specialiais bandymais atšiauriausiomis sąlygomis. Pasak gamintojų, jie traktorius mažiems ūkiams kūrė taip, kad techniką būtų lengva valdyti, su ja būtų paprasta ir patogu dirbti bei atlikti priežiūros darbus. Daugumoje traktorių modelių valdikliai kabinoje išdėstyti taip, kad reikėtų kuo mažiau judėti, naujos transmisijos valdymas itin paprastas, o ryškūs darbiniai žibintai leidžia patogiai dirbti sutemus.

Valtra yra suomių traktorių bei žemės ūkio mašinų gamintoja, veikianti kelis dešimtmečius. Valtra traktoriai yra pripažinti žemės ūkio technikos rinkoje ir laikomi  itin patikima, universalia technika.  Šie traktoriai suprojektuoti ir pagaminti taip, kad padėtų greitai ir lengvai atlikti visus reikalingus ūkio darbus, įveiktų sudėtingus darbus bei pasiektų maksimalų našumą. Valtra traktoriai laikomi labai profesionaliais ir kokybiškais. Galima rinktis iš įvairių Valtra traktorių modelių, tarp kurių populiariausi: Valtra 8150, Valtra T ir kt. MASCUS siūlomas šių modelių pasirinkimas – labai platus.

  • Ford traktoriai

Naudoti Ford traktoriai – tai technika, kuri pasižymi daugybe vertinamų savybių. Traktoriai smulkiems ūkiams gaminti taip, kad būtų užtikrintas stabilus važiavimas (kurį nulemia optimalus traktoriaus svorio pasiskirstymas), manevringumas, puikus matomumas, ergonomiškumas, saugumas. Didelis dėmesys skirtas kabinoms, kuri sandari ir užtikrinanti operatoriaus saugumą. Pasak gamintojo, ne paskutinėje vietoje gaminant traktorius buvo ir taupumas bei efektyvus degalų įpurškimo sistemos darbas, reguliuojantis visą variklį.

Ford laikoma viena didžiausia mašinų gamintoja pasaulyje. Ji veikia jau daugiau nei šimtą metų, gamyklas yra atidariusi daugybėje pasaulio šalių, o savo gaminius – stipriai ištobulinusi. Galima rinktis iš įvairių Ford traktorių modelių, tarp kurių populiariausi: Ford 8210, Ford 4610 ir kt. MASCUS siūlomas šių modelių pasirinkimas – labai platus.

Claas traktoriai, John Deere traktoriai, Valtra traktoriai ir Ford traktoriai, o ypač tam tikri jų modeliai, tinka mažiems ūkiams, todėl labai populiarūs Lietuvoje.

Ar svarbu, koks yra traktoriaus prekės ženklas?

Rinkoje pripažinti traktorių gamintojai stengiasi pasiūlyti tokią produkciją, kuri maksimaliai patenkintų naudotojo poreikius, darbus leistų nudirbti lengviau, greičiau, našiau. Kiekvienas gamintojas siūlo daugybes traktorių modelių – visi jie skiriasi techninėmis charakteristikomis, kurias būtina įvertinti prieš techniką įsigyjant. Tokie prekių ženklai kaip „John Deere“, „Claas“, „Valtra“, „Ford“ siūlo įsigyti traktorius, puikiai tinkančius dirbti mažuose ūkiuose. Pasirinkus populiarų gamintoją, prireikus, bus lengviau rasti ir gauti reikiamų dalių ar detalių traktoriui.

Ar verta pirkti naudotą traktorių?

Jei technika reikalinga mažam ūkiui, smulkiems darbams, tuomet neretai geriausias sprendimas – naudoti traktoriai. Tik reikia atidžiai įvertinti jų būklę, nusidėvėjimo lygį. Jei traktoriaus techninė būklė yra gera, juo bus galima naudotis labai ilgai, kol jis visiškai susidėvės. Pirkdami traktorių pasidomėkite technikos eksploatavimo valandomis ir būtinai patikrinkite padangų kokybę. Trumpai tariant, laikykitės vieno esminio patarimo – jei radote naudotą traktorių, atidžiai jį apžiūrėkite ir įvertinkite. „Mascus“ – rinkoje pripažintų prekės ženklų, patikimų ir kokybiškų traktorių pasirinkimo platforma.

Dalintis
FacebookTwitterLinkedIn

Palikti komentarą